ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মীগী সেনিয়র লিদরশিপ অদু ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে
28 OCT 2020 7:47PM by PIB Imphal
এপেক্স লেভেল বাইএনুয়েল থৌরম অমা ওইরিবা আর্মী কম্মান্দরশিংগী মীফম অদু ২০২০গী ওক্তোবর তাং ২৬তগী ২৯ ফাওবা ন্যু দিল্লীদা পাংথোক্লি৷ থৌরম অসিদা হৌজিক লৈরিবা সেক্যুরিতী স্তেতস অসিগীদমক লৈরিবা চেলেঞ্জশিং, বোর্দরশিংদা অমসুং হিন্তরলেন্দদা লৈরিবা সেক্যুরিতীগী ফিভম অসিগী মতাংদা ইন্দিয়ন আর্মীগী এপেক্স লিদরশিপ অদুনা খন্নখ্রে৷ অসিগীসু মথক্তা কনফরেন্স অসিনা ওর্গনাইজেস্নেল রিস্ত্রকচরিং, লোজিস্তিক, এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং হ্যুমেন রিসোর্স মেনেজমেন্দদা লৈরিবা ইসুশিং অদুদা মীৎয়েং থম্লি৷ ইন্দিয়ন আর্মীগী সেনিয়র লিদরশিপ্তা ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা পীখিবা ৱারোল অদুনা কনফরেন্স অদুগী অহুমশুবা নুমিৎকী মরু ওইবা ৱারোল ওইখি৷
ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন আর্মীবু লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী থাজবা য়াবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ওর্গনাইজেসন অমা ওইদুনা মীওই বিলিয়ন হেন্না লৈবাক মীয়ামগী মরাইবক অমসুং থাজবা অদু ইন্দিয়ন আর্মীদা থমখ্রে৷ সিভিল এদমিনিস্ত্রেসন্দা দরকার লৈরকপা মতমদা মতেং পাংবা অসিদগী হেন্দোক্তুনা ঙমখৈ ঙাক শেনবদা অমসুং তেরোরিজম লান্থেংনবদা আর্মী অসিনা লৌরিবা থৌদাং অদু মহাক্না অমুক্কা হন্না পনখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক য়াম্না কন্না চৎথরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা -লাইচৎ অসি থেংনবদা ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসনা লৌরিবা থৌদাং অদু ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে৷ “ইন্দিয়ন আর্মীগী এক্সনশিং অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী ইন্তিগ্রিতী অমসুং সোবরিন্তী অদু তশেং তশেংনা ঙাক শেল্লি” হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
ফোর্ৱাদ এরিয়াশিংদা চৎলুবা মহাক্কী খোংচৎ অদুদা মহাক্না থেংনখিবা ইন্দিয়ন আর্মীগী ওপরেস্নেল প্রিপিয়র্দনেস অমসুং তৌবা ঙম্বশিং অদু থাক ৱাংনা লৈরম্বা অদুগীদমক ফোর্সশিং অদুবু মহাক্না থাগৎখ্রে৷ মমা লৈবাক অসি ঙাক শেনবদা মপুং ফানা কৎথোকপা অসিগীদমক গলৱান, কশ্মীর অমসুং অৱাং নোংপোক্তা লৈরিবা থৌনা ফবশিং অদু মহাক্না ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে৷ ফোরেন আর্মীশিংগা সস্তেনেবল কোওপরেতিব ওইবা মরীশিং শেমদুনা দিফেন্স দিপ্রোমেসীদা ঐখোয়গী নেস্নেল সেক্যুরিতী ইন্তরেস্ত অদু মখাতানা লৈনবা আর্মী অসিনা তৌরিবা য়াম্না মরু ওইবা কন্ত্রিব্যুসনশিং অদু মহাক্না থাগৎখ্রে৷
“প্রিমিয়র এদজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং য়াওনা সিভিল ইন্দস্ত্রীশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা নিচি তেক্নোলোজীশিং শেমগৎনবা ইন্দিয়ন আর্মীনা হোৎনরিবশিং অদু মহাক্না থাগৎখ্রে৷ ইন্দিয়ন আর্মীগী মনুংদা হেন্না সেক্যোর ওইবা মেসেজ থানবা য়ানবা এপ্রিকেসন অমা ওইরিবা “সেক্যোর এপ্রিকেসন ফোর ইন্তরনেত(সাই)”, শেমগৎলিবা অদুসু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷
