হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা কেরেলা, কর্নাতকা, রাজস্থান, ছত্তিসগর অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা হায় লেবেল সেন্ত্রেল তিমশিং থাজিনখ্রে
সেন্ত্রেল তিমশিংনা লাকশিন্নবা, সর্ভিলেন্স চত্থবা, তেস্ত তৌবা, লাইনাদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌরিবা অসিগী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংগনি
16 OCT 2020 11:34AM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না কেরেলা, কর্নাতকা, রাজস্থান, ছত্তিসগর অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা হায় লেবেল সেন্ত্রেল তিমশিং থাজিনখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ খরা অসিদা রাজ্যশিং অসিদগী অনৌবা কোবিদ কেসশিংগী মশীং হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
তিম অমমমদা জোইন্ত সেক্রেতরী অমা (রাজ্য মশাগী নোদেল ওফিসর), পব্লিক হেল্থকী হীরমশিং য়েংশিন্নবা পব্লিক হেল্থ এক্সপর্ত অমা, লাইনা অসিদগী ঙাকথোক্নবা খোঙথাংশিং অমসুং রাজ্যনা ঙাক্না চৎলিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিং য়েংশিল্লিবা ক্লিনিসিয়ন অমা য়াওরি।
তিম অসিনা লাকশিন্নবা, সর্ভিলেন্স চত্থবা, তেস্ত তৌবা, লাইনাদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং পোজিতিব কেসশিংগী মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌরিবা অসিগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হোৎনরিবা অসিদা মতেং পাংগনি। সেন্ত্রেল তিমশিং অসিনা মতম চানা দাইগনোসিস অমসুং ফোলো-অপ তৌবগা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং মপুং ফানা য়েংশিনবদসু মতেং পাংগনি।
কেরেলাদা লৈরিবা অপুনবা কেস অসি ৩,১৭,৯২৯নি মসিনা অপুনবা কেসকী ৪.৩% ওইরি। মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস অসিনা ৮৯০৬নি। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অসি ২,২২,২৩১ ওইদুনা নাবা ফগৎলকপগী চাংগী ৬৯.৯০% ওইরি। এক্তিব কেসশিংনা ৯৪,৬০৯ (লৈবাক অসিগী অপুনবগী মশিংদা ১১.৮% য়াওরি) ওইরি। কেস ফেতেলিতী রেৎ ০.৩৫% অমসুং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ৩১ শুবগা লোয়ননা রাজ্য অসিদা পুন্না শীখিবা ১০৮৯ শুখ্রে। কেরেলাগী তি.পি.এম. ৫৩৫১৮ অমসুং পোজিতিবিতী রেৎ ১৬.৬% ওইরি।
কর্নাতকাগী অপুনবা কেস ৭,৪৩,৮৪৮ রিপোর্ত তৌরক্তুনা লৈবাক অসিগী মশিংদা ১০.১% শরুক তম্লি। মখোয়গী মীশিং মিলিয়ন অমদা কেস ১১,০১০ থেংনখি। রাজ্য অসিদা অনাবা মীওই ৬,২০,০০৮ নাবা ফগৎতুনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮৩.৩৫% ওইরি। এক্তিব কেস ১,১৩,৫৫৭ (লৈবাক্কী মশিংগী ১৪.১%) ওইরি। লৈবাক অসিদগী পুন্না শীখিবা ১০,২৮৩, সি.এফ.আর. ১.৩৮% অমসুং মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ১৫২ রিপোর্ত তৌরকখি। তি.পি.এম. ৯৫৬৭৪ অমসুং পোজিতিবিতী রেৎ ১১.৫% শুখ্রে।.৩৮.এফ.আর. ওইরি। লৈবাক অসিদগী পুন্না বা ফগ
রাজস্থান্না অপুনবা কেস ১,৬৭,২৭৯ (অপুনবগী ওইবা %: ২.৩%), মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস ২,০৬৪ রেজিস্তর তৌখি অমসুং নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮.০৭%গা লোয়ননা পুন্না নাবা ফগৎখ্রবশিংগী মশিং ১,৪৩,৯৮৪ শুখ্রে। ঙসি ফাওবদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিং অসি ২১,৫৮৬ (লৈবাক্কী মশিংদা ২.৭%) শুখ্রে। রাজ্য অসিদা শীখিবগী মশিং ১৭০৮; কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.০২%; অমসুং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি ২১ শুখ্রে। পোজিতিবিতী রেৎ ৫.৩%গা লোয়ননা তি.পি.এম. ৩৮,৬০৫ ওইরি।
ৱেস্ত বেঙ্গলগী অপুনবা কেস ৩,০৯,৪১৭ (লৈবাক্কী কেসশিংগী ৪.২%) ওইদুনা মীশিং মিলিয়ন অমদা কেস ৩,১০৬ থেংনখি। পুন্না নাবা ফগৎখিবা ২,৭১,৫৬৩ অমসুং নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮৭.৭৭% শুখ্রে। এক্তিব কেস ৩১,৯৮৪গা লোয়ননা অপুনবা পাইগী রাজ্য অসিনা ৪.০% শরুক তম্লি। পুন্না শীখিবা ৫,৮৭০; কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.৯০% শুখ্রে অমরোমদা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি ৫৯নি। তি.পি.এম. ৩৭,৮৭২, পোজিতিবিতী রেৎ ৮.২%।
ছত্তিসগরদগী অপুনবা কেস ১,৫৩,৫১৫ (অপুনবা কেসশিংগী % সিয়র: ২.১%), মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেস ৫,২১৫, পুন্না নাবা ফগৎখিবা ১,২৩,৯৪৩ অমসুং নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮০.৭৪% রিপোর্ত তৌরক্লি। লৈবাক অসিগী মশিংগী ৩.৫% ওইদুনা এক্তিব কেস ২৮,১৮৭ লৈরি। কেস ফেতেলিতী রেৎ ০.৯০% অমসুং মিলিয়ন অমদা শীখিবা ৪৭ ওইদুনা রাজ্য অসিদা পুন্না শীখিবা ১৩৮৫ ওইরি। তি.পি.এম. ৫০১৯১ অ,সিং পোজিতিবিতী রেৎ ১০.৪% ওইরি।
