Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
New online system of MSME/Udyam Registration stands the test of Time & Technology
Totally seamless & smooth system also shows stability & resilience
More than 11 lakh MSMEs already registered since its launch on 1st July, 2020
Out of this, more than 9.26 lakh registrations took place with PAN number
This also includes more than 1.80 lakh old UAM holders; 1.73 lakh enterprises owned by women
Ministry of MSME launches special drives for increasing Udyam Registration
Registration without PAN and GST upto 31.3.2021 as transitional arrangement
07 NOV 2020 10:30AM by PIB Delhi
New online system of MSME/Udyam Registration launched by Union MSME Ministry, w.e.f. 1st July, 2020, has stood the test of Time & Technology as more than 11 lakh MSMEs have successfully registered themselves by now.
It may be stated that Ministry of MSME had revised the definition of MSMEs and process of registration w.e.f. 1st July, 2020. It also launched a new portal for MSME/Udyam registration (https://udyamregistration.gov.in). Since then, the portal is working smoothly. In a major first, this portal is seamlessly integrated with CBDT and GST networks as also with the GeM. It may be noted that through this integration, now MSME registration is a totally paperless exercise.
Ministry has instructed all of its Field Establishments such as MSME-Development Institutes, MSME Technology Centers, NSIC, KVIC, Coir Board to extend full support to entrepreneurs for Udyam Registration. Similarly, all District Magistrates and District Industries Centers have been requested to expedite registration by the MSMEs. Grievances of MSMEs relating to registration are being handled by CHAMPIONS’ platform through its network of Central Control Room and 68 State Control Rooms across the country.
As per the analysis of the registrations till October 31, 2020 (more than 10 Lakh), the trend and broad picture is as follows:-
• 3.72 lakh enterprises have registered under Manufacturing category whereas 6.31 lakh enterprises under Service sector.
• The share of Micro Enterprises is 93.17% whereas Small and Medium Enterprises are 5.62% and 1.21% respectively.
• 7.98 lakh enterprises are owned by Male whereas 1.73 lakh enterprises by Female entrepreneurs.
• 11,188 enterprises are owned by Divyangjan entrepreneurs.
• The Top 5 Industrial sectors of registrations are – Food Products, Textile, Apparel, Fabricated Metal products and Machinery & equipments.
• 1,01,03,512 persons have been given employment by these registered units.
• 5 leading States for Udyam registrations are Maharashtra, Tamil Nadu, Rajasthan, Uttar Pradesh and Gujarat.
• Registration without PAN is permitted upto 31.03.2021 as a transitional arrangement.
• Similarly, Registration without GST number is also permitted upto 31.03.2021 as a transitional arrangement.
Enterprises which are not yet registered, should register themselves to avail the benefits of Ministry of MSME and other Government agencies. The registration is free of cost and should be done only on the Government portal showing .gov.in.
Entrepreneurs are again advised to be careful of fake and misleading agencies and websites/portals. For any assistance, entrepreneurs can contact nearby DICs or CHAMPIONS’ Control Rooms of the Ministry or can write on our portal https://champions.gov.in.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
এম.এস.এম.ই./উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসনগী অনৌবা ওনলাইন সিস্তেম মতম অমদি তেক্নোলোজীগী চাংয়েংদা মায় পাক্লে
মপুং ফানা খোঙলৌ পল্লৌবা অমদি অপনবা লৈত্রবা থৌওং অসিনা মরা চেৎপা অমদি খাংবা কনবগী মতৌসু উৎলি
জুলাই ১, ২০২০দা হৌদোকখিবদগী হৌজিক ফাওবদা এম.এস.এম.ই. লাখ ১১ হেন্না রেজিস্তর তৌখ্রে
মসিদা য়ু.এ.এম. পায়বা লাখ ১.৮০ হেনবসু য়াওরি; এন্ত্রপ্রাইজেস লাখ ১.৭৩দি নুপীশিংনা মপু ওইরি
এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসন হেনগৎহন্নবগীদমক অখন্নবা থৌরাং হৌদোকখি
নৌনা হোংদোরকপগী থৌরাং ওইনা পেন অমদি জি.এস.তি. য়াওদনা রেজিস্ত্রেসন তৌবা ৩১.৩.২০২১ ফাওবা য়াখিগনি
07 NOV 2020 10:30AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না জুলাই ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌনবা হৌদোকখিবা এম.এস.এম.ই./উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসনগী অনৌবা ওনলাইন সিস্তেম অসি হৌজিক ফাওবদা এম.এস.এম.ই. লাখ ১১ হেনবনা মখোয় মশানা রেজিস্তর তৌরক্তুনা মতম অমদি তেক্নোলোজী অনিগী চাংয়েংশিং মায় পাক্লে‍।
পনবা য়াবা ৱাফমদি এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না এম.এস.এম.ই.গী মশক অমদি রেজিস্ত্রেসনগী থৌওং জুলাই ১, ২০২০দগী হৌনা নৌনা শেমদোকখ্রে‍। মসিনা এম.এস.এম.ই./উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসনগীদমক অনৌবা পোর্তেল (https://udyamregistration.gov.in) অমসু হৌদোকখ‍ি‍। মদুদগী হৌনা পোর্তেল অসি অপনবা লৈতনা মথৌ তৌরি‍। অচৌবা অহানবা থৌরাং ওইনা পোর্তেল অসি সি.বি.দি.তি. অমদি জি.এস.তি. নেতৱর্ক লোয়ননা জি.ই.এম.গসু অপনবা লৈতনা পুনশিল্লে‍। পনবা য়াবা ৱাফমদি, পুনশিনবা অসিগা ইরোয়ননা হৌজিক এম.এস.এম.ই. রেজিস্ত্রেসনগী থৌওং মপুং ফানা চে চঙদবা থৌওং ওইরে‍।
মন্ত্রালয়না এম.এস.এম.ই.-দেভেলপমেন্ত ইন্সতিত্যুৎশিং, এম.এস.এম.ই. তেক্নোলোজী সেন্তরশিং, এন.এস.আই.সি., কে.ভি.আই.সি., কোইর বোর্দনচিংবা মখোয়গী ফীল্দ এস্তাব্লিসমেন্তশিংদা উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসনগীদমক্তা ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংদা মপুং ফানা শৌগৎনবা ৱাফম থমখ্রে‍। মতৌ অসুম্না দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎশিং অমদি দিস্ত্রিক্ত ইন্দস্ত্রিজ সেন্তর খুদিংমক্তা এম.এস.এম.ই.শিংগী রেজিস্ত্রেসনগী থৌওং খুমাং চাউশিলহন্নবা ৱাফমসু থমখ্রে‍। রেজিস্ত্রেসনগা মরী লৈনবা এম.এস.এম.ই.শিংগী ৱাকৎশিং চেম্পিয়ন ফম্বাক্না মখোয়গী সেন্ত্রেল কন্ত্রোল রুম অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা স্তেত কন্ত্রোল রুম ৬৮গী খুত্থাঙদা য়েংশিল্লি‍।
ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা তৌরকখিবা রেজিস্ত্রেসনশিং (লাখ ১০ হেনবা) নৈনদুনা য়েংবদা লৈরিবা মওং অমদি চাউরাকপা মশক মখাদা পীরি:-
পোত্থোক পুথোকপগী কাঙলুপ্তা এন্তরপ্রাইজেজ লাখ ৩.২৭না রেজিস্তর তৌরকখি অদুগা সর্ভিস সেক্তরগী মখাদা রেজিস্তর তৌরকখিবা এন্তরপ্রাইজেজনা লাখ ৬.৩১নি‍।
মাইক্রো এন্তরপ্রাইজেজকী মশিং চাদা ৯৩.১৭নি অদুগা স্মোল অমদি মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজেজকীনা মথংশিৎনা চাদা ৫.৬২ অমদি চাদা ১.২১নি‍।
এন্তরপ্রাইজেজ লাখ ৭.৯৮না নুপাশিংনা মপু ওই অদুগা এন্তরপ্রাইজেজ লাখ ১.৭৩না নুপী ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংনা মপু ওই‍।
এন্তরপ্রাইজেজ ১১,১৮৮না মীমান্নদ্রবা মীওইশিংনা মপু ওই‍।
রেজিস্তর তৌরকপশিংগী মরক্তা মকোক থোংবা ইন্দস্ত্রিএল সেক্তরশিংদি – চানবা পোত্থোক, তেক্সতাইল, এপ্পরেল, ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোক অমদি মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্তশিংনি‍।
হায়রিবা রেজিস্তর তৌরবা য়ুনিৎশিংনা মীওই ১,০১,০৩,৫১২দা থবক পীরি‍।
উদ্য়ম রেজিস্ত্রেসনদা মকোক থোংবা স্তেত ৫দি মহারাস্ত্র, তামিল নাদু, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ অমদি গুজরাতনি‍।
নৌনা হোংদোরকপগী থৌরাং ওইনা পেন য়াওদনা রেজিস্তর তৌবা ৩১.০৩.২০২১ ফাওবা য়ারি‍।
মতৌ অসুম্না নৌনো হোংদোরকপগী থৌরাং ওইনা জি.এস.তি. নম্বর য়াওদনা রেজিস্ত্রেসন তৌবা ৩১.০৩.২০২১ ফাওবা য়ারি‍।
রেজিস্তর তৌদ্রিবা এন্তরপ্রাইজেজশিংনা এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয় অমদি অতৈ লৈঙাক্কী এজেন্সীশিংগী কান্নবশিং ফংনবগীদমক মখোয় মশানা রেজিস্তর তৌশিনগদবনি‍। রেজিস্ত্রেসন তৌবদা শেল চঙদে অমদি .gov.in. য়াওবা লৈঙাক্কী পোর্তেল খক্তদা তৌগদবনি‍।
ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংদা শেনজিন শাজিনবা অমদি লান্না লমজিংবা ৱেবসাইতশিং/পোর্তেলশিংদগী চেকশিন্না লৈনবা পাউতাক পীরি‍। মতেং মথৌ তারবদি, ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংনা মনাক নকপা দি.আই.সি.শিং নৎত্রগা মন্ত্রালয়গী চেম্পিয়ন কন্ত্রোল রুমগা পাউ ফাওনবা য়াগনি নৎত্রগা ঐখোয়গী পোর্তেল https://champions.gov.in দা ইরকপা য়াগনি‍।