রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গারকরিনা হয়েং ত্রিপুরাদা এন.ঐচ প্রোজেক্ত ৯গী উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদমদুগী খু্ন্নাই-শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহল্লবা য়াই
লমদমসিদা লমকোয়, শেন্মিৎলোন অমদি মালেমগা শম্নবগী লমদা চাওখৎপগী অচৌবা খোঙফম অমা লৈরগনি
26 OCT 2020 2:03PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত, হায়ৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ই.কী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরিনা হয়েং ত্রিপুরাদা লুপা করোর ২৭৫২ হেনবগী ওইগদবা পুন্না কি:মি: ২৬২ শাংবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক্ত মাপনগী উরেপ উয়ুং তমগদৌরি‍। কেন্দ্রগী এম.ও.এস. দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ অমদি জেনেরেল (রিতাইয়র্দ) দোক্তর ভি.কে. সিংহ, স্তেত অদুগী মন্ত্রীশিং, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, এম.এল.এ.শিং অমদি কেন্দ্র অমসুং স্তেতকী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগদবা থৌরম অদুদা চীফ মিনিস্তর শ্রী বিপ্লব কুমার দেবনা থৌরম মপু ওইনা শরুক য়াগনি‍।
প্রোজেক্তশিং অদুনা লোইশিল্লকপদা হেন্না য়াঙবা অমদি অয়েৎ অপন লৈতবা স্তেত মশেলগী অমদি বঙ্গলাদেশতা মালেমগী ওইবা লম্বী থোংগী শম্নবা ফীভম পীগনি, অমদি স্তেত অদুগী লমকোয় সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎহনবদা খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি‍। অনৌবা প্রোজেক্তশিং অসিনা হেন্না ফবা লম্বী থোং, স্তেত শিনবা থুংনা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা লমকোয় মফমশিং, পুৱারীগী মফমশিং অমদি লাইনীংগা মরী লৈনবা মফমশিংদা অয়াঙবা অমদি শাফবা চত্থোক চৎশিন থৌওং পীরগনি‍। মখোয়শিংসিনা লমদম অদুগী অনস্কিল্দ, সেমি-স্কিল্দ অমসুং স্কিল্দ মেনপৱারদা চাউরবা থবক পীবা অমদি মশানা মশাবু থবক পীজবগী খুদোংচাবা পীরবসু য়াই। প্রোজেক্তশিং অসিনা চত্থোক চৎশিনগী মতম অমদি ভারী শেমদোক শেমজিনগী শেনফম অমদি থাউ চাবা হন্থহনগনি‍। প্রোজেক্ত অসি পায়খৎপনা লমদমদুগী মীয়ামগী খুন্না-শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহনগনি‍। মসিনা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং পুথোক পুশিন তৌবদা নুংঙাইবা অমদি হেন্না চাউবা কৈথেলদা য়ৌশিনবা ঙমহন্দুনা পোত্থোক অমসুং সর্ভিসকী মমল হন্থহনগনি‍। মসিনা হকশেল অমসুং অথু অকায়গী সর্ভিসশিংসু লায়না অমদি থুনা ফংবা ঙমহনগনি‍। শম্না হায়রবদা হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিল্লকপদা লমদমসিগী লমকোয়, শেন্মিৎলোন অমদি মালেমগা শম্নবগী ফীভম চাওখৎহনবদা অচৌবা খোঙফম অমা ওইরগনি‍। অকোনবদা, মসিনা ত্রিপুরা স্তেতকী জি.দি.পি. হেনগৎহনবদা ইনোৎ হাপ্লগনি‍।
প্রোজেক্তশিং অসিদা য়াওরিবশিংদি:
মশিং
প্রোজেক্ত মমীং
অশাংবা কি:মি:গী খুজিংদা
লুপা করোরগী খুজিংদা অপুনবা প্রোজেক্তকী শেনফম
১
এন.ঐচ.-১০৮এ.গী জোলাইবারি-বেলোনিয়া
২১.৪
২০১.৯৯
২
এন.ঐচ.-২০৮গী কয়লাসহর – কুমারঘাত
১৮.৬০
২৭৭.৫০
৩
এন.ঐচ.-০৮গী খায়েরপুরদগী অম্তালি (অগর্তলা বাইপাস) ফাওবা
১২.৯০
১৪৭
৪
এন.ঐচ.-১০৮বি.গী অগর্তলা – খোৱাই
(০৩ পেকেজ)
৩৮.৮০
৪৮০.১৯
৫
এন.ঐচ.-২০৮এ.গী কয়লাসহরদগী কুর্তি থোং ফাওবা
(০৩ পেকেজ)
৩৬.৪৬
৪৭৩.৪৯
৬
এন.ঐচ.-৪৪এ.গী মানু-সিমলুং
(০২ পেকেজ)
৩৬.৫৪
৫৯৫.১২
৭
