Prime Minister's Office
Prime Minister participates in the Ekta Diwas Celebrations at Kevadia, Gujarat
Administers Ekta Pledge and participates in the Ekta Diwas Parade
India is fully ready to protect its sovereignty and integrity : PM
130 crore Indians working for a strong AatmaNirbharBharat: PM
Urges political parties not to support Terrorism in the interest of the security of the country and for the morale of our security forces
Calls on the International Community to unite against the growing threat of terrorism
31 OCT 2020 11:32AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the Ekta Diwas Celebrations to commemorate the Birth Anniversary of “Loh Purush” Sardar Vallabhbhai Patel at Kevadia, Gujarat. He offered floral tributes at the Statue of Unity, administered the Ekta Pledge and witnessed the Ekta Diwas Parade on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said the various projects inaugurated for the Integrated development of Kevadia will help in increasing the tourism of the region. He said tourists will now have the option to visit the Statue of Unity to get the darshan of Sardar Saheb through a sea-plane service as well.
Cultural Unity by Maharishi Valmiki
The Prime Minister remarked that a few centuries ago, Adikavi Maharishi Valmiki made efforts to make India more vibrant, energetic and culturally united than the India we experience today. Shri Modi expressed happiness that Valmiki Jayanti coincides with Ekta Diwas. He expressed happiness the way the country has proved its collective strength, its collective will in the face of this epidemic, is unprecedented.
New dimensions of Unity
The Prime Minister said now Kashmir has moved on a new path of development, leaving behind the obstacles that were coming in the development of Kashmir. He added today the country is establishing new dimensions of unity. He listed the steps taken for the restoration of peace in the Northeast and the initiatives taken for its development.
He said the construction of Ram Temple in Ayodhya following the Hon’ble Supreme Court’s verdict is an attempt to restore the cultural glory of India envisioned by Sardar Patel.
AatmaNirbhar Bharat
The Prime Minister remarked that today, 130 crore countrymen together are building a nation that is both strong and capable, in which there should be equality and there are also opportunities. He said only a self-sufficient country can be confident of its progress as well as its security. He added therefore that the country is moving towards becoming self-sufficient in the various fields including defense as well.
Development of Border Areas and Protection of India’s Sovereignty & Integrity
The Prime Minister said India's perspective and attitudes towards borders have also changed. Criticizing the neighbouring countries, he said today those eyeing the land of India are getting a befitting reply. He pointed out that India is building hundreds of kilometers of roads, dozens of bridges and many tunnels on the borders. He affirmed that today's India is fully ready to protect its sovereignty and integrity.
Unity against Terrorism
The Prime Minister said amidst these efforts, there are many challenges which India and the whole world are facing today. He said the way some people have come out in support of terrorism is a matter of global concern today. He urged upon the need for all the countries of the world, all governments, all religions, to unite against terrorism,. He said a sense of peace, brotherhood and mutual respect is the true identity of humanity. He pointed out no one can ever get welfare from terrorism-violence. He said our diversity is our existence and we are so extraordinary. He reminded that this unity of India is the power which keeps others on their toes. They want to make this diversity our only weakness. He stressed the need to recognize such forces and remain cautious.
Pulwama attack
The Prime Minister said he was reminded of Pulwama attack while watching the parade of paramilitary forces today. He said the country can never forget the incident and the whole nation was saddened by the departure of its brave sons. He said the country will never forget the kind of statements made on the incident. He said the recent statements made in the Parliament of the neighbouring country brings out the truth.
He lamented the play of ugly politics in the country which displayed utter selfishness and arrogance. Politics done after Pulwama attack is a great example of to what extent can these people go, for their political interest. He urged such political parties to work in the interest of the security of the country and for the morale of our security forces.
The Prime Minister said knowingly or unknowingly by playing into the hands of anti-national forces for your selfishness, you will not be able to work for the interest of the country nor for your party. He stressed that the highest interest for all of us should be the country's interest. He added when we think of everyone's interests, only then will we progress.
