প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ১৬তা জয়নচার্যো শ্রী বিজয় ভল্লভ সুরিশ্বেরজী মহারাজকী ১৫১শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাল্লন তৌবা ওইনা ‘স্তেচ্যু ওফ পীস’ মাইখুম হাংদোক্কনি
14 NOV 2020 5:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ১৬গী নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২.৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা জয়নচার‍্য শ্রী বিজয় ভল্লভ সুরিশ্বেরজী মহারাজকী ১৫১শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাল্লন তৌবা ওইনা ‘স্তেচ্যু ওফ পীস’ মাইখুম হাংদোক্কনি
শ্রী বিজয় ভল্লভ সুরিশ্বেরজী জি মহারাজনা (১৮৭০-১৯৫৪) জেনগী মুনি অমা ওইনা ওইজবা থাদোক্তুনা অচম্বা পুন্সি মহিং অমা হিংখি অমসুং থৱায় য়াওনা লোর্দ মহাবিরাগী পাউজেল শন্দোকখি। মহাক্না চোকথবা লৈতনা মীয়ামগী য়াইফনবা, এজুকেসন ফংহন্নবা, খুন্নাইদা লৈবা ফত্তবশিং মুত্থৎনবা হোৎনখি, ইথিল পীরিবা সহিত্যা ইখি (শৈরেং, ৱারেং, লাইশোল ইশৈ অমসুং স্তাবনশিং) অমসুং নীংখাতম্বগী ইহৌদা অমসুং স্বাদেশিবু শৌগৎখি। মহাক্না পীরম্বা ইথিলনা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা কোলেজশিং, স্কুলশিং অমসুং স্তদী সেন্তরশিং য়াওনা মমিং লৈরবা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ৫০গী মথক্তা চল্লাইরি। মহাকপু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা মাইখুম হাংদোক্কদবা মীতম অসি ‘স্তেচ্যু ওফ পীস’ হায়না মীংথোনখি। ইঞ্চি ১৫১ ৱাংবা মীতম অসি অশ্তাধাতুদগী শাখি হায়বদি ধাতু ৮ অমদি মসিদা কোরিনা মরু ওইবা মচাক ওইরি অমসুং মসি রাজস্থানগী পালিগী জেৎপুরাগী বিজয় ভল্লভ সধানা কেন্দ্রদা ইন্সতোল তৌগনি।

Prime Minister's Office
PM to unveil ‘Statue of Peace’ to mark 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj on 16th November
14 NOV 2020 5:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will unveil ‘Statue of Peace’ to mark the 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj, on 16th November 2020 at 12:30 PM via video conferencing.
Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj (1870-1954) led an austere life as a Jain Saint working selflessly and dedicatedly to spread the message of Lord Mahavira. He also worked relentlessly for the welfare of masses, spread of education, eradication of social evils, wrote inspiring literature (poetry, essays, devotional hymns and Stavans) and gave active support to the freedom movement and the cause of Swadeshi. With his inspiration, more than 50 educational institutions of eminence, including colleges, schools and study centres, are operational across several States. The Statue to be unveiled in his honour has been named as ‘Statue of Peace’. The 151 inch tall statue has been made from Ashtadhatu i.e. 8 metals, with Copper being the major constituent, and is being installed at Vijay Vallabh Sadhana Kendra, Jetpura, in Pali, Rajasthan.