অৱাং থংবা ঙমখৈদা হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা লান্মীশিংনা ঙমখৈ য়াম্না কন্না ঙাক্লিবা মতম অসিদা ক্রাইসিস্কী পিস্ফুল ওইবা রিজোলুসন অদুগীদমক হৌজিক হৌজিক ৱারি শান্নরিবা অদু মখাতানা চৎথরগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখ্রে৷ মহাক্কী ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা, “ঐখোয়গী লৈবাক্কী ঙমখৈ অসি ঙাক শেন্নবা য়াম্না শাথিবা ৱেদরদা থৌনা লৈনা থেংনরিবা য়াম্না থৌনা ফরবা ঐখোয়গী ফোর্সশিংদা খ্বাইদগী ফরবা খুৎলাইশিং, ইক্যুইপমেন্তশিং অমসুং ফিরোলশিং ফংহনবা অসি ঐখোয়গী তৌদ্রবা য়াদ্রবা ইথৌ অমনি” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ অরাপ্পা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী মীয়ামশিং অদুগা অচেৎপা মরী লৈননবা অমসুং হেন্না থুনা চাওখৎন্নবগীদমক লুরা-লুরবা ফিভমশিংদা ব্রোনা হোৎনরিবশিং অদু ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে৷
নোংচুপ থংবা ঙমখৈদা লৈরিবা ফিভম অসি য়েংলগা বোর্দর তেরোরিজম অমসুং সিসফাইয়র থুগাইবশিংদা ইন্দিয়ন আর্মীগী রেস্পোন্স অদু মহাক্না থাগৎখ্রে৷ “জম্মু অমসুং কশ্মীরদা লৈরিবা তেরোরিজমগী অকিবা অদু থেংনবদা কেপফ/পোলিস অমসুং আর্মীগী মরক্তা লৈরিবা অফবা সীনর্জী অদু ঐনা থাগৎলি ভেলী অসিদা হায়রিবা সীনর্জী অসিনা মরম ওইরগা জম্মু অমসুং কশ্মীরগী য়ুনিয়ন তেরিতেরী অসিনা চাওখৎ থৌরাংগীদমক লেপ্পা লৈতনা তংদু লৈতাবা অমসুং শান্তী লৈবা এনভাইরোনমেন্ত অমদা লাক্লিবনি” হায়না ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
“সি.দি.এস. অমসুং দি.এম.এ. শেমলকপা অসি ভারতকী পুৱারীদা অচৌবা ৱারেপ অমা ওই অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ বেত্তল গ্রুপশিং, ইন্তিগ্রেতেদ থ্রেতর কম্মান্দশিং অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ এয়র দিফেন্স কম্মান্দশিং ৱাখল্লোন অসিনা ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সশিংনা মতুং তারকপদা শোক্নরকপা লানশিংদা গেম চেঞ্জর ওইরগনি” হায়না ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখ্রে৷ “মসি ওপরেস্নেল কেপাবিলিতী হেন্না লৈনবা ত্রান্সফোর্মেস্নেল চেঞ্জশিং অদুগীদমক দিসিজিব রিফোর্মশিং পাংথোক্নবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারেপ অদুগী ফলনি” হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ ফোর্সশিংগী কাইনেতিক পোতেন্সিয়েল হেঙ্গৎহনগদৌরিবা দিফেন্স সাইবর অমসুং স্পেস এজেন্সীশিংগী ইস্তাব্লিসমেন্ত অদু মহাক্না পনখ্রে৷