Earlier the Prime Minister witnessed a colorful parade of police forces of Gujarat State, the Central Reserve Armed Force, Border Security Force, Indo-Tibetan Border Police, Central Industrial Security Forces and National Security Guards. The parade also included a Rifle drill by the female officers of CRPF. The Jaguars of the Indian Air Force also performed a fly-past to mark the occasion. The Prime Minister also witnessed a cultural event showcasing the tribal heritage of India on the occasion of Rashtriya Ekta diwas.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী কেবরিয়াদা এক্তা দিৱসকী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
এক্তাগী ৱাশক লৌখ্রে অমসুং এক্তা দিৱস পেরদতা শরুক য়াখ্রে
ভারতনা মশাগী সোভরেনতী অমসুং ইন্তিগ্রিতীবু ঙাক্তুনা থম্নবা মতিক চানা শেম-শারে: পি.এম.
মপাঙ্গল লৈরবা আত্মনির্ভর ভারত অমগীদমক্তা ভারতমচা করোর ১৩০না থবক তৌরি: পি.এম.
লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতীদা শোকহন্দনবা অমসুং ঐখোয়গী সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী মোরেলগীদমক্তা তেরোরিজমবু সপোর্ত তৌদনবা রাজনীতিগী দলশিংদা তকশিনখ্রে
তেরোরিজমগী হেনগৎলক্লিবা থ্রেৎ অসিগী ময়োক্তা পুনশিন্নদুনা লেপ্নবা ইন্তর্নেস্নেল কম্যুনিতীদা হায়জখ্রে
31 OCT 2020 11:32AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুরাতকী কেবরিয়াদা “লোহা পুরুশ” (য়োৎকী মী) সরদার বল্লভভাই পতেলগী মপোক কুমওন নীংশিংবা ওইনা এক্তা দিৱসকী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে। মহাক্না স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা লৈ কৎখি, এক্তাগী ৱাশক লৌখি অমসুং থৌরম অদুদা পাংথোকখিবা এক্তা দিৱস পেরদ অদু য়েংখি।
India pays homage to Sardar Patel. Watch from Kevadia. https://t.co/nU3CKUHygg
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2020
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেবরিয়াগী ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্তকীদমক্তা শঙ্গাখিবা প্রোজেক্তশিং অদুনা লমদম অসিগী তুরিজম হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি। মহাক্না হায় তুরিস্তশিংনা হৌজিক্তি সরদার সাহেবকী দর্শন ফংনবা স্তেচু ওফ য়ুনিতী চৎপদা সী-প্লেন সার্বিসকী খুত্থাংদসু চৎপগী ওপ্সন লৈরগনি।
মহারিশি বালমীকিনা পুরকখিবা কলচরগী ওইবা অপুনবগী শক্তম
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি চা খরগী মমাংদা, অদিকৱি মহারিশি বালমীকিনা ভারত অসিবু ঐখোয়না হৌজিক ঐখোয়না থেংনরিবা ভারত অসিদগী হেন্না ভাইব্রেন্ত ওইবা, ইনর্জেতিক ওইবা অমসুং কলচরগী ওইনা পুল্লপ পুল্লবা অমা ওইনবা হোৎনখি। এক্তা দিৱস অসিগা বালমিকি জয়ন্তিগা নোংমতদা পুল্লপ তাবা অসিদা শ্রী মোদীনা হরাওবা ফোংদোকখি। লৈবাক অসিনা লাইচৎ অসিগা মায়োক্নবদা মখোয়গী অপুনবগী পাঙ্গল, মখোয়গী অপুনবগী থৌনা-লিংজেল অদু ময়ামদগী থোইদোক-হেনদোকপনি হায়না উৎলকপগী মতৌদা মহাক্না হরাওবা ফোংদোকখি।
অপুনবগী ওইবা অনৌবা দাইমেন্সন
