প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না লখনৌ য়ুনিভর্সিতীগী লিংখৎখিবা চহি চাম্মাশুবা নুমিৎকী থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
য়ুনিভর্সিতীনা লোকেলগী পোৎথোকশিং শৌগৎকদবনিঃ পি.এম.
অচুম্বা ৱাখল্লোল অমসুং মিৎয়েংদা ওইথোকপা য়াবশিং মতম পুম্নমক্তা হিংহনগদবনিঃ পি.এম.
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীনা অনোপ-অতিং নাইবা অমদি মশানা মশাবু থাজহনববু য়োকখৎকনিঃ পি.এম.
হৌখিবা চহি তরুক্তা, মমাংগী চহি কুন্দগী হেন্না খাদী য়োনখিঃ পি.এম.
25 NOV 2020 7:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা লখনৌ য়ুনিভর্সিতী লিংখৎখিবা চহি চাম্মাশুবা নুমিৎকী থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা য়ুনিভর্সিতীগী চহি চাম্মা শুবগী নীংশিং শেলয়েক ফোংখি। থৌরম অদুদা মহাক্না ইন্দিয়ন পোস্তনা থাদোকপা অখন্নবা নীংশিং পোস্তেল স্তাম্প অমসুং মদুগী অখন্নবা কভর অমসুং ফোংখি। থৌরম অদুদা কেন্দ্রগী ঙাক-শেল মন্ত্রী অমসুং লখনৌদগী এম.পি. শ্রী রাজনাথ সিংহগা লোইননা উত্তর প্রদেশকী মুখ্যমন্ত্রী শ্রী য়োগী আদিত্যনাথ শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনিভর্সিতীদা মফম অদুগী কলাশিং অমসুং পোৎথোকশিংগা মরী লৈনবা কোর্সশিং য়াওহন্নবা খঙহনখি লোইননা হায়রিবা মফম অসিগী পোৎথোকশিংগী মগুন হেনগৎহন্নবা রিসর্স তৌনবা হায়খি। লখনৌগী ‘চিকনকারী’, মুরাদাবাদকী পিথ্রাইগী পোৎলমশিং, অলীগরগী শোশিং, ভদোহীগী কার্পেৎনচিংবা পোৎথোকশিংবু মালেমগী থাক্তা য়াওহন্নবা মেনেজমেন্ত, ব্রান্দিং অমসুং লাল্লোং শেম্নবা য়ুনিভর্সিতীনা ফংহল্লিবা কোর্সশিংগী মনুংদা য়াওহনগদবনি। মসিনা ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্তকী ৱাখল্লোন অদু অচুম্বা ওইহনবদা মতেং পাংবা ঙমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা কলা, নাৎ অমসুং ধর্মগী ওইবা হিরমশিংদা শরুক য়াবা মখা চৎথনবা মখোয়বু মালেমগী থাক্তা পুখৎনবসু খঙহনখি।
তৌবা ঙম্বশিং খঙদোক্নবগী মথৌ তাবশিং পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা রায়বরেলীগী রেল কোচ ফেক্তরীগী খুদম পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ফেক্তরীদা তৌখিবা ইনভেস্তমেন্ত মতম কুইনা অপীকপা পোৎথোকশিং অমসুং কপুরথালাদা শেম্বা কোচশিংদা চংবা পোৎলমশিংদা শিজিন্নখিদে। ফেক্তরী অদু কোচ শাবা ঙমখি, অদুবু মদুগী তৌবা ঙম্বশিং অদু মপুং ফানা কৈদৌঙৈদসু শিজিন্নখিদে। ২০১৪দা অসুম্না খজিক্তমক শিজিন্নগী ফিভমদা অহোংবা পুরকখি অমসুং ঙসি ফেক্তরীদা কোচ কয়ামরুম শারি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি তৌবা ঙম্বশিংগা লোইননা অনীংবা অমসুং ফিরেপসু অদুক্কী মতিক মরুওই। অতৈ অতোপ্পা খুদম কয়া পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ৱাখলদা অচুম্বা অমসুং মিৎয়েংদা ওইথোকপশিংবু মতম পুম্নমক্তা হিংহন্দুনা থমগদবনি।”
শ্রী মোদীনা গুজরাত্তা মহৈরোইশিংগী মতেংদগী গান্ধী জয়েন্তীদা পোরবন্দরদা তৌখিবা ফেশন শোগী থোংদগী খাদীবু মীয়াম্না পাম্নহনখিবগী মতাংদা মানা খঙখিবা অদু শিয়র তৌখি। মসিদগী খাদী “ফেস্নেবল” ওইখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি তরুক্তা খাদী য়োনখিবা অদু, মসিগী মমাং চহি ২০দা পুন্না য়োনখিবা অদুদগী হেনখ্রে।
অনৌবা মতমগী পুন্সিগী চরাংনবশিং অমসুং গেজেৎশিংদা হেনগৎলক্লিবা মীপান তাংবশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নহাশিংদা ৱাখন খনবা অমসুং মশানা মশাবু শকখঙবগী হৈনবী হন্থরক্লি। মহাক্না নহাশিংদা মখল খুদিংমক্কী চরাংনবশিংগী মরক্তা মখোয়গীদমক্তা মতম কাইথোক্নবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিদগী মখোয়না মখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহনবদা মতেং ফংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি য়ুনিভর্সিতীগীদমক্তা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসি মশাবু চাংয়েং লৌজনবগী পাম্বৈ অমনি। অনৌবা পোলিসীদা মহৈরোইশিংনা মশানা মশাবু থাজজবা হেনগৎহন্নবা অমসুং অনোপ-অতিং লৈহন্নবগীদমক্তা হোৎনরি। মহাক্না মহৈরোইশিংদা চৎনবীশিং থুগাইনবা, ঙমখৈশিংদগী হেনগৎনা খন্ননবা লোইননা অহোংবা পুরকপদা কিদনবা খঙহনখি। মহাক্না মহৈরোইশিংদা অনৌবা পোলিসীগী মতাংদা খন্ননবা অমসুং মসিবু থবক্তা ওন্থোকপদা মতেং পাংনবা হায়খি।