“কোমবেৎ কেপাবিলিতী হেঙ্গৎনবা অমসুং লান্মীশিংগী য়াইফ থৌরাং লৈনবা সরকার অসিনা মীৎযেং থম্লি” হায়না ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখ্রে৷ ২০১৬-ফাইনান্সিযেল পৱার্স দিলিগেসন, দিফেন্স প্রোক্যোরমেন্ত মেনুয়েল অমসুং আর্মী হেদক্বাতর অমুক হন্না শেমগৎপগী প্রোপোজেলশিং অদু হৌজিক হৌজিক য়েংশিল্লি অমসুং অথুবদা ৱারোইশিন তারগনি” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ “অত্মনির্ভর ভারত লাওথোরকপা অমসুং ইমপোর্তশিংগী নেগেতিব লিস্ত থোক্লকপা অসিনা দিফেন্সতা মীপান তাংদনবা আর্ম ফোর্সশিংগী তুংদা লাক্কদৌরিবা অৱাৎপশিং অদু মেনশিন্নবা ইন্দিয়ন দিফেন্স ইন্দস্ত্রীদা অচৌবা খুদোং চাবা পীবা অচৌবা খোংথাংশিং ওইরি” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
“কেপাবিলিতী দিভেলপমেন্ত অমসুং আর্মীগী অৱাৎপশিং অদু মেনশিন্নবগীদমক বদজেৎকী অথিংবা লৈতে” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ আর্মীদা নুপীশিংদা পর্মেনেন্ত কম্মিসন পীবগী ৱারেপ অসিনা অতোপ্পা য়াম্না মরু ওইবা ৱারেপ অমা ওই অমসুং মসিনা জেন্দরগী খেন্নবা থমদনা ওফিসর পুম্নমক্তা প্রোফেস্নেল গ্রোথকীদমক চপ মান্নবা খুদোংচাবশিং পীরগনি” হায়না রক্সা মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখি৷
ওর্দিনান্স ফেক্তরী বোর্দ(ও.এফ.বি.)গী ইফিসিয়েন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী অদু হেন্না লৈনবা মসিদা কোর্পোরেতাইস তৌনবা সরকার অসিনা হোৎনরি হায়না ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ সরকারগী ফ্লেগলিপ স্কিমশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা এক্স সর্ভিসমেন কন্ত্রিব্যিতরী হেল্থ স্কিম(ই.সি.ঐচ.এস.)কা মরী লৈনবা ইসু পুম্নমক য়াম্না থুনা লাওথোরক্লগনি হায়না ভেতরান কম্ম্যুনিতীদা মহাক্না থাজবা পীখ্রে৷ এ.বি.সি. দবল্যু.এফ.কী মখাদা হৌজিক পীরিবা লুপা লাখ ২ অসিদগী লাখ ৪ ফাওবা পীদুনা বেত্তল কেজুয়েল্তীশিংগী কাংবুপ খুদিংমক্কী মোনিতরী এসিস্তেন্স অদু হেঙ্গৎনবা অমসুং ওর্দিনরী ফেমিলী পেন্সন অদু হেঙ্গৎন্নবগীদমক মিনিমম সর্ভিস ক্লোস অদু লৌথোকপগী মমাংগী ৱারেপ অদুনা ঐখোয়গী ইমুংশিংগী অৱাবা খুদোংচাদবশিং অদু লৌথোক্ননবগী অচৌবা ৱারেপশিং ওইরি৷ “আর্মীনা মহাক্কী লম্বী অসিদা মাই পাক্না চংশিনবা ঙম্নবা অমসুং তৌবা ঙম্বা হেঙ্গৎনবা সরকার অসিনা হোৎনরি” হায়না মহাক্না ৱারোইশিন পীখি৷

Ministry of Defence
HON'BLE RAKSHA MANTRI ADDRESSES THE SENIOR LEADERSHIP OF INDIAN ARMY
28 OCT 2020 7:47PM by PIB Delhi
The Army Commanders’ Conference, an apex level biannual event, is being held in New Delhi from 26 to 29 October 2020. During the event, Indian Army's apex leadership is comprehensively deliberating upon all aspects of existing security scenarios, situation along the borders and in the hinterland and challenges for the present security apparatus. In addition, the conference is also focussing on issues pertaining to organisational restructuring, logistics, administration and human resource management. The main highlight of the third day of the conference was the address by the Hon'ble Raksha Mantri, Shri Rajnath Singh, to the senior leadership of the Indian Army.