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌজিক্তি কাশমিরনা মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা লাক্লিবা অথিংবা-অপনবশিং অদুবু হুন্দোক্লম্লগা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা লম্বিদা মখোং থাংজিনখ্রে। ঙসি লৈবাক অসিনা অপুনবগী ওইবা অনৌবা দাইমেন্স শেম্লগনি হায়না মহাক্না মখা তারকখি। মহাক্না নোর্থ ইস্ততা শান্তি পুরক্নবা লৌখৎখিবা খোংথাংশিং অমসুং মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা লৌখৎলকখিবা অনৌবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদা হায়রকখি।
ইকাই খুম্নরবা সুপ্রীম কোর্তনা তাখিবা রাই অদুগী মতুং ইন্না অয়োধ্যাদা রাম মন্দির শাখিবা অদু সরদার পতেলনা নীংলম্বা ভারতকী কলচরগী ফজবা অদুবু অমুক পুরক্নবগী হোৎনবা অমনি হায়না মহাক্না হায়খি।
আত্মনির্ভর ভারত
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাকমচা করোর ১৩০না পুন্না মপাঙ্গল লৈবা অমসুং মতিক লৈবা লৈবাক অমা শেম্লি, মসিদা অচান-মীরাই খাইদনা চপ মান্নগদবনি অমসুং খুদোংচাবসু লৈ। সেল্ফ-সফিসিয়েন্ত ওইবা লৈবাক খক্তনা মখোয়গী সেক্যুরিতীগা লোইনা-লোইননা মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগী মতাংদা থাজবা পোক্কনি হায়না মহাক্না হায়খি। মরম অসিনা লৈবাক অসিনা দিফেন্সসু য়াওনা হিরম কয়া অমদা সেল্ফ-সফিসিয়েন্ত ওইনবগী মাইকৈ তম্না খোং থাংজিল্লক্লি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
বোর্দর এরিয়াশিংগী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং ভারতকী সোবরেনতী অমসুং ইন্তিগ্রিতী ঙাক্তুনা থম্বা
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বোর্দরশিংদা থম্লিবা ভারতকী মীৎয়েং অমসুং ফিরেপ অদুসু হোংখ্রে। য়ুমথংনরিবা লৈবাকশিংবু য়ানীংদবা ফোংদোক্লদুনা, ঙসি ভারতকী লমদা মীয়েং থম্লিবশিং অদুনা চুনবা পাউখুম ফংগনি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না খঙহল্লকখি মদুদি ভারতনা বোর্দরশিংদা লম্বি কিলোমীতর চা কয়া অমা, থোং কয়া অমা অমসুং তন্নেল ময়াম অমা শাগৎলি। ঙসিগী ভারত অসি মশাগী সোবরেনতী অমসুং ইন্তিগ্রিতী ঙাক্ননবা মতিক চানা শেম শারে হায়না মহাক্না লাওথোরকখি।
তেরোরিজমগী মায়োক্তা অমত্তা ওইনা লেপমিন্নবা
হোৎনরিবশিং অসিগী মরক অসিদা, ভারত অমসুং মালেম পুম্বনা শিংনবা কয়া অমা ঙসি মায়োক্নরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মীওই খরনা তেরোরিজমগী সপোর্ত্তা চোংথোরক্লিবা মওং অসি মালেমগী ওইনা ঙসিদি য়াম্না ৱানীংঙাই ওইবা ৱাফমনি। মালেমগী লৈবাক পুম্নমক, সরকার পুম্নক ধর্ম পুম্নমক্না তেরোরিজমগী মায়োক্তা পুল্লপ পুনশিন্নদুনা লেপমিন্নবগী মথৌ তাবা অদুগী মতাংদা মহাক্না তকশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি শান্তি ওইনা ইংনা চিক্না লৈবা, নুংশিং চান্ননা মচিন-মনাওগুম্না অমসুং অমনা অমবু ইকাইখুম্নবগী ৱাখল্লোন অসি মীওই খুনাইগী অশেংবা মশক্নি। তরোরিজম-ভায়োলেন্সতগী কনামত্তনা য়াইফবা ফংনীংঙাই লৈতে হায়না মহাক্না খঙহল্লকখি। ঐখোয়গী দাইভর্সিতী অসিনা ঐখোয়গী একজিস্তেন্সনি অমসুং ঐখোয় অসি য়াম্না থোইদোক-হেন্দোকই হায়না ঞহাক্না হায়খি। মহাক্না নীংশিংহল্লকখি মদুদি ভারতকী অপুনবগী শক্তম অসিনা অতোপ্পশিংবু মিৎনা-শিংনা খু শেন্দুনা লৈহনবা ঙম্লিবা অদুগুম্বা শক্তি অদুনি। মখোয়না মসিগী দাইভর্সিতী অসিবু ঐখোয়গী অমত্তা ঙাইরবা অশোনবা ওইনা ওইহন্নিংঙি। মহাক্না অইগুম্বা ফোর্সশিং অসিবু মশক খঙদোক্নবা অমসুং মশিংদগী চেকশিন্না লৈনবগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদা পল্লদুনা হায়খি।
