প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমদা মাংজিল থারিবা থাউ অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা ৱারী শানগনি অমসুং ইন্দিয়া ইনর্জী ফোরম হৌদোক্কনি
23 OCT 2020 8:11PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ২৬ ওক্তোবর ২০২০গী নুমিদাংৱাইরমগী পুং ৬ (ভারতকী মতম)দা নীতি আয়োগ অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রীনা শীনবা চহিগী থৌরম অমদা মালেমদা মাংজিল থারিবা থাউ অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা ৱারী শানগনি।
শুংদোক্ত্রিবা থাউ খ্বাইদগী য়াম্না শীজিন্নবা ৩শুবা লৈবাক অমসুং মপান্দগী এল.এন.জি খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা ৪শুবা ওইনা মালেমগী থাউ অমসুং গ্যাসকী লমদা ভারতনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। মালেমগী থাউ অমসুং গ্যাসকী কৈথেলদা ইচম চম্বা কঞ্জুমর অমা ওইরম্বদগী মপাঙ্গল কনবা অমসুং ৱা তাগদবা মরী লৈনবা অমা ওইরক্নবা ভারতকী দরকার ওইবা অদু খঙহন্নবা, ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না ২০১৬দা নীতি আয়োগনা অহানবা ওইনা মালেমগী থাউ অমসুং গ্যাসকী সি.ই.ও.শিংগী মীফম অমা পাংথোকখি।
থৌরম অসি মপুং ফারক্তুনা মালেমগী থাউ অমসুং গ্যাসকী লমদা মরুওইবা থৌদাং লৌরিবা মরী লৈনবশিং অমসুং মালেমগী সি.ই.ও. ৪৫-৫০ রোমগা চহি খুদিংগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অমসুং খুদোংচাবশিংগী মতাংদা খন্ননবা মীফম পাংথোক্তুনা লাক্লি। মালেমগী সি.ই.ও.শিংগা উনবগী ফল অসি খন্নরিবা ৱাফমগী মরুওইবা, পাউতাকশিং মগুনশিং অমসুং মখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিংদা থৱায় য়াওবা অদুদা উবা ফংগনি।
হন্দক্কী ৫শুবা থৌরম অসি নীতি আয়োগ অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রীনা শীনবনি। চহি অসিগী থৌরমদা থাউ অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও. ৪৫ রোম শরুক য়াগনি।
মীফম অসিগী পান্দমদি ভারতকী থাউ অমসুং গ্যাসগী থবকশিংদা শেন থাদবা হেনগৎহন্নবা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং খঙনবা, অহোংবা পুরক্নবা খন্ননবা অমসুং লাল্লোংশিং খঙহন্নবা মালেমগী মফম অমা শেমগৎপনি। চহিগী মীফম অসি অখঙ-অহৈশিং মরৈ য়েৎন্নবা খক নত্তনা থবক ওইনা পাংথোক্নবা মালেমগী খ্বাইগী মরুওইবা মীফম অমা তপ্না তপ্না ওইরক্লে। দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা ঙম্নবা ২০৩০ ফাওবদা থাউ অমসুং গ্যাসকী লমদা য়ু.এস দোল্লর ৩০০ হেন্না থাদনবা পান্দম থম্লিবা মালেমদা ইনর্জী খ্বাইদগী য়াম্না শীজিন্নবা অহুমশুবা লৈবাক ওইরিবা ভারতকীথাক থৌরম অসিনা হেনগৎহল্লে।
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং স্তিলগী মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধান্না হৌদোকপগী ৱারোল পীগনি। হৌদোকপগী ৱারোল মতুংদা থাউ অমসুং গ্যাসকী মতাংদা চাউরাকপা শক্তম অমা উৎকনি অমসুং ভারতকী থাউ অমসুং গ্যাসকী লমদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং শন্দোক্না তাক্কনি।
