রেলৱে মন্ত্রালয়
ওক্তোবর ২০২০গী ওইনা শেল তানবদা অমসুং মাল হাপ্পগী ওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেগী ফ্রৈৎকী খোঙজেল লেপ্পা লৈতনা ৱাংখৎলি
মাল হাপ্পগী চাং মমাং চহী মতম অসিমক্তদগী চাদা ১৫ লানখ্রে অদুগা ফ্রৈত্তগী শেল তানবনা মমাং চহী মতম অসিমক্কা চাংদম্নবদা চাদা ৯ হেন্না ৱাংলি
ওক্তোবর ২০২০দা, ইন্দিয়ন রেলৱেগী মাল হাপ্পগী চাং অসি তন মিলিয়ন ১০৮.১৬নি, হায়রিবসি মমাং চহীগী মতম অসিমক্কী মাল হাপ্পগী চাং (তন মিলিয়ন ৯৩.৭৫)কা চাংদম্নবদা চাদা ১৫ হেল্লি
রেলৱে মন্ত্রালয়না আইরন অমসুং স্তীল, সিমেন্ত, পাৱর, কোইলা, ওতোমোবিল অমসুং লোজিস্তিক্স সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংগা ফ্রৈৎকী করবার হেনগৎনবগীদমক মীফম অমা কৌখ্রে
01 NOV 2020 1:36PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২০২০গী ওইনা শেল তানবদা অমসুং মাল হাপ্পগী ওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেগী ফ্রৈৎকী খোঙজেল লেপ্পা লৈতনা ৱাংখৎলি।
মিসন মোদ ওইনা, ইন্দিয়ন রেলৱেগী ওক্তোবর ২০২০গী ফ্রৈৎ লোদিং অসি মমাং চহী মতম অসিমক্কী মাল হাপ্পা অমসুং শেল তানবগী চাংদগী হেনখ্রে।
ওক্তোবর ২০২০দা, ইন্দিয়ন রেলৱেগী মাল হাপ্পগী চাং অসি তন মিলিয়ন ১০৮.১৬নি, হায়রিবসি মমাং চহীগী মতম অসিমক্কী মাল হাপ্পগী চাং (তন মিলিয়ন ৯৩.৭৫)কা চাংদম্নবদা চাদা ১৫ হেল্লি। হায়রিবা মতম অসিদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা ফ্রৈৎ লোদিংদগী লুপা করোর ১০৪০৫.১২ তানখি হায়রিবসি মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা (লুপা করোর ৯৫৩৬.২২) তানখিবদগী লুপা করোর ৮৬৮.৯০ (চাদা ৯) হেল্লি।
ওক্তোবর ২০২২০দা ইন্দিয়ন রেলৱেগী মাল হাপ্পগী চাং অসি তন মিলিয়ন ১০৮.১৬নি হায়রিবসিদা কোইলাগীনা তন মিলিয়ন ৪৬.৯৭নি, আইরন ওরগীনা তন মিলিয়ন ১৪.৬৮নি, চীঞ্জাক্কীনা তন মিলিয়ন ৫.০৩নি, ফর্তিলাইজরগীনা তন মিলিয়ন ৫.৯৩নি অমসুং সিমেন্তকীনা (ক্লিঙ্কর থাদনা) তন মিলিয়ন ৬.৬২নি।
মসিমসু পনবা য়াই মদুদি, কন্সেসন/দিস্কাউন্ত কয়া অমসু ইন্দিয়ন রেলৱেনা রেলৱে ফ্রৈৎপু হেন্না পুক্নিং চিংশিনবা হেন্নবগীদমক পীখি।
মসিমসু খঙজিনবা য়াই মদুদি, ফ্রৈৎ পুথোক পুশিন তৌবগী চাউখৎলকপা অসি ইন্সতিত্যুসনেলাইজ তৌরগনি অমসুং লাক্কদবা জিরো বেজ তাইম তেবলদা হাপচিল্লগনি।
মসিগা লোইননা, অনৌবা লল্লোন ইতীক কয়াগী পুক্নিং চিংশিন্নবগীদমক অমসুং হান্নগী ক্লাইন্তশিংদা ইন্সেন্তিভাইজ তৌনবগীদমক, রেলৱে মন্ত্রালয়না আইরন অমসুং স্তীল, সিমেন্ত, পাৱর, কোইলা, ওতোমোবিল অমসুং লোজিস্তিক্স সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংগা ফ্রৈৎকী করবার হেনগৎনবগীদমক মীফম অমা কৌখ্রে।
মসিগা লোইননা, জোনেল অমসুং দিবিজনেলগী থাক্তা লৈবা বিজিনেস দিবেলপমেন্ত অমসুং ফ্রৈৎকী খোঙজেল শরুক অনিগী ময়াদা হেনগৎলকপনা পঞ্জাবতা ফ্রৈৎ সর্বিসকী অথিংবা লৈজরবসু খোঙজেল য়াঙখৎলক্লি।
কোবিদ-১৯বু ইন্দিয়ন রেলৱেনা মপুং ওইনা কান্নবা ফংনবা অমসুং পার্ফোর্মেন্স হেনগৎনবগী খুদোংচাবা ওইনা শীজিন্নখি।

Ministry of Railways
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of October 2020 for Indian Railways
Loading crosses last year’s loading for the same period by 15 % while earning from freight is also 9% higher compare to last year’s earnings for the same period
In the month of October 2020, Indian Railways loading was 108.16 million tonnes which is 15% higher compare to last year’s loading (93.75 million tonnes) for the same period
Ministry of Railways has held meetings with top leadership of iron & steel, cement, power, coal, automobiles and logistics service providers to strengthen and further boost the freight business
01 NOV 2020 1:36PM by PIB Delhi
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of October 2020 for Indian Railways.
On mission mode, Indian Railways' Freight loading for the month of October 2020 crossed last year’s loading and earnings for the same period.
In the month of October 2020, Indian Railways loading was 108.16 million tonnes which is 15% higher compare to last year’s loading for the same period (93.75 million tonnes). In this period Indian Railways earned Rs. 10405.12 Crores from freight loading which is also Rs. 868.90 Cr.(9%) higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 9536.22 crores).
In the month of October 2020 Indian Railways loading was 108.16 million tonnes which includes 46.97 million tonnes of coal, 14.68 million tonnes of iron ore, 5.03 million tonnes of foodgrains, 5.93 million tonnes of fertilizers and 6.62 million tonnes of cement (excluding clinker).
It is worth mentioning that a number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive.
It may be noted that improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.
Also, to attract new business and incentivise other existing clients, Ministry of Railways has held meetings with top leadership of iron & steel, cement, power, coal, automobiles and logistics service providers.
Also, Business Development units at Zonal & Divisional levels and near doubling of freight speed is contributing to sustainable growth momentum inspite of blocked freight services in Punjab.
COVID 19 has been used by Indian Railways an opportunity to improve all round efficiencies and performances.