রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারতকী রেলৱেনা রেলতেলদা মসিগী হকশেলগী খুদোংচাবশিংদা এচ.এম.আই.এস.কী থবক হৌনবগীদমক শিন্নখ্রে
10 NOV 2020 4:29PM by PIB Imphal
ভারতকী রেলৱেনা হোস্পিতাল মেনেজমেন্ততা সিঙ্গল আর্কিতেকচরদা পুরক্নবগী পান্দমদা অমসুং থবক পাংথোকপদা লাইহন্নবগীদমক্তা হোস্পিতাল মেনেজেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেম (“ঐচ.এম.আই.এস.”) থবক হৌনবা রেলতেল কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (“রেলতেল”)দাতা শিন্নখ্রে, সিস্তেম অসিনা হোস্পিতাল এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং অনাবশিংগী হেল্থকেয়র ফগৎহন্নবা ভারত অপুনবদা হেল্থ ফেসিলিতী ১২৫ অমসুং পোলীক্লিনিক্স ৬৫০গীদমক্তা ইন্তিগিরেতেদ ইনফোর্মেসন সিস্তেম অমা ফংহনগনি।
দিপার্তমেন্তশিং অমসুং লেবোরেতরীশিংগী মতুং ইন্না ক্লিনিকেল দেতা কস্তমাইজ তৌবা, মল্তি হোস্পিতাল কন্সল্তেসন, মেদিকেল অমসুং অতৈ খুৎলাইশিংগা লোইননা সীমলেস ইনতর্ফেসনচিংবা সোফৱেয়রগী মগুনশিং য়াওরি অমসুং অনাবশিংদা মখোয়গী মোবাইল দিভাইসতা মপুং ফানা অরোনবা থমদুনা, মখোয়গী মেদিকেল রিকোর্দ পুম্নমক এক্সেস তৌবগী কান্নবা লৈগনি।
রেলতেল অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয়না থবক তৌবগী মওং-মতৌগা মরী লৈননা এম.ও.য়ু. অমদা খুৎয়েক পীনৈ। ওপন সোর্স ঐচ.এম.আই.এস. সোফৱেয়র অসি ক্লাউদতা দিপ্লোয় তৌগনি।
লাওথোকখিবা অসিগী মতাংদা ঙাংলদুনা, ভারতকী রেলৱেগী চিয়র্মেন, শ্রী ভি.কে. য়াদবনা হায়, “ঐখোয়না মফম খুদিংমক্তা দিজিতাইজেসন তৌরি অমসুং লেপ্তনা অহোংবা পুরক্লি। ঐচ এম.আই.এস. অসি য়ুনিক মেদিকেল আইদেন্তিতী সিস্তেমগা শম্নরি। আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্সতা য়ুম্ফম ওইবা এক্সিলেন্সকী সেন্তর অমদা থবক পায়খৎলি, মসিনা তেক্নোলোজিকেলগী অহোংবশিং অসিদা দ্রাইব তৌগনি, মদু আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, দেতা এনালাইতিক নত্ত্রগা এপ্তা য়ুম্ফম ওইবা সর্বিসশিং ওইবা য়াই। রেলতেলগা লোইননা ঐখোয়গী স্ত্রেতেজিক্কী মরী অসি মতম পুম্নমক্তা মেরিত্তা য়ুম্ফম ওইরি অমসুং রেলতেলনা ঐখোয়দা ভিদিও সর্ভিলেন্স সিস্তেম, ই-ওফিস সর্বিসশিং, কন্তেন্ত ওন দিমান্দ, ভারতকী মরুওইবা রেলৱে স্তেসনশিংদা ৱাই-ফাইগুম্বা তোঙান তোঙানবা থবকশিং হৌদোকপদা লেপ্তনা মতেং পাংলি।”
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, রেলতেলগী চিয়র্মেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী পুনীৎ চাউলানা হায়, “সাউথ সেন্ত্রেল রেলৱেদা হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেম থবক হৌবা অসি প্রফ ওফ কন্সেপ্তকী মওংদা হান্ননা হৌখ্রে অমসুং মসিগী তাঙ্কক নাইবা মওংদা পান ইন্দিয়াগী থাক্তা দিপ্লোয়মেন্ত তৌবগী থবক চৎথরি। রিকোর্দ থমজিনবগী হান্নদগী চৎনরকপা মশক অদুগী মশাগী ঙমখৈ লৈজৈ অমসুং তেক্নোলোজী পুনশিনবা, স্কেল, কোস্ত ইফিসিয়েন্সী, শিজিন্নবদা লাইবা অমসুং অতৈ কান্নবশিং ফংনবগী অমত্তা ঙাইরবা থৌওংনি।”
রেলতেলনা, আই.সি.তি. সর্বিসশিং অমসুং পাম্বৈশিং খুদম ওইনা এম.পি.এল.এস. – ভি.পি.এন., লীজ লাইন সর্বিসশিং, তি.পি.এ.এ.এস., ই-ওফিস & দেতা সর্বিস সেন্তর সর্বিসেস, লার্জ নেতৱর্ক হার্দৱেয়র সিস্তেম ইন্তিগ্রেসন, সোফৱেয়র অমসুং দিজিতেল সর্বিসশিং ফংহল্লি।

Ministry of Railways
Indian Railways engages RailTel to implement an HMIS across its health facilities
10 NOV 2020 4:29PM by PIB Delhi
Indian Railways with the objective of bringing hospital management on a single architecture to prevent pilferage and making operations seamless has entrusted RailTel Corporation of India Limited (“RailTel”) with implementation of hospital management information system (“HMIS”) an integrated clinical information system for its 125 health facilities and 650 polyclinics across India for improved hospital administration and patient healthcare.
The features of the software extend from customizing clinical data according to the departments and laboratories, multi hospital feature that provide cross consultation, seamless interface with medical and other equipment’s and the patients will have the benefit of accessing all their medical records on their mobile device.
RailTel and Ministry of Railways have signed an MOU with regard to the modalities for execution of the work. The open source HMIS software is to be deployed over the cloud.
Speaking on this announcement, Indian Railway Board, Chairman VK Yadav said” We are embracing digitization across all spheres and are continuously undergoing change. The HMIS platform will be connected to the Unique Medical Identity System. A Centre of Excellence for Artificial Intelligence (AI) is underway which will drive these technological changes be it artificial intelligence, data analytics or app based services. Our strategic relationship with RailTel has always been based on merit and they continue to help us implement variety of projects such as the Video Surveillance System, E-Office Services, Content on Demand,, Wi-fi across major railway stations in India ”.
Speaking on the occasion of its appointment, RailTel, Chairman & Managing director, Shri Puneet Chawla said “Proof of Concept of the HMIS has already been established by the implementation of the hospital management information system in South Central Railway and a pan India deployment is being considered in a phased manner. Traditional forms of record keeping has its own limitations and we believe that the integration of technology is the only way to achieve scale, cost efficiencies, ease of access besides other benefits.”
RailTel offers a diversified portfolio of ICT services and solutions such as MPLS- VPN, Leased line services, TPaaS, E-Office & Data Centre Services, large network hardware system integration, software and digital services.