মসিগী মতুংদা মালেমগী সি.ই.ও.শিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং ৱারী শানগনি। মালেমগী থাউ অমসুং গ্যাসকী মরুওইবা মরী লৈনবশিং হায়বদি অবু ধাবী নেস্নেল ওইল কম্পনীগী সি.ই.ও. অমসুং য়ু.এ.ই.গী ইন্দস্ত্রী অমসুং এদভান্স তেক্নোলোজীগী মিনিস্তর দোক্তর সুলতান অহমদ অল জবর, ক্বাতরগী ইনর্জী এফেয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী সাদ সেরিদা অল-কাবী, ক্বাতর পেত্রোলিয়মগী দিপুতী চিয়রমেন, প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. মোহমদ সানুসী বারকিন্দো, সেক্রেতরী জেনেরল, ওপেক, ওস্ত্রেলিয়ানা থাউ অমসুং গ্যাসকী লমদা মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্কনি।
রোজনেফ, রুসিয়াগী চিয়রমেন অমসুং সি.ই.ও. দোক্তর ইগোর সেচিন, বি.পি. লিমিতেদকী সি.ই.ও. বেরনার্দ লুনী, তুতেল এস.এ., ফ্রান্সকী চিয়রমেন অমসুং সি.ই.ও. পাত্রিক পৌয়ানে, বেদান্তা রিছোর্স লিমিতেৎকী চিয়রমেন অনিল অগরৱাল, রিলাইন্স ইন্দিয়া লিমিতেৎকী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর মুকেস অম্বানী, ইন্তর্নেস্নেল ইনর্জী এজেন্সী, ফ্রান্সকী এগজিক্যুতিব দিরেক্তর দোক্তর ফাতী বিরোল, ইন্তর্নেস্নেল ইনর্জী ফোরম, সাউদী অরাবিয়াগী সেক্রেতরী জেনেরেল জোসেপ মেক মোনিগল অমসুং জি.ই.সি.এফ.কী সেক্রেতরী জেনেরেল য়ুরী সেন্তয়ুরিন্না মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং প্রধান মন্ত্রীদা ফোঙদোক্কনি। মরুওইবা থাউ অমসুং গ্যাস কম্পনীশিং হায়বদি য়োন্দেল বেসেল, তেল্লুরিয়ান, ক্লুমবার্গ, বেকর হুজেস, জেরা ইমর্সন, এক্স-কোএল, ভারতকী থাউ অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিং অমসুং অখঙ-অহৈশিংসু মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্কনি।
মসিগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রীনা সেরাৱিক্না শীনবা মরিশুবা ইন্দিয়া ইনর্জী ফোরম হৌদোক্কনি। ফোরম অসি মালেমগী ওইনা মরুওইবা পাউ পীবা, নৈনবা অমসুং পাম্বৈশিং পুথোকপদা মাংজিল থারিবা আই.ঐচ.এস. মার্কিৎনা য়ুম্বু ওইগনি। থৌরম অসিদা লমদম অসিগী ইনর্জী কম্পনীশিং, ইনর্জীগা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিং, ইন্সতিতুসনশিং অমসুং সরকারশিংদগী য়াওনা ভারত অমসুং মালেমগী লৈবাক ৩০ হেনবগী মীহুৎ লিশিং অমা হেন্না অমসুং মালেমগী ৱাঙাংলোয়শিং শরুক য়াগনি।
হৌদোকপগী ৱাঙাংলোয়শিংদি :
• সাউদী অরাবিয়াগী ইনর্জী মিনিস্তর অবদুলাজিজ বিন সলমান অল সাউদ
• য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকাগী ইনর্জী সেক্রেতরী দান ব্রোয়িলেত
• আই.ঐচ.এস. মার্কিৎকী ভাইস চিয়রমেন অমসুং সেরাৱিক্কী চিয়রমেন দোক্তর দেনিএল য়েরগিন
ইন্দিয়া ইনর্জী ফোরমদা নৈনগদবা মরুওইবা হিরমশিংদি : ভারতকী তুংদা ইনর্জী দরকার ওইরকপদা লাইচৎকী চৈথেং; ভারতকী শেন-থুম চাউখৎনবা লেপ্তনা ফংহনবা; ভারতকীদমক ইনর্জগী অওনবা অমসুং ক্লাইমেৎ এজেন্দাগী করি পাংথোক্কনি; ভারতকী ইনর্জী শীজিন্নবদা নেচরেল গ্যাস: করি লম্বীদা চৎকনি; রিফাইনিং অমসুং পেত্রোকেমিকেলস: লাল্লোংশিং; অনৌবা থবকশিংগী খোঙজেল: বাইওফুএল, হায়দ্রোজেন, সি.সি.এস., ইলেকত্রিক গারীশিং অমসুং দিজিতেলগী অওনবশিং অমসুং কৈথেল অমসুং চৎন-কাংলোনগী অহোংবা: মাংদা করি লৈরিবা? অসিনচিংবনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi to Interact with CEO’s of leading Global Oil & Gas Companies AND Inaugurate India Energy Forum
23 OCT 2020 8:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with CEOs of leading Global Oil & Gas Companies in the annual event organized by NITI Aayog and Ministry of Petroleum and Natural Gas at 6.00 PM IST on 26 October 2020 via video conferencing.
