তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম অমসুং কলচরগী রাজ্যগী কেন্দ্র মন্ত্রী (মনিং তম্বা) শ্রী প্রলহাদ পতেলনা প্রশাদ স্কীমগী মখাদা কেরলাগী গুরুৱায়ুরদা “তুরিস্ত ফেসিলিতেসন সেন্তর”গী ফেসিলিতী ঙসি ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে
প্রশাদ স্কীম অসি তুরিজম মন্ত্রালয়না ইং কুমজা ২০১৪-৪দা মশক খংদোক্লবা তীর্থ অমসুং পারি-পুরীগী ওইনা লৈরম্বা মফমশিং অপুনবা মওংদা শেমগৎনবা হৌদোকখিবনি
04 NOV 2020 2:04PM by PIB Imphal
তুরিজম অমসুং কলচরগী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী(মনিং তম্বা) শ্রী প্রলহাদ পতেলনা তুরিজম মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা প্রশাদ স্কীমগী মখাদা কেরলাগী গুরুৱায়ুর শেমগৎ-শাগৎপা” প্রোজেক্কী মখাদা শাবা “তুরিস্ত ফেসিলিতেসন সেন্তর”গী ফেসিলিতী ঙসি ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে।
এক্সতর্নেল এফেয়র্সকী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী এস.ঐচ. ভি. মুর্লীধরন অমসুং কো-ওপরেসন, তুরিজম অমসুং দেৱাস্বোম্স, কেরলা রাজ্য সরকারহী মন্ত্রী এস.ঐচ. কদাকম্পাল্লী সুরেন্দ্রনসু থৌরম অদু মপুং ফাহনখি।
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকার অসিবু অন্তর্রাস্ত্রীয় থাকশিংগী ওইবা ফেসিলিতীশিং শেম্নবা ভারত সরকারনা থাদোরকপা শেন্থং অসি খ্বাইদগী হন্থনা শিজিন্নবা অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তানা তুরিজম সেক্তরগী মখাদা তুরিজম মন্ত্রালয়দগী অচংবা মতেং পুম্বা পাংগনি অমদি শৌগৎকনি হায়না রাজ্য সরকারদা থাজবা পীখি।
The ‘পিলগ্রিমেজ রিজুবিনেসন এন্দ স্পিরিচুএল, হেরিতেজ ওগমেন্তেসন দ্রাইবকী নেস্নেল মিশন’ (প্রশাদ) অসি ইং কুমদা ২০১৪-১৫দা মশক খংদোক্লবা তীর্থিশিং অমদি পারী-পুরীগী ওইবা লমথুংফমশিং শেমগৎ-শাগৎনবা হৌদোকখিবনি। স্কীম অসিনা চংফমশিং(লম্বী, রেল অমসুং ঈশিংদা চত্থোক-চৎশিন তৌবা), অরোইবা মাইলগী কনেক্তিবিতী, ই-পাও/ইন্তর্প্রিতেসন সেন্তরশিং, এ.তি.এম./শেল ওন্থোক্নফম, মফমদুগা চুনবা মওংগী চত্থোক-চৎশিন তৌনবশিং, ইনর্জীগী রিন্যুএবল সোর্সশিংগা কোন্নবা লাইতিং অমদি ইলুমেনেসনগী মফমশিং, পার্কিং, থক্নবা ঈশিং, তোইলেৎশিং, ক্লোক রুম, ৱেতিং রুমশিং, ফর্স্ত এদ সেন্তরশিং, ক্রাফ বাজারশিং/হতশিং/সোভেনরগী দুকানশিং/কেফেতরিয়া, নোং চুবদা চংজফম লৌনবশিং, তেলিকোমগী ফেসিলিতীশিং, ইন্তর্নেৎ কনেক্তিবিতীশিংনচিংবা মরুওইবা তুরিজমগী ফেসিলিতীশিংগুম্বগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা পান্দম থম্লি। “গুরুৱায়ুর শেমগৎ-শাগৎপা”গী প্রোজেক্ত অসি স্কীম অসিগী মখাদা তুরিজম মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৪৫.৩৬গী মমলদা মার্চ ২০১৭দা অয়াবা পীখি। ‘তুরিস্ত ফেসিলিতেসন সেন্তর’গী কম্পোনেন্ত অসি লুপা করোর ১১.৫৭ চংদুনা মপুং ফানা লোইশিনখ্রে। প্রোজেক্ত অসিগী অতোপ্পা কম্পোনেন্তশিংদি সি.সি.তি.ভি. নেতৱর্ক ইনফ্রাস্ত্রকচর, তুরিস্ত এমিনিতীজ সেন্তর অমদি মল্তী লেভেল কার পার্কিংনি। সি.সি.তি.ভি. নেতৱর্ক অসিদি হান্ননা লোইশিনখ্রে।

Ministry of Tourism
Union Minister of State (IC) for Tourism & Culture Shri Prahlad Singh Patel virtually inaugurates “Tourist Facilitation Centre” facility at Guruvayur, Kerala under PRASHAD Scheme today
PRASHAD scheme was launched by the Ministry of Tourism in the year 2014-15 for integrated development of identified pilgrimage and heritage destinations
04 NOV 2020 2:04PM by PIB Delhi
Union Minister of State (IC) for Tourism & Culture Shri Prahlad Singh Patel inaugurated the “Tourist Facilitation Centre” facility constructed under the project “Development of Guruvayur, Kerala” under PRASHAD Scheme of the Ministry of Tourism through Virtual Platform today. Union Minister of State for External Affairs Sh. V. Muraleedharan, and Minister for Co-operation, Tourism and Devaswoms, State Government of Kerala Sh. Kadakampally Surendran also graced the occasion.
The Union Minister praised the state government for the optimum use of the funds released by the Government of India for creating the facilities of international standards. He further, assured the state government for every cooperation and support required from the Ministry of Tourism under tourism sector.
The ‘National Mission on Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Augmentation Drive’ (PRASHAD) launched by the Ministry of Tourism in the year 2014-15 with the objective of integrated development of identified pilgrimage and heritage destinations. The scheme aimed at infrastructure development such as entry points (Road, Rail and Water Transport), last mile connectivity, basic tourism facilities like Information/ Interpretation Centers, ATM/ Money exchange, eco-friendly modes of transport, area Lighting and illumination with renewable sources of energy, parking, drinking water, toilets, cloak room, waiting rooms, first aid centers, craft bazars /haats/ souvenir shops/ cafeteria, rain shelters, Telecom facilities, internet connectivity etc. The project for “Development of Guruvayur” under the scheme was approved by the Ministry of Tourism with the cost or Rs. 45.36 crores in March 2017. The component viz. ‘Tourist Facilitation Centre’ has been successfully completed with the cost of Rs. 11.57 Crores. Other components of the projects are the CCTV Network Infrastructure, Tourist Amenities Centre and Multi Level Car Parking. The CCTV Network has already been completed.