Election Commission
Biennial Elections to the Council of States to fill the seats of 11 members retiring from Uttar Pradesh and Uttarakhand
13 OCT 2020 12:27PM by PIB Delhi
The term of office of 11 members of the Rajya Sabha elected from following 02 States is due to expire on their retirement in November, 2020 as detailed below:-
S.No
Name of State
Name of Member
Date of Retirement
1.
UTTAR PRADESH
Dr. Chandrapal Singh Yadav
25.11.2020
1.
Javed Ali Khan
1.
Arun Singh
1.
Neeraj Shekhar
1.
P.L. Punia
1.
Hardeep Singh Puri
1.
Ravi Prakash Verma
1.
Rajaram
1.
Ramgopal Yadav
1.
Veer Singh
1.
UTTARAKHAND
Raj Babbar
The Commission has decided to hold biennial elections to the Council of States from Uttar Pradesh and Uttarakhand to fill up the above said vacancies in accordance with the following Schedule:-
Sl.No.
Events
Dates & Days
1
Issue of Notifications
20th October, 2020 (Tuesday)
2
Last date of making nominations
27th October, 2020 (Tuesday)
3
Scrutiny of nominations
28th October, 2020 (Wednesday)
4
Last date for withdrawal of candidatures
02nd November, 2020 (Monday)
5
Date of Poll
09th November, 2020 (Monday)
6
Hours of Poll
09:00 am-04:00 pm
7
Counting of Votes
09th November, 2020 (Monday)
at 05:00 pm
8
Date before which election shall be completed
11th November, 2020 (Wednesday)
The Commission has directed that for the purpose of marking preference(s) on the ballot paper only integrated violet colour sketch pen(s) of pre-fixed specification, provided by the Returning Officer, shall be used. No other pen shall, under any circumstances, be used in the above said elections.
The Commission has also directed the Chief Secretaries concerned to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the elections.
Broad Guidelines to be followed during entire election processes for all persons:-
I. Every person shall wear face mask during every election related activity
II. At the entry of hall/ room/ premises used for election purposes:-
(a) Thermal Scanning of all persons shall be carried out
(b) Sanitizer shall be made available at all locations
III. Social distancing shall be maintained as per the extant COVID-19 guidelines of the State Govt. and Ministry of Home Affairs.
For broad guidelines to be followed strictly during the conduct of election during Covid-19, please refer to the guideline available on Commission’s website under link:- https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/
Further, the Commission has also appointed the Chief Electoral Officers concerned as Observer of the election in the respective States.

ইলেক্সন কমিসন
উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী পোত্থারগদবা মেম্বর ১১গী অহাংবা সিৎশিং মেনশিন্নবা পাঙথোক্কদবা কাউন্সিল ওব স্তেৎশিংগী বাইএনিএল মীখল
13 OCT 2020 12:27PM by PIB Imphal
মখাগী সিৎ ২সিদগী কারকপা রাজ্যগী মেম্বর ১১গী লোইশঙগী মতম নবেম্বর ২০২০দা মখোয়গী পোত্থাবগী মতম য়ৌরকপনা এক্সপায়র ওইগদৌরে, মসিগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ-
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
মেম্বরগী মমিং
Date of Retirement
১
উত্তর প্রদেশ
দা. চন্দ্রপাল সিংহ য়াদব
২৫.১১.২০২০
২
জাবেদ অলি খান
৩
অরুন সিংহ
৪
নীরজ শেখর
৫
পি.এল. পুনিয়া
৬
হর্দীপ সিংহ পুরী
৭
রবি প্রকাশ ভর্মা
৮
রাজারাম
৯
রামগোপাল য়াদব
১০
ভীর সিংহ
১১
উত্তরাখন্দ
রাজ বাবর
কম্মিসন অসিনা উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী কাউন্সিল ওব স্তেৎশিংদা মথক্কী অহাংবা ফমশিং অসি মখাগী সেদ্যুলশিং অসিগী মখাদা মেনশিন্নবগীদমক বাইএনিএল মীখল পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌরেঃ-
সেরিএল নম্বর
ইভেন্ত
তাং অমসুং নুমিৎশিং
১
নোতিফিকেসন থোকপা
ওক্তোবর ২০, ২০২০ (শগোলশেল)
২
নোমিনেসন থাজিনবগী অরোইবা নুমিৎ
ওক্তোবর ২৭, ২০২০ (শগোলশেল)
৩
নোমিনেসনগী স্ক্রুতিনী
ওক্তোবর ২৮, ২০২০ (য়ুমশকৈশা)
৪
মীরেপ ওইনিংবদগী হন্দোকপগী অরোইবা মতম
নবেম্বর ২, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
৫
মীখলগী নুমিৎ
নবেম্বর ৯, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
৬
মীখলগী পুংশিং
অয়ুক পুং ৯দগী নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ৪ ফাওবা
৭
ভোল মশিং থীবা
নবেম্বর ৯, ২০২০ (নিংথৌকাবা) নুংথিল পুং ৫
৮
মীখল অসি লোইশিনবগী অরোইবা তাং
নবেম্বর ১১, ২০২০ (য়ুমশকৈশা)
রিতর্নিং ওফিসরনা পীবা মাংজৌননা লেপ্লবা মগুনশিং য়াওবা ইন্তিগ্রেতেদ ভাইওলেৎ মচুগী স্কেৎচ পেন(শিং) খক্তমক বেল্লোৎ পেপরদা প্রিফরেন্স তাক্নবগীদমক শীজিন্ননবা কম্মিসন অসিনা পাউতাক পীরি। অতোপ্পা কলম অমত্তা ফিবম অমহেক্তদা হায়রিবা মীখলশিং অসিদা শীজিন্নবা য়াদে।
কম্মিসন অসিনা মরী লৈনবা চীফ সেক্রেতরীশিংদা রাজ্যদগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং থারক্তুনা মীখল পাংথোকপা মতমা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী খোঙথাংশিং মপুং ফানা ইলহন্নবা হোৎননবা খঙহনখি।
মীখলগী থৌরাংশিংগী মনুংদা মী খুদিংমক্না ইনগদবা চাউরাকপা চৎন-কাংলোনশিং:-
১. মীপুম খুদিংমক্না মীখলগা মরী লৈনবা থবক খুদিংমক্কী মনুংদা ফেস মাস্ক উপকদবনি
২. মীখলগীদমক শীজিন্নবা হোল/কা/মফম খুদিংমক্তাঃ-
ক) মী খুদিংমক্তা থর্মেল স্কেনিং তৌগদবনি
খ) মফম খুদিংমক্তা সেনিতাইজর থমগদবনি
৩. রাজ্য সরকার অমসুং হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯গী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎকদবনি।
কোবিদ-১৯গী মনুংদা মীখল পাংথোকপদা ইনগদবা চাউরাকপা কাংলোনগীদমক মখাদা পীরিবা লিঙ্ক অসিদা য়াওরিবা কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তা ফংলিবা চৎন-কাংলোনশিং অসি য়েংবীয়ু।
https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/
মখা তানা কম্মিসন অসিনা মরী লৈনবা চীফ ইলেক্তোরেল ওফিসরবু মরী লৈনবা রাজ্যশিংগী মীখলগী ওবজর্বর ওইনা খনখ্রে।