ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আর্মীনা সেক্যোর এপ্লিকেশন ফোর ইন্তর্নেত (এস.এ.আই.) হৌদোকখ্রে
29 OCT 2020 12:49PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন আর্মীনা ‘আত্মানির্ভর ভারত’ ফংনবা হোৎনবদা, “সেক্যুর এপ্লিকেশন ফোরিন্তর্নেত মেসেজিং (এস.এ.আই.)” হায়না মিংথোনবা য়াম্না চম্বা অমসুং সেক্যুর ওইবা মেসেজিং এপ্লিকেশন অমা পুথোরকখ্রে। এপ্লিএশন অসিনা ইন্তর্নেত্তা এন্দ্রোইদ প্লেতফোর্মগীদমক্তা এন্দ তু এন্দ সেক্যোর ভোইস, তেক্স অমসুং ভীদিও কোলিং সার্বিসশিং সপোর্ত তৌই। মোদেল অসি কমর্সিয়েল ওইনা ফংবা মেসেজিং এপ্লিকেশনশিং খুদম ওইনা ৱাতসএপ, তেলিগ্রাম, সমৱাদ অমসুং জি.আই.এম.এস.কা মান্নে অমসুং এন্দ তু এন্দ মেসেজিং প্রোতোকোল শিজিন্নৈ। এস.এ.আই. অসি লোকল ইন-হাউস সর্ভরশিংঅমসুং কোদিংগী মতাংদা সেক্যুরিতী ফিচরশিং অদু হেল্লি, হায়রিবশিং অসিসু মথৌ তাবা অদুগী মতুং ইন্না শেমদোক-শেমজিন য়াগনি।
এপ্লিকেশন অসি পেনেলদা য়াওরবা ওদিতর অমসুং আর্মী সাইবর গ্রুপতা লৈবা সি.ই.আর.তি.না চেশিন্না য়েংশিখ্রে। ইন্তেলেকচুৱল প্রোপর্তী রাইতস (আই.পি.আর.) ফাইল তৌবা, এন.আই.সি.দা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি থাগৎপা অমসুং আই.ও.এস. প্লেতফোর্মদা থবক তৌবগী প্রোসেসশিং অদু হৌজিক কন্না চত্থরি। এস.এ.আই. অসি পান অর্মীনা মখোয়গী মরক্তা সেক্যোর ওইবা মেসেজিং তৌবা ঙমহন্নবা শিজিন্নরগনি।
রক্সা মন্ত্রীনা, এপ অসিগী ফঙ্কশন্নেলিতীশিং অদু নীংথিনা য়েংলবা মতুংদা কর্নল সাই শঙ্করবু েপ্লিকেশন অসি পুথোকপগীদমক্তা মহাক্কী স্কিল অমসুং ইঞ্জিন্যুতীগীদমক্তা থাগৎখি।

Ministry of Defence
Army launches Secure Application for Internet (SAI)
29 OCT 2020 12:49PM by PIB Delhi
In the quest for ‘Atmanirbhar Bharat’, Indian Army has developed a simple and secure messaging application named the “Secure Application for Internet (SAI)”. The application supports end to end secure voice, text and video calling services for Android platform over internet. The model is similar to commercially available messaging applications like Whatsapp, Telegram, SAMVAD and GIMS and utilises end to end encryption messaging protocol. SAI scores over on security features with local in-house servers and coding which can be tweaked as per requirements.
The application has been vetted by CERT-in empaneled auditor and Army Cyber Group. The process for filing Intellectual Property Rights (IPR), hosting the infrastructure on NIC and working on iOS platform is currently in progress. SAI will be utilised pan Army to facilitate secure messaging within the service.
The Raksha Mantri after reviewing the functionalities of the App complimented Col Sai Shankar for his skill and ingenuity for developing the application.