পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
‘ভাৰতমালা পৰিযোজনা’ৰ অধীনত ২৯২১ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ নিৰ্মাণ; ১২,৪১৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ নিৰ্মাণ সম্পৰ্কীয় ৩২২টা প্ৰকল্পলৈ অনুমোদন
11 OCT 2020 9:39AM by PIB Guwahati
‘ভাৰতমালা পৰিযোজনা’ৰ অধীনত চলিত বছৰৰ আগষ্ট পৰ্যন্ত ১২,৪১৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ নিৰ্মাণ সম্পৰ্কীয় ৩২২টা প্ৰকল্পলৈ অনুমোদন দিয়া হয়। সেইদৰে আগষ্ট পৰ্যন্ত এই পৰিযোজনাৰ অধীনত ২৯২১ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথৰ নিৰ্মাণকাৰ্য সম্পূৰ্ণ হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় স্থলপথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ শৃংখলৰ সবিস্তাৰে পুনৰীক্ষণ কৰাৰ লগতে ‘ভাৰতমালা পৰিযোজনা’ৰ প্ৰথম পৰ্যায়ত ৫,৩৫,০০০ কোটি টকাৰ নিৰ্মাণ ব্যয় সম্বলিত প্ৰায় ৩৪,৮০০ কিলোমিটাৰ (১০,০০০কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এনএইচডিপি আৱৰ্জনা নিষ্কাষণ ব্যৱস্থাৰ নিৰ্মাণকো ধৰি) দৈৰ্ঘ্যৰ পথ নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন জনোৱা হয়।
‘ভাৰতমালা পৰিযোজনা’ কাৰ্যক্ৰমৰ অধীনত দেশৰ ইমূৰ-সিমূৰ সামৰি যাত্ৰী আৰু সা-সামগ্ৰীৰ যাতায়াত সৰ্বাধিক সুচলতাৰে সম্ভৱ কৰিব পৰাকৈ আন্তঃগাঁথনিগত ব্যৱধান আঁতৰোৱাৰ বাবে অৰ্থনৈতিক কৰিড’ৰ বিকশিত কৰা, কৰিড’ৰ আৰু ফীডাৰ ৰূটসমূহৰ মাজত সংযোগ স্থাপন কৰা, ৰাষ্ট্ৰীয় কৰিড’ৰৰ পাৰদৰ্শিতা বৃদ্ধি কৰা, সীমান্ত আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পথৰ সংযোগ স্থাপন কৰা, উপকূলীয় আৰু বন্দৰ সংযোগী পথ নিৰ্মাণ কৰা আৰু ‘গ্ৰীণফিল্ড এক্সপ্ৰেছৱে’ আদি নিৰ্মাণৰ প্ৰকল্প গ্ৰহণ কৰা হৈছে।

Ministry of Road Transport & Highways
2921 km roads constructed under Bharatmala Pariyojana; 322 projects of 12,413 km awarded
11 OCT 2020 9:39AM by PIB Delhi
A total of 322 projects in a length of 12,413 Km have been awarded under Bharatmala Pariyojana till August, 2020. Further, 2921 Km has been constructed under the Project till the same date.
The Ministry of Road Transport and Highways has taken up detailed review of NHs network and has given overall investment approval for Bharatmala Pariyojana Phase I Scheme for development of about 34,800 km (including 10,000 Km residual NHDP stretches) at an estimated outlay of Rs 5,35,000 Crore.
Bharatmala Pariyojana is an umbrella program for the highways sector that focuses on optimizing efficiency of freight and passenger movement across the country by bridging critical infrastructure gaps through effective interventions like development of Economic Corridors, Inter Corridors and Feeder Routes, National Corridor Efficiency Improvement, Border and International connectivity roads, Coastal and Port connectivity roads and Green-field expressways.