President's Secretariat
President of India’s Greetings on The Eve of Durga Puja
23 OCT 2020 5:12PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind has sent his greetings to his fellow citizens on the eve of Durga Puja.
In a message, the President has said, “On the auspicious occasion of Durga Puja, I extend my greetings and best wishes to my fellow citizens in India and abroad.
The age-old festival of Durga Puja is celebrated all over India, especially in eastern part of India for ten days. During the festival, devotees worship the Mother Goddess as Goddess of Strength-Devi Durga, Goddess of Wisdom- Devi Saraswati and Goddess of Wealth- Devi Lakshmi. Respect for women which has been our tradition is powerfully depicted in this festival of Durga Puja. On this occasion, we all should take a firm resolve to respect and empower our womenfolk i.e. Matru-shakti.
It is believed that Goddess Durga used the collective power of all Gods to overcome the invincible evil. It gives us the message that in these difficult times, we can overcome any crisis confronting us if we stand united”.
Click here to see the President's message in Hindi

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
দুর্গা পুজা লাকপদা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
23 OCT 2020 5:12PM by PIB Imphal
দুর্গা পুজা লাকপদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা মহাক্কী নাগরিকশিংদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেলশিং পীখ্রে।
পাউজেল অমদা রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “শেংলবা দুর্গা পুজাগী থৌরম লাকপদা, ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ঐগী নাগরিকশিংদা ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেলশিং পীজরি।
চহি কয়া কুইরবা দুর্গা পুজা অসি ভারত শীনবা থুংনা পাংথোক্লি, মরুওইনা ভারতকী নোংপোক থংবা শরুকশিংদা নুমিৎ ১০নি পাংথোক্লি। কুহ্মৈ মনুংদা, ভক্তশিংনা থৌনাগী লাইরেম্বী ওইনা দুর্গা, লৌশিংগী লাইরেম্বী ওইনা সরশ্বতি অমসুং লনগী লাইরেম্বী ওইনা লক্সমী লাৎলি। ঐখোয়গী চৎনবী ওইনা নুপীশিং ইকায়খুম্নবা অসি দুর্গা পুজাগী কুহ্মৈ অসিদা ফজনা উৎলে। থৌরম অসিদা, ঐখোয়গী নুপীশিং হায়বদি মাত্রু-শক্তি অসি ইকায়খুম্নবা উৎনবা অমসুং থৌনা হাপ্নবা ঐখোয়না অচেৎপা ৱারেপ অমা লৌগদবনি।
মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা হিংচাবা লাকশিন্নবা লাইরেম্বী দুর্গানা লাই পুম্নমক্তগী খোমজিনবা শক্তি শীজিন্নখি হায়না থাজনরি। হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা মতম অসিদা, করিগুম্বা ঐখোয়না অমতা ওইনা লেপ্লবদি অৱাবা অমা হেক্তা ঐখোয়না থেংনবা ঙমগনি হায়না কুহ্মৈ অসিনা ঐখোয়দা পাউজেল পীরে”।