নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ওলেম্পিক্স ২০২৪গী ত্রেনিং মখা চৎথনবা, সাই এন.সি.ও.ইশিংদা শান্নরোয়শিংগী চাদা ৯৬ থুংলখ্রে
29 OCT 2020 5:41PM by PIB Imphal
ওলেম্পিক্স ২০২৪গী ত্রেনিংগীদমক লৈবাক শীনবা থুংনা সাইগী নেসনেল সেন্তর ওফ এক্সলেন্স(এন সি ও ই)দা শান্ন-খোৎনবগী থবকশিং মখা চৎথনবা, মখোয়গা মরী লৈনবা ঔরাঙ্গবাদ, ভোপাল, বেঙ্গলোর, দিল্লি, লখনৌ, রোহতাক অমসুং সেনোপত্তা লৈবা সাই এন.সি.ও.ইশিংদা মাংজৌন্না শান্নরোয়শিংগী চাদা ৯৬ থুংলখ্রে। মমাংদা ত্রেনিং কেম্পশিং মখা চৎথবা হৌরকপদা, তোকিও ওলেম্পিক্কী খল্লবা শান্নরোয়শিং মখোয়গী এন.সি.ও.ইশিং অমসুং এস.তি.সিশিংদা থুংখ্রে। কেম্পশিংদা শরুক য়াগদবা শান্নরোয়শিং তঙাইফদনা ক্বারেনতাইন তৌগনি অমসুং আর.তি-পি.সি.আর তেস্ত পাংথোক্কনি। শান্নরোয় খর খুদক্তা লাকপা ঙমদ্রে অমসুং দিৱালি মতুংদা শরুক য়াগনি। শান্নরোয়শিং এন.সি.ও.ই বাইও-ববল মনুংদা হেক চঙখিবগা অশোই-অঙাম থোক্তনবা কেম্পশিংগী মপান্দা থোকপা য়ারোই। মরম অদুনা, শান্নরোয়শিং ২০২০গী নবেম্বর ১ নৎত্রগা দিৱালি মতুংদা লাক্নবা অপাম্বা খন্নবা খুদোংচাবা পীরে।
শান্নবগী থবকশিং অমুক হন্না হৌরকপা অসিগী মতাংদা, য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি, “তোকিও চৎগদবা ঐখোয়গী শান্নরোয়শিং ত্রেনিং পাংথোকপা হৌখ্রে অমসুং মসিগী তাঙ্কক অসিদসু শান্নরোয় কয়া কেম্পতা শরুক য়াবদা ঐ হরাওই। শান্ন-খোৎনবগী থবকশিং অমুক হন্না হৌনবা সাইনা শেম্লিবা এস.ও.পি অসিদা শান্নরোয়শিংনা থাজবা থম্লে হায়না মসিনা উৎলে অমসুং মরম অদুনা ত্রেনিং কেম্পশিংদা হরাও-তয়াম্না শরুক য়ারে। ঐখোয়গী শান্নরোয়শিং অশোই-অঙাম থোকহন্দবা অসি মরুওইবনি অমসুং অশোই-অঙাম থোক্লোইদবা মফম অমদা মখোয়না ত্রেনিং পাংথোকপা য়ানবা থবক খুদিংমক পায়খৎকনি”।
শান্নরোয়শিং মপানগী মীওইশিংগা শম্নদনবা সেন্তরশিং মচু কয়া খাইদোক্তুনা অমসুং মফম কয়া খাইদোক্তুনা অকনবা চেকশিন-থৌরাংশিং পাক-শান্না পায়খৎলে লোয়ন্না শান্নরোয়শিং অশোই-অঙাম থোক্তনা লৈনবা অমসুং ত্রেনিং পাংথোক্নবা হেল্থ মিনিস্ত্রিগী চৎন-কাংলোনশিং অমসুং রাজ্যগী হকশেলগী চৎন-পথাপশিংগী মতুংইন্না থবক পায়খৎলে।
মসিগী মথক্তা, সাই সেন্তরশিংদা লাক্ত্রিঙৈ মমাং অমসুং মতুংদা ইনগদবা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিদিউয়র(এস ও পি)গী মতাংদা সাই ওথোরিতিনা শান্নরোয়শিং অমসুং মখোয়গী মমা-মপাশিংদা খঙহল্লে। মখোয় মশাগী অমসুং মখোয়গী মচাশিংগীদমক পায়খৎলিবা থবকশিং অসিদা শান্নরোয়শিং অমসুং মমা-মপাশিং অপেনবা পোক্লে।
শান্নরোয়শিং মখোয়গী এন.সি.ও.ইশিং অমসুং সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা চৎনবা সাইনা থবক পায়খৎলে। কিলোমিতর ৫০০ হেন্না লাপ্পা মফমশিংদগী লাকপা শান্নরোয়শিংগী এয়র তিক্কেৎ পীরে অমসুং কিলোমিতর ৫০০গী মখা লৈবা মফমশিংগী শান্নরোয়শিংদা থার্দ এ.সি ত্রেন তিক্কেৎ পীরে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
96 percent athletes report to SAI NCOEs, resume training for Olympic 2024
29 OCT 2020 5:41PM by PIB Delhi
With sporting activities being resumed in SAI's National Centre of Excellence (NCOE) across the country, for athletes training for 2024 Olympics, 96 percent of trainees have already reported to their respective SAI NCOEs and Training centres in Aurangabad, Bhopal, Bangalore, Delhi, Lucknow, Rohtak and Sonepat. Earlier when training camps had begun to resume, athletes who have already qualified for the Tokyo Olympics had rejoined their respective NCOEs and STCs. Athletes who are joining the camps will be in mandatory quarantine and take the RT-PCR test. Some trainees could not join immediately and will be joining after Diwali. Trainees, once inside the NCOE bio-bubble will not be allowed to leave the camps, owing to safety issues. Therefore, athletes were given the option of joining on Nov 1, 2020 or after Diwali.
Speaking about this phase of resumption of sports, Union Minister of Youth Affairs and Sports ShriKiren Rijiju said, "Our Tokyo-bound athletes are already training and I am happy that in this phase too so many athletes have also joined the camp. This shows that athletes have complete confidence in the SOP prepared by SAI to resume sporting activities and have therefore reported to training camps with great eagerness. The safety of our athletes is of primary importance and all measures will be taken to ensure they can train in a safe environment."
With elaborate safety precautions in place, including colour coding and zoning of the centres to ensure that athletes do not come into contact with outsiders, all safety measures have been taken as per Health Ministry guidelines and the state health protocol to ensure that trainees have a safe environment to reside and train in.
Additionally, SAI authorities reached out to all athletes and their parents to apprise them about the Standard operating procedures (SOPs) that are in place which have to be followed prior to and after joining the SAI centres. Athletes and parents who have been contacted have been positive about the measures that are in place for themselves and their kin.
The Sports Authority of India has also made transport arrangements for the athletes to their NCOEs/SAI training centres. Athletes who have to travel beyond 500 km are provided with an air ticket while those who are stationed less than 500 km may travel by train in 3rd AC.