তোঙান তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হোৎনবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ওইনা কেন্দ্র সরকারনা মতম মতমগী মতুং ইন্না সেন্ত্রেল তিমশিং থাদুনা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং য়েংশিল্লি। তিমশিং অসিনা রাজ্য/য়ু.তি. ওথোরিতীশিংগা ৱারী ৱাতাই শাদুনা হৌজিক চত্থরিবা থবক থৌরমশিংগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং অপনবা অমত্তা লৈহন্নদনবা মখোয়না খুদোংচাদবশিং অমসুং সমস্যাশিং খঙদোক্নবা হোৎনরি।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes High Level Central teams to Kerala, Karnataka, Rajasthan, Chhattisgarh and West Bengal
Central teams to assist in strengthening Containment, Surveillance, Testing, Infection Prevention, and efficient Clinical Management
16 OCT 2020 11:34AM by PIB Delhi
Ministry of Health and Family Welfare has deputed high level Central teams to Kerala, Karnataka, Rajasthan, Chhattisgarh and West Bengal. These States have been reporting a surge in the number of new COVID cases in the recent days.
Each team comprises of a Jt. Secretary (nodal officer for the respective State), one public health expert to look after the public health aspects, one clinician to look after infection prevention practices, clinical management protocol being followed by the State.
The teams will support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up.
The total cases in Kerala are 3,17,929 which form 4.3% of the total cases. The Cases per Million stand at 8906. Total number of Recovered Cases is 2,22,231 accounting for Recovery Rate of 69.90%. The Active Cases are 94,609 (comprising 11.8% of the total national figure). Total deaths in the State are 1089 with Case Fatality Rate of 0.34% and Deaths Per Million of 31. The TPM of Kerala stand at 53518 and Positivity Rate is 16.6%.
Karnataka is reporting 7,43,848 Total Cases accounting for 10.1% of the national figure. It has 11,010 cases per million population. 6,20,008 patients have recovered in the State resulting in Recovery Rate of 83.35%. The Active Cases are 1,13,557 (14.1% of national figure). The State has reported total of 10,283 fatalities, CFR of 1.38% and 152 Deaths per Million population. The TPM is 95674 and Positivity Rate is pegged at 11.5%.
Rajasthan has registered 1,67,279 Total Cases (% share in total: 2.3%), 2,064 Cases Per million and 1,43,984 total number of recoveries with Recovery Rate of 86.07%. The Active Cases as on date are 21,587 (2.7% share in the national numbers). The numbers of fatalities in the State is 1,708; Case Fatality Rate is 1.02%; and Deaths Per Million stands at 21. TPM is 38,605 with Positivity Rate of 5.3%.
West Bengal has 3,09,417 Total Cases (4.2% of the national cases) amounting to 3,106 Cases Per million population. Total Recovered are 2,71,563 and the Recovery Rate is 87.77%. With 31,984 Active Cases, the State accounts for 4.0% of the total pie. Total Deaths are 5,870; Case Fatality Rate is 1.90% whereas the Deaths per Million population are 59. 37,872 TPM, the Positivity Rate is 8.2%.
Chhattisgarh is reporting 1,53,515 Total Cases (% Share in Total Cases - 2.1%), 5,215 Cases per Million, 1,23,943 Total Recovered and 80.74% Recovery Rate. It has 28,187 Active Cases comprising 3.5% of the national figure. There have been 1385 Total Deaths in the State accounting for Case Fatality Rate of 0.90% and 47 Deaths Per Million. The TPM are 50191 and Positivity Rate is 10.4%.
As an ongoing effort to strengthen efforts of various State/UT Governments for COVID management, the Central Government has been deputing Central teams from time to time to visit various States/UTs. These teams interact with the State/UT authorities and get a first hand understanding of the challenges and issues being faced by them so as to strengthen their ongoing activities and remove bottlenecks, if any.