প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেলগী কত্তক বেঞ্চকী ওফিস-কম-রেসিদেন্সিয়েল কম্প্লেক্স শঙ্গাগনি
09 NOV 2020 7:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ১১, ২০২০গী নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা কত্তক্তা ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেল (আই.তি.এ.তি.)গী খ্বাইদগী নৌবা ওফিস-কম-রেলিদেন্সিয়েল কম্প্লেক্স শঙ্গাগনি। কেন্দ্রগী লো মন্ত্রী, কেন্দ্রগী পেত্রোলিয়ম মন্ত্রী, ওরিশাগী মুখ্যমন্ত্রী, ওরিশা হাই কোর্তকী চীফ জস্তিস অমসুং জজশিংসু অতৈ শক্নাইরবশিংগা লোইননা থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা, আই.তি.এ.তি.গী মতাংদা ই-কোফী তেবল বুক অমসু ফোংগনি।
ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেল, আই.তি.এ.তি. হায়রগসু খঙনবা অসি, দাইরেক্ত তেক্সকী লমদা মরুওইবা স্তেতুতরী বোদী অমনি অমসুং অচুম্বা পুথোকপদা মসিগী য়াথংশিং অদুদা অরোইবা ওইনা অয়াবা পী। মসি হৌজিক্কী ওইনা, শ্রী জস্তিস (থবক্তগী পোৎথারবা) পি.পি. ভাত, জারখন্দ হাই কোর্ত অমসুং গুজরাত হাই কোর্তকী হান্নগী জজনা মকোক ওইরি। আই.তি.এ.তি. অসি জনুৱারী ২৫, ১৯৪১দা শেমখিবা অহানবা ত্রিব্যুনেলনি অমসুং মসি ‘মাদর ত্রিব্যুনেল’ হায়রগসু খঙনৈ। কুমজা ১৯৪১দা, দিল্লী, বোম্বে অমসুং কলকত্তাদা, বেঞ্চ অহুমগা লোইননা হৌদোকখিবা অসিনা হৌজিক ভারতকী শহর ৩০দা বেঞ্চ ৬৩ অমসুং সর্ক্যুইৎ বেঞ্চ অনিদা শন্দোকখ্রে।
আই.তি.এ.তি.গী কত্তক বেঞ্চ অসি মে ২৩, ১৯৭০দা লিংখৎখি অমসুং থবক তৌবা হৌখি। কত্তক বেঞ্চকী জুরিদিক্সন অসি ওরিশা পুম্বা শন্দোকই। মসি চহি ৫০ হেন্না অৱাইবা মফম অমদা থবক তৌদুনা লাক্লি। আই.তি.এ.তি., কত্তক্কী নৌনা শাবা ওফিস-কম রেসিদেন্সিয়েল কম্প্লেক্স অসি ওরিশাগী রাজ্য সরকারনা ২০১৫দা মমল লৌদনা পীবা লম একর ১.৬০দা শারি। ওফিস শারিবা অপুনবা লম অসি স্ক্ব্যার কিলোমীতর ১৯৩৮নি, মসিদা ইন্তর আলিয়া, অচৌবা কোর্ত রুম, অল্ত্রা-মোদর্ন রিকোর্দ রুম, বেঞ্চকী মীহুৎশিংগী নীংথিজনা লৈতেংলবা চেম্বরশিং, লাইব্রেরী রুম, নীংথিজনা লৈতেংলবা অনৌবা কনফরেন্স হোল, ৱায়েল চৎথফমগী মরাং কাইরবা মফম, উকিলশিংগী বার রুমশিং, চার্তর একাউন্ততেন্তশিং, অসিনচিংবা য়াওনা মথোল অহুম লোংনা শারি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Office-cum-Residential Complex of Cuttack Bench of Income Tax Appellate Tribunal
09 NOV 2020 7:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the state-of-the-art office-cum-residential complex of Income Tax Appellate Tribunal (ITAT) at Cuttack on 11th November, 2020 at 4:30 PM via video conferencing. Union Law Minister, Union Petroleum Minister, Chief Minister of Odisha, Chief Justice and Judges of Orissa High Court, along with other dignitaries would also be present during the event. On this occasion, an e-Coffee Table Book on ITAT will also be released.
Income Tax Appellate Tribunal, also known as ITAT, is an important statutory body in the field of direct taxes and its orders are accepted as final, on findings of fact. It is presently headed by Mr. Justice (Retd) P.P. Bhatt, formerly Judge of the High Court of Jharkhand and High Court of Gujarat. ITAT was the first Tribunal to be created on 25th January, 1941 and is also known as ‘Mother Tribunal’. Starting with three benches in the year 1941, at Delhi, Bombay and Calcutta it has now grown to 63 Benches and two circuit benches spread across thirty cities of India.
The Cuttack Bench of the ITAT was created and started functioning from 23rd May, 1970. The jurisdiction of Cuttack Bench extends to the whole of Odisha. It was functioning in a rented premise for more than 50 years. The newly-built office-cum-residential complex of ITAT, Cuttack is spread over an area of 1.60 acres of land allotted by the State Government of Odisha free of cost in the year 2015. The total built-up area of the office complex is 1938 sq.mtrs. over 3 floors including, inter alia, the spacious court room, ultra-modern record room, well-equipped chambers for the Members of the Bench, library room, well-equipped modern conference hall, with sufficient space for the litigants, bar room for Lawyers, Chartered Accountants, etc.