সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সোসিয়েল জস্তিস অমসুং এমপৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়গী লৈরিবা স্কোলরশিপ স্কিমশিং অসিগী মখাদা মহাক্কী দিসবর্সমেন্ত তৌবগী মরম অদু শেংদোকপা
17 NOV 2020 5:47PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লোইনা-লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা স্কোলরশিপ স্কিমশিংগী মখাদা দিসবর্সেলগী মতম অদু হেন্না থেংথহল্লে হায়না অনৌবা আর্তিকল খরনা ফোংদোকখ্রে অমসুং মসিনা মরম ওইরগা মহৈরোই কয়ামরোম খুদোংচাদবা কয়ামরোম থেংনরি৷
ফেকচুয়েল স্তেতস অসি ক্লেরিফাই তৌন্নবগীদমক, সোসিয়েল জস্তিস অমসুং এমপৱার্মেন্ত দিপার্তমেন্তনা রাজ্য সরকারশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী এদমিনিস্ত্রেসনশিং/য়ুনিভর্সিতী গ্রান্ত কম্মিসনগা খুৎশম্নরগা তার্গেত গ্রুপশিং খুদম ওইনা সেদ্যুল কাস্তশিং/আদর বেক্তৱার্দ ক্লাসশিং, দি-নোতিফাইদ ত্রাইবশিং, শেল-থুম শোৎথবা সেক্সনশিং অসিগীদমক তোঙান তোঙানবা স্কোলরশিংপ স্কিমশিং চৎনখ্রে হায়না পনখ্রে৷
কোবিদ-১৯ ক্রাইসিস অসিগী মনুং অসিদা বেনিফিসিয়রিশিংনা খুদোং চাদবা অমা হেক্তা মাইয়োক্নদনবা দিপার্তমেন্ত অসিনা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিং অসিগী মতুং ইন্না থবক তৌখ্রে৷ সেদ্যুল কাস মহৈরোইশিং অসিগীদমক লৈরিবা পোস্ত মেত্রিক স্কোলরশিপকী ফ্লেগশিপ স্কিম অসিগী মখাদা, দিপার্তমেন্ত অসিনা মরী লৈনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং পুম্নমক্তা এন্তিসিপেতেদ দিমান্দগী মতুং ইন্না ২০২০গী জুন থা ফাওবগী মনুং অসিদা সেন্ত্রেল সেয়র অসিগী ৭৫% থাদোকখ্রে৷ সেন্ত্রেল সেয়রগী লেমহৌরিবা ২৫% অদুসু কেস তু কেস বেসিস্তা য়েংলগা কাইথখ্রে৷
মহৈরোইশিং অসিনা খুদোংচাদবা অমা হেক্তা মাইয়োক্নদনবগীদমক স্কোলরশিপ এপ্লিকেসনশিং অসি য়াম্না থুনা পীন্নবা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী পুম্নমক্তা হায়খ্রে৷ দিপার্তমেন্ত অসিগী অতোপ্পা স্কিম পুম্নমক্তা, ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংদা চাং নাইনা ফন্দশিং কাইথখ্রে অমসুং নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা মরী লৈনবা ওথোরিতীশিংগা য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিল্লি৷
এস.সি.শিংগীদমক নেস্নেল ফেলোশিপ স্কিম অসিগী মখাদা এস.সি. বেনিফিসিয়রিশিংদা শেল পীবগী মওং অসি দিপার্তমেন্ত অসিনা য়ুনিভর্সিতী গ্রান্ত কম্মিসন(য়ু.জি.সি.) অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা থা খুদিংগী ওইনা য়েংশিল্লি৷ স্কিম অসিগী মখাদা মহৈরোইশিংদা স্কোলরশিপ মতম চানা ফংহন্নবা সোসিয়েল জস্তিস দিপার্তমেন্তনা মখোয়শিং অদু য়েংশিল্লি৷

Ministry of Social Justice & Empowerment
Clarification of M/o Social Justice & Empowerment regarding Disbursement under its Scholarship Schemes
17 NOV 2020 5:47PM by PIB Delhi
Some news articles have mentioned that the pandemic Covid - 19 has increased disbursal delays under scholarship schemes and that the students are facing a lot of problems.
In order to clarify the factual status, it is informed that Department of Social Justice & Empowerment implements various scholarship schemes for the target groups like scheduled castes/ other backward classes, de-notified tribes, economically weaker sections in association with State Governments/ Union Territory Administrations/ University Grant Commission/directly.
The Department has rigorously followed with the implementing agencies so that the beneficiaries don’t face any burden especially during this crisis of COVID-19. Under the flagship scheme of Post Matric Scholarship for Scheduled Castes Students, the Department has already released 75% of central share by June, 2020 to all concerned States/UTs based on anticipated demand. Remaining release of 25% of the Central share has also been sanctioned on case to case basis.
All the implementing agencies have been asked to process expeditiously the scholarship applications so that students don’t face any hardship. In all other schemes of the Department, funds are being released to the implementing agencies on a regular basis and close monitoring with the concerned authoritiesis being done on a day-to-day basis.
Disbursement of fellowships to SC beneficiaries under the Scheme of National Fellowships for SCs is monitored by the Department on a monthly basis with the University Grants Commission (UGC) and other stakeholders. They have been directed by the Department of Social Justice to ensure timely disbursement of fellowships to the students under the scheme.