Prime Minister's Office
PM addresses Centennial Foundation Day of University of Lucknow
Local Products Should be Supported by the University: PM
Positivity in Thinking and Possibilities in Approach Should Always be Kept Alive: PM
National Education Policy will Promote Flexibility and Self-Confidence: PM
More Khadi Sold in Last Six years than in Twenty Years Before That: PM
25 NOV 2020 7:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the celebration of Centennial Foundation Day of University of Lucknow today via video conferencing. The Prime Minister unveiled the University’s Centennial Commemorative Coin on the occasion. He also released a special Commemorative Postal Stamp issued by India Post and its Special Cover during the event. The Union Defence Minister and Member of Parliament from Lucknow, Shri Rajnath Singh and Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath were present on the occasion.
The Prime Minister exhorted the University to offer courses on the local arts and products and called for research to do value addition to these local products. Management, branding and strategy to make the products like Lucknow ‘Chikankari’, brass wares of Moradabad, locks of Aligarh, Bhadohi Carpets globally competitive should be the part of courses offered at the university. This will help in realizing the concept of one district one product. The Prime minister also called for continued engagement with subjects of arts, culture and spirituality to provide them a global reach.
Referring to the need to realize one’s potential, The Prime Minister gave the example of Rai Bareli rail coach factory. He said that for a long time, investment in the factory was not utilized beyond minor products and fitting some attachments in the coaches made at Kapurthala. The factory was capable of making coaches but never worked to its full potential. This under-utilization changed in 2014 and full capabilities of the factory were realized and today hundreds of coaches are being produced by the factory. Shri Modi said that will-power and intention are equally important as capabilities. Referring to many other examples, Prime Minister Modi said “ positivity in thinking and possibilities in approach should always be kept alive.”
Shri Narendra Modi also narrated his experience of popularizing Khadi with the help of students in Gujarat through a fashion show at Porbandar on Gandhi Jayanti. This made Khadi 'fashionable’. Amount of Khadi sold in the last six years is more than what was sold in 20 years before that, the Prime Minister informed.
Mentioning the distractions of modern life and attention sapping gadgets, the Prime Minister said that the habit of contemplation and self realization is depleting among the youth. He asked the youth to find time for themselves amidst all the distractions. This will help in improving their will power, he added.
The Prime Minister said that the National Education Policy is a tool for students to test themselves. The effort in the new policy is to provide self confidence and flexibility to the students. He called upon the students to break the orthodoxies and think beyond the mould and not fear the change. He asked the students to discuss the new policy and help in its implementation.