পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
‘এছচিঅ’’ দেশৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনক দিয়া ভাৰতৰ অগ্ৰাধিকাৰসমূহৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে পৰিবহণ সচিবে; ক’ভিড-১৯ৰ দৰে জৰুৰীকালীন অৱস্থাতো বহনক্ষম পৰিবহণ ব্যৱস্থা অব্যাহত ৰখাটো নিশ্চিত কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা আছে বুলি অভিমত প্ৰকাশ
28 OCT 2020 6:01PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ ‘পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়’ৰ সচিব শ্ৰী গিৰিধৰ আৰ্মানেই আজি অৰ্থাত্ ২৮-১০-২০২০ত ‘ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে অনুষ্ঠিত ‘এছচিঅ’’ সদস্য ৰাষ্ট্ৰৰ মন্ত্ৰীসকলৰ অষ্টম সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰে। সন্মিলনত পৌৰহিত্য কৰে ৰাছীয়ান ফেডাৰেশ্যন-য়ে।
সন্মিলনত ভাষণ প্ৰদান কৰি তেওঁ সহযোগিতা আৰু ভৰসা সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত পৰস্পৰৰ সমাজিক সম্পৰ্ক আৰু বুদ্ধিদীপ্ত পৰিবহণ ব্যৱস্থাৰ ক্ষেত্ৰত থকা ভাৰতৰ অভিজ্ঞতাৰ ব্যাখ্যা দাঙি ধৰে। তেওঁ, ক’ভিড-১৯ৰ দৰে জৰুৰীকালীন অৱস্থাতো বহনক্ষম পৰিবহণ ব্যৱস্থা অব্যাহত ৰখাটো নিশ্চিত কৰাৰ বাবে সদস্য ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়/বিভাগসমূহৰ মাজত সমন্বিত কাৰ্যক্ৰমৰ প্ৰয়োজনীয়তা সম্পৰ্কে বক্তব্য দাঙি ধৰে।

Ministry of Road Transport & Highways
Transport Secretary outlines India's priority of connectivity with SCO countries; says there is need to ensure sustainable transport operation in emergency situations like #COVID19 pandemic
28 OCT 2020 6:01PM by PIB Delhi
Mr. Giridhar Aramane, Secretary, Road Transport & Highways, Government of India, participated in the 8th Meeting of the Ministers of SCO Member States on 28th October 2020 through video conference, chaired by the Russian Federation.
He spoke about India’s priority of connectivity with SCO countries for cooperation and trust between our societies and shared India’s experience in intelligent transport systems. He spoke about the need for coordinated actions at the level of Transport Ministries/Departments of the Member States to ensure sustainable transport operation in emergency situations like #COVID19 pandemic and to prevent the spreading of emergency situations across the borders.