Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated mobile COVID-19 RT-PCR Lab jointly developed by SpiceHealthand the Indian Council of Medical Research(ICMR)
Modi government is committed to contain the spread of COVID-19
Will help add more capacity to COVID-19 testing
23 NOV 2020 7:36PM by PIB Delhi
The Union Home Minister, Shri Amit Shah today inaugurated a mobile COVID-19 RT-PCR Lab at the Indian Council of Medical Research (ICMR) in New Delhi, jointly launched by SpiceHealth and the ICMR. The Union Health and Family Welfare Minister, Dr. Harsh Vardhan also participated in the inauguration function. The Secretary DHR and Director General of the ICMR, Dr.Balram Bhargava, the Chairman and Managing Director of SpiceJet, Shri Ajay Singh and the CEO of SpiceHealth, Ms. Avani Singh also took part in the inauguration ceremony.
This testing lab and more such labs which are planned to be set up, shall help in adding more capacity to COVID-19 testing. The lab is accredited by NABL and approved by the ICMR. RT-PCR tests are most decisive and crucial for COVID-19 testing. These tests will cost Rs. 499/- and the cost of testing will be borne by the ICMR. The people of Delhi will not have to bear any cost. This initiative is a step in making COVID-19 testing affordable and more accessible to the common person.
The test report would be available within 6 to 8 hours from the time of sample collection compared to the average 24 to 48 hours taken by similar test reports.
SpiceHealth has signed a Memorandum of Understanding with the ICMR for setting up testing facilities (laboratories)and collection centres across the country. To begin with, the first testing facility has been set up in Delhi. More such testing facilities will come up in different parts of the National Capital over the coming days.It is planned to set up 10 labs in the first phase. At the outset, each lab would be able to test up to 1,000 samples per day and testing would slowly be ramped up to 3,000 samples per day per lab.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শহানা স্পাইস হেল্থ অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.)না পুন্না দিবেলপ তৌবা মোবাইল কোবিদ-১৯ আর.তি.-পি.সি.আর. শঙ্গাখ্রে
মোদী সরকারনা কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংনবা হোৎনরি
কোবিদ-১৯ তেস্তিং তৌবা ঙম্বগী চাং হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি
23 NOV 2020 7:36PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শহানা স্পাইস হেল্থ অমসুং আই.সি.এম.আর.না পুন্না লোঞ্চ তৌখিবা মোবাইল কোবিদ-১৯ আর.তি.-পি.সি.আর. লেব অমা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.), নই দিল্লীদা ঙসি শঙ্গাখ্রে। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধনসু শঙ্গাবগী থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। শঙ্গাবগী থৌরম অসিদা দি.ঐচ.আর.গী সেক্রেতরী অমসুং আই.সি.এম.আর.গী দিরেক্তর জেনরেল দা. বালরম ভার্গবা, স্পাইসজেৎকী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর শ্রী এজে সিংহ অমসুং স্পাইস হেল্থকী সি.ই.ও. মিস অবানি সিংহনসু শরুক য়াখি।
তেস্তিং লেব অসি অমসুং লিংখৎনবা থৌরাং তৌরিবা অসিগুম্বা লেব কয়ানা কোবিদ-১৯ তেস্তিং তৌবা ঙম্বগী থাক্তা হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি। লেব অসি এন.এ.বি.এল.না এক্রেদিতেদ তৌখি অমসুং আই.সি.এম.আর.না এপ্রোব তৌখি। আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিং অসি কোবিদ-১৯ তেস্তিংদা অরোইবা ৱারেপ লৌবা অমসুং মরু ওইবা অমা ওইরি। তেস্তশিং অসি লুপা ৪৯৯/- চংগনি অমসুং তেস্ত তৌবগী শেল অসি আই.সি.এম.আর.না পুথোক্কনি। দিল্লীগী মীয়াম্না মসিগী শেল অমত্তা পুথোক্লোই। থৌরাং অসি কোবিদ-১৯ তেস্তিং অসি হোংনা ফংনবা অমসুং প্রজা মীয়ামদা ফংবা হেনগৎনবা খোঙথাং অমনি।
তেস্ত রিপোর্ত অসি চপ মান্নবা তেস্ত রিপোর্তনা চাংচৎতা পুং ২৪দগী ৪৮ চংলম্বা অদুগা চংদম্নবদা সেম্পল লৌখিবা মতমদগী পুং ৬তগী ৮ ফাওবগী মনুংদা ফংহনগনি।
স্পাইস হেল্থনা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং ফেসিলিতীশিং (লেবোরেতরীশিং) অমসুং কল্লেক্সন সেন্তরশিং লিংখৎনবা আই.সি.এম.আর.গা লোইননা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীখি। অহানবা হৌবা ওইনা দিল্লীদা অহানবা তেস্তিং ফেসিলিতী লিংখৎখি। লাক্কদৌরিবা মতম অসিদা লৈবাক অসিগী কেপিতেলগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদা অসিগুম্বা তেস্তিং ফেসিলিতীশিং লিংখৎলগনি। অহানবা তাঙ্কক্কি ওইনা লেব ১০ লিংখৎনবা থৌরাং তৌরি। অহৌবা ওইনা লেব অমমমদা নোংমদা সেম্পল ১,০০০ ফাওবা তেস্ত তৌবা ঙমগনি অমসিং তপ্না-তপ্না লেব অমনা নোংমদা সেম্পল ৩,০০০ তৌনবা হেনগৎহনগনি।