প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৯ নৱেম্বৰত বাৰাণসীত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক কামৰ উদ্বোধন তথা শিলান্যাস কৰিব
07 NOV 2020 6:46PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৯ নৱেম্বৰৰ পুৱা ১০ বাজি ৩০ মিনিটত বাৰাণসীত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক কামৰ উদ্বোধন তথা শিলান্যাস ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ মাধ্যমেৰে কৰিব। এই প্ৰকল্পবোৰৰ বাবে ব্যয় হ’ব ৬১৪ কোটি টকা। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই প্ৰকল্পবোৰৰ হিতাধিকাৰীসলৰ সৈতে অনুষ্ঠানত মত বিনিময় কৰিব। উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰীও এই অনুষ্ঠান উপস্থিত থাকিব।
উদ্বোধন কৰিবলগীয়া প্ৰকল্পবোৰ হ’ল :- সাৰনাথত লাইট এণ্ড ছাউণ্ড প্ৰদৰ্শনী, ৰামনগৰত লালবাহাদুৰ শাস্ত্ৰী হাস্পতালৰ উন্নয়ণ, পয়ঃনিষ্কাসন প্ৰকল্প, গো-ৰক্ষাৰ বাবে কিছু আন্তঃগাঁথনিৰ উন্নয়ন, বহুমুখী বীজ সংগ্ৰহালয়, ১০০ মেট্ৰিকটন ক্ষমতাসম্পন্ন কৃষিপণ্যৰ গুদাম, আইপিডিএছ-ৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়, সম্পূৰ্ণানন্দ ষ্টেডিয়ামৰ ক্ৰীড়াবিদসকলৰ বাবে হোষ্টেল, বাৰাণসী চহৰৰ পোহৰৰ ব্যৱস্থা তথা ১০৫ টা অংগনৱাড়ী কেন্দ্ৰ আৰু ১০২ টা গোশালা কেন্দ্ৰ।
এই অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভালেমান উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰো শিলান্যাস কৰিব। এইবোৰ হ’ল :- দশাশ্বমেধ ঘাট আৰু খিৰকিয়া ঘাটৰ সংস্কাৰ, পিএচি পুলিচ বাহিনীৰ বেৰেকৰ সংস্কাৰ, কাশীৰ ভালেমান ৱাৰ্ডৰ কিছু উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প, বানিয়াবাগ উদ্যানৰ সংস্কাৰ, গিৰিজা দেৱী সাংস্কৃতিক শঙ্কুলৰ বহুমুখী হলৰ উন্নয়ন, চহৰৰ কিছু পথ মেৰামতি আৰু পৰ্যটনকেন্দ্ৰৰ উন্নয়ন।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of various development projects in Varanasi on 9th November
07 NOV 2020 6:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of various development projects in Varanasi on 9th November at 10:30 AM via video conferencing. The total cost implication of these projects is Rs. 614 crores. Prime Minister will also interact with the beneficiaries of these projects during the event. Chief Minister of Uttar Pradesh will also be present on the occasion.
The projects to be inaugurated include Sarnath Light and Sound show, upgradation of Lal Bahadur Shastri Hospital Ramnagar, sewerage related works, infrastructure facilities for protection and conservation of cows, multipurpose seed storehouse, agriculture produce warehouse of 100 MT, IPDS phase 2, a housing complex for players in Sampurnanand Stadium, Varanasi city smart lighting work, along with 105 Anganwadi Kendras and 102 Gau Ashray Kendras.
During the event, Prime Minister will also lay the foundation stone for projects including the redevelopment of Dashashwamedh Ghat and Khidkiya Ghat, barracks for PAC police force, redevelopment of certain wards of Kashi, parking facility along with redevelopment of park in Beniya Bagh, upgradation of the multi-purpose hall in Girija Devi Sanskritik Sankul, repair work of roads in the city and development of tourist places.