মুহুরি তুরেল মথক্কী আর.সি.সি. থোং অমসুং গোমতি তুরেল মথক্কী আর.সি.সি. থোং
মশিং ০২
৮৩.০৬
৮
এন.ঐচ.-০৮গী চুরাইবারি-অগর্তলাগী শরুক পেব সোল্দর হাপ্লগা মপাঙ্গল কনখৎহনবা
৭৪.৮৫
২৫৭.৯৬
৯
এন.ঐচ.-৪৪গী চুরাইবারি-অগর্তলাগী শরুক্কী লৈমায়গী ফীভম ফগৎহনবা
২১.৭৮৯
২৩৬.১৮
অপুনবা
২৬১.৩৩৯
২৭৫২.৪৯

Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari to lay Foundation Stones of 9 NH projects in Tripura tomorrow
Projects likely to enhance socio-economic conditions of the locality
There will be quantum jump in development of tourism, economic and international connectivity of the region
26 OCT 2020 2:03PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari will lay the foundation stones of nine National Highway projects with a total length of nearly 262 kms worth over Rs 2752 crore in Tripura tomorrow. The event will be presided-over by Chief Minister Shri Biplab Kumar Deb, in the presence of Union MoSs Dr Jitendra Singh and Gen (Retd) Dr V K Singh, Ministers from the State, Members of Parliaments, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
The Projects, on completion, will provide faster and hassle-free inter-state and international connectivity to Bangladesh, and will be a major stride towards strengthening tourism sector of the State. The new projects will provide better connectivity, fast and safe movement of traffic to various tourist places, historical places and religious places in the entire State. They are likely to generate large number of employment and self-employment opportunities to the unskilled, semi-skilled and skilled manpower of the region. The projects will reduce travel time and maintenance cost of the vehicles and saving of fuel. Implementation of the project would result in enhanced socio-economic conditions of the locality. These will improve transport of agricultural goods and access to greater markets, thereby reducing the cost of goods and services. These will also create easy and speedy access to health care and emergency services. In a nut shell, after completion of the above projects there will be quantum jump in the development of tourism, economic and international connectivity of this region. Finally, it will give impetus to the GDP of the state of Tripura.
The Projects include:
Sl. No.
Name of the Project
Length in Km
Total Project Cost in Rs. crore
1
Jolaibari - Belonia of NH-108A
21.4
201.99
2
Kailashahar - Kumarghat of NH-208
18.60
277.50
3
Khayerpur to Amtali (Agartala bypass) of NH-08
12.90
147
4
Agartala – Khowai of NH-108B
(03 packages)
38.80
480.19
5
Kailashahar to Kurti bridge of NH-208A
(03 packages)
36.46
473.49
6
Manu-Simlung of NH-44A
( 02 packages)
36.54
595.12
7
RCC Bridge over river Muhuri & RCC Bridge over river Gomati
02 no’s
83.06
8
Strengthening of Churaibari-Agartala section with paved shoulder of NH-08
74.85
257.96
9
Geometric improvement on Churaibari-Agartala section of NH-44
21.789
236.18
Total
261.339
2752.49