Hon'ble Raksha Mantri reaffirmed the faith of the billion-plus citizens on the Indian Army as one of the most trusted and inspiring organisations in the country. He reiterated the stellar role played by the Army in guarding our borders and fighting terrorism apart from providing assistance to the civil administration whenever called for. The Hon'ble Raksha Mantri also appreciated the role played by Indian Armed Forces in the ongoing fight against COVID-19. He remarked that “Actions of Indian Army truly ensure the integrity and sovereignty of our great nation”.
The Hon'ble Raksha Mantri complimented the forces for the high standard of operational preparedness and capabilities which he experienced firsthand during his visits to forward areas. He also paid tributes to the bravehearts of Galwan, Kashmir and the North East for making the ultimate sacrifice in the defence of the motherland. He complimented the significant contributions made by the Army in defence diplomacy to further our national security interests by creating sustainable cooperative relationships with foreign armies.
He appreciated the Army’s efforts to develop niche technologies in collaboration with civil industries including premier educational institutions. He also complimented the in-house development of the “Secure Application for Internet (SAI)”, an application for secure messaging within the Indian Army.
Commenting on the current situation along the Northern borders, the Hon’ble Raksha Mantri expressed confidence that while troops are standing firm, the ongoing talks for peaceful resolution of crisis will continue. Expressing his gratitude, he remarked “It is our national responsibility to ensure availability of best weapons, equipment and clothing to our troops braving extreme weather and hostile forces to defend our territorial integrity”. The Hon’ble Raksha Mantri complimented the efforts of BRO working under difficult conditions to connect far flung areas so that our citizens living in those locations are connected and facilitate faster development.
Referring to the situation along the Western borders, he complimented the Indian Army’s response to cross border terrorism and ceasefire violations. The Hon'ble Raksha Mantri said “I compliment the excellent synergy between the CAPF/ Police forces and the Army in tackling the menace of terrorism in Jammu and Kashmir. It is due to the synergised operations in the Valley that the Union Territory of Jammu and Kashmir is moving to a stable and peaceful environment conducive for overall growth and development”.
The Hon'ble Raksha Mantri said that the “Creation of CDS and DMA is a momentous decision in Indian history and the concept of Integrated Battle Groups, Integrated Theatre Commands and Integrated Air Defence Commands will be game changers in the way Indian Armed forces fight future wars”. He further remarked that “These were a result of the decision by Hon’ble Prime Minster to undertake decisive reforms for transformational change to improve operational capability”. He also alluded to the establishment of the Defence Cyber and Space Agencies which will enhance the kinetic potential of the forces.
The Hon'ble Raksha Mantri said that “The Government is focused on enhancing combat capability and ensuring welfare of soldiers”. He said that the Delegation of Financial Powers – 2016, Defence Procurement Manual and the Army HQ Restructuring proposals are currently under review and will be finalised soon. He also remarked that “The announcement of Atmanirbhar Bharat and notification of negative list of imports are big steps towards self-reliance in defence which offer a great opportunity to the Indian defence industry to meet the future requirements of the Armed Forces”. He reiterated that “There are no budgetary constraints for capability development and meeting other requirements of the Army”. The Raksha Mantri remarked that the decision to grant permanent commission to women in the Army is another significant decision that will ensure equal opportunities for professional growth to all officers irrespective of their gender.
The Hon'ble Raksha Mantri remarked that the Government is committed to corporatise the Ordnance Factory Board (OFB) to enhance their efficiency and accountability. He also assured the veteran community that all issues related to Ex Servicemen Contributory Health Scheme (ECHS), which he said was one of the government's flagship schemes, will be addressed expeditiously. The recent decisions to enhance monitory assistance to Next of Kin of all categories of Battle Casualties from existing Rs 2 lakhs to Rs 8 lakhs granted under ABCWF and removal of minimum service clause for enhanced ordinary family pension are some of the major decisions taken to alleviate problems of our families. He concluded by saying that “The Government is committed to facilitate the Army in their forward movement on road to reforms and capability developments.
__________________________________________________________
AA,BSC,VBY