India is an important player in the global Oil and gas sector being the 3rd largest consumer of crude oil and the 4th largest LNG importer. Realizing the need for India to graduate from a passive consumer to an active and vocal stake-holder in the global Oil & Gas value chain, NITI Aayog initiated the first roundtable of global Oil & Gas CEOs with the Hon’ble Prime Minister of India in 2016.
The growth of the event was apparent as around 45-50 global CEOs and key stakeholders who shape the global Oil & Gas sector assembled every subsequent year to interact and discuss the issues and opportunities with the Hon’ble Prime Minister. The impact of the annual global CEO’s interaction can be seen in the gravity of discussion, quality of suggestions and the seriousness with which they are acted upon.
This the 5th such event organized by NITI Aayog and Ministry of Petroleum & Natural Gas. Around 45 CEOs of major Oil and Gas companies will attend the event this year.
The objective behind the meeting is to deliver a global platform to understand best-practices, discuss reforms, and inform strategies for accelerating investments into the Indian Oil and Gas value chain. The annual interaction has gradually become one of the most important gatherings of not only intellectual debate but also of executive action. The event also grows in stature with the rise of India, the world's third-largest energy consumer, which is likely to see over USD 300 billion investment by 2030 in the Oil & Gas sector to meet rising demand.
Mr. Dharmendra Pradhan, Minister of Petroleum & Natural Gas and Minister of Steel will provide the opening remarks. The opening remarks will be followed by a comprehensive presentation giving an overview of the Oil & Gas Sector, and explaining the ambition and opportunities in the Indian Oil & Gas Sector.
This is to be followed by the interaction session with global CEOs and experts. Key global Oil and Gas stakeholders like H.E. Dr. Sultan Ahmed Al Jaber CEO, Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) and Minister of Industry and Advanced Technology, UAE, H.E. Saad Sherida al-Kaabi, Minister of State for Energy Affairs of Qatar, Deputy Chairman, President & CEO, Qatar Petroleum, H.E. Mohammad Sanusi Barkindo, Secretary General, OPEC, Austria, will lead the session with their inputs on the Oil and Gas sector.
Dr. Igor Sechin, Chairman & CEO, Rosneft, Russia, Mr. Bernard Looney, CEO, BP Ltd., Mr. Patrick Pouyanne, Chairman & CEO, Total S.A., France, Mr. Anil Agarwal, Chairman of Vedanta Resources Limited, Mr. Mukesh Ambani, Chairman & Managing Director, RIL, Dr. Fatih Birol, Executive Director, International Energy Agency, France, Mr. Joseph Mc Monigle, Secretary General, International Energy Forum, Saudi Arabia, and Yury Sentyurin Secretary-General, GECF will also share their inputs to the Hon’ble Prime Minister. CEOs & Experts of major oil & gas companies like Lyondell Basell, Tellurian, Schlumberger, Baker Hughes, JERA, Emerson and X-Coal, Indian Oil & Gas Companies will also present their perspective.
Prior to this the Prime Minister will inaugurate the India Energy Forum by CERAWeek, now in its fourth year. It is hosted by IHS Markit, a world leader in critical information, analytics and solutions. The event will convene an international group of speakers and a community of overa a thousand delegates from India and over 30 countries, including from regional energy companies, energy-related industries, institutions and governments.
The Inaugural Speakers include:
• H.R.H. Abdulaziz bin Salman AI Saud – Minister of Energy, Kingdom of Saudi Arabia and
• Dan Brouillette – Secretary of Energy, United States of America
• Dr. Daniel Yergin – Vice Chairman, IHS Markit, Chairman, CERAWeek
Key topics to be explored during India Energy Forum include : Impact of the Pandemic on India’s future energy demand; securing supplies for India’s economic growth; what does energy transition and the climate agenda mean for India; natural gas in India’s Energy Mix : What’s the path; refining & petrochemicals : Strategies midst surplus; the pace of innovation : Biofuel, hydrogen, CCS, electric vehicles and digital transformation and; market and regulatory reform : What is ahead?