পুলৱামা এত্তেক
পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী ঙসিগী পেরদ অদু য়েংবা মতমদা মহাকপু পুলৱামাগী এত্তেক অদুগী মতাংদা নীংশিংহল্লকখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। লৈবাক অসিনা থৌদোক অদুবু কৈদৌনুংদা কাওথোক্লোই অমসুং লেবাক পুম্বনা মখোয়গী থৌনা ফরবা মচাশিং অদুনা লৈখিদবদা থমোই শোক্না নুংঙাইতবা ফাওখি হায়না মহাক্না হায়খি। লৈবাক অসিনা থৌদোক অদুদা থমখিবা অদুগুম্বা ৱাফমশিং অদু খৈদৌনুংদা কাওরোই হায়না মহাক্না হায়খি। হন্দক্তা য়ুমথংনরিবা লৈবাক্কী পার্লিয়ামেন্ততা থমখিবা ৱাফম অদুনা অশেংবা পুথোরক্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
য়াম্না পুকচেল পীকপা অমসুং নাপল চাউবা ময়েক শেংনা উৎথোক্লিবা লৈবাক অসিদা অথিবা রাজনীতি শান্নরিবা অদুগী মতাংদা মহাক্না থমোই শোক্না নুংঙাইতবা ফাওখি। পুলৱামা এত্তেক অদুগী মতুংদা তৌখিবা রাজনীতি অদুদা হায়রিবা মীশিং অসিনা মখোয়গী রাজনীতিগী ওইবা খুদোংচাবগীদমক্তা কদাই ফাওবা তৌবা ঙম্বগে হায়বগী চাউরবা খুদম্নি। অসিগুম্বা রাজনীতিগী দলশিং অসিনা লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতীগী য়াইফনবা অমসুং ঐখোয়গী সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী মোরেলগীদমক্তা থবক তৌনবা মহাক্না হায়রকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খঙনা নত্ত্রগা খঙদনা নখোয়গী কান্ননবগীদমক্তা এন্তি-নেস্নেল ফোর্সশিং অসিগী মখুত্তা খুদুম চনখিবনা নখোয়না লৈবাক অসিগী নত্ত্রগা নখোয়গী দলগী য়াইফনবগীদমক্তা থবক তৌবা ঙম্লোই। ঐখোয় পুম্নমক্কীদমক্তা ওইনা খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবা অসি লৈবাক অসিগী য়াইফনবগীদমক ওইগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি। ঐখোয়না মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক্তা খণবা মতমদতা ঐখোয়না চাউখৎকদৌরিবনি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
মমাংদা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত রাজ্যগী পুলিস ফোর্সশিং, সেন্ত্রেল রিজার্ব আর্মদ ফোর্স, বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্স, ইন্দো-তিবেতন বোর্দর পুলিস, সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রীয়েল সেক্যুরিতী ফোর্সেস অমসুং নেস্নেল সেক্যুরিতী গার্দশিংগী ফজরবা পেরদ অমা ঊবা ফংখি। পেরদ অসিদা সি.আর.পি.এফ.কী নুপী ওফিসরশিংনা তৌবা রাফল দ্রিলসু য়াওরি। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী জাগুৱারশিংন থৌরম অসিগী মরু ওইবা অদু উৎপা ওইনা ফ্লাই-পাস্ত অমসু উৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রিয় এক্তা দিৱসকী থৌরম অসিদা ভারতকী ত্রাইবল হেরিতেজ উৎপা কলচলগী ওইবা থৌরম অমসু উবা ফংখি।