কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী এম.এস.পি.গী ওপরেসনশিং
০৯.১০.২০২০ ফাওবদা লুপা করোর ৬০৬৫.০৯গী এম.এস.পি. আউৎফ্লোগা লোয়ননা লৌমী লাখ ২.৮৩দগী ফৌ এম.তি. ৩২,১২,৪৩৯ লৈশিনখিবগা লোয়ননা লৈশিল্লিবা রাজ্যশিংদা কে.এম.এস. ২০২০-২১গী ফৌ লৈশিনবগী থবক মপুং ফানা চত্থরি
10 OCT 2020 6:33PM by PIB Imphal
কে.এম.এস. ২০২০-২১ য়ৌরকপগী থবক হৌখ্রে অমসুং সরকারনা মমাংগী পন্থাশিংদা তৌখিবা অদুগুম্না লৈরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুং ইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা খারিফ ২০২০-২১গী মহৈ মরোংশিং মখা তানা লৈশিল্লি।
০৯.১০.২০২০ ফাওবদা লুপা করোর ৬০৬৫.০৯গী এম.এস.পি. আউৎফ্লোগা লোয়ননা লৌমী লাখ ২.৮৩দগী ফৌ এম.তি. ৩২,১২,৪৩৯ লৈশিনখিবগা লোয়ননা লৈশিল্লিবা রাজ্যশিংদা কে.এম.এস. ২০২০-২১গী ফৌ লৈশিনবগী থবক মপুং ফানা চত্থরি।
মখা তানা, রাজ্যশিংগী প্রপোজেলদা য়ুম্ফম ওইরগা খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০গী তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগীদমক হরাই অমসুং থাও মরুশিংগী এল.এম.তি. ৩০.৭০ লৈশিনবগী অয়াবা পীখি। অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলা রাজ্যশিং অসিগীদমক য়ুবী অকংবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং)গী এল.এম.তি ১.২৩ লৈশিন্নবা অয়াবসু পীখি। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা প্রাইজ সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)গী মখাদা হৱাইশিং, থাওমরুশিং অমসুং য়ুবী অকংবা লৈশিন্নবগী প্রপোজেলশিং লাক্লবা মতমদা অয়াবা পীগনি মরমদি করিগুম্বা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনবা প্রোক্যুরিং এজেন্সীশিং অসিগী খুত্থাংদা নোতিফাইদ তৌখিবা হর্বেসতিং পেরদ অসিগী মনুংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হন্থখ্রবদি হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা ২০২০-২১গী নোতিফাইদ তৌখিবা এম.এস.পি.দা হায়রিবা মহৈ মরোংশিং অসিগী এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী লৈশিনবা য়াগনি।
০৯.১০.২০২০ ফাওবদা সরকারনা নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা তামিল নাদু অমসুং হরিয়ানাগী লৌমী ৩২৬তা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৩.৩৩গী এম.এস.পি. ভেল্যু ওইবা হৱাই মুক এম.তি. ৪৫৯.৬০ লৈশিনখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা কর্নাতকা অমসুং তামিল নাদুদা লৌমী ৩৯৬১দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৫২.৪০গী এম.এস.পি. ভেল্যু ওইবা য়ুবী অকংবা এম.তি. ৫,০৮৯ লৈশিনখ্রে। খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা রাজ্য অয়াম্বদা য়ুবী অকংবা অমসুং হৱাই উরোনগী ওইনা মমলশিং অসি এম.এস.পি.দা নত্রগা মসিগী মথক্তা লৈরি। হৱাই মুক অমসুং অতোপ্পা খারিফকী হৱাইশিং অমসুং থাও মরুশিং ফংবগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা লেপচবা তাংদগী হৌদুনা মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা মথৌ তাবা থৌরাংশিং লৌখৎপা হৌখ্রে।
খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা লশিং মরু(কপাস) লৈশিনবসু ওক্তোবর ১, ২০২০দগী হৌখ্রে অমসুং ওক্তোবর ৯, ২০২০ ফাওবদা কোত্তন কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমী ৪২৮৬তা কান্নবা ফংহন্দুনা লুপা লাখ ৬৪৫১.৭৩গী এম.এস.পি. ভেল্যুগী মখাদা বেল ২২৩৩৯গী চাং য়ৌবা ঙমখ্রে।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
MSP operations during Kharif Marketing Season 2020-21
Paddy procurement for KMS 2020-21 is going on smoothly in the procuring States with purchase of 32,12,439 MTs of paddy upto 09.10.2020 from over 2.83 lac farmers with MSP outflow of Rs. 6065.09 crores
10 OCT 2020 6:33PM by PIB Delhi
The arrival of Kharif Marketing Season (KMS) 2020-21 has already commenced and Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at its MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
Paddy procurement for KMS 2020-21 is going on smoothly in the procuring States with purchase of 32,12,439 MTs of paddy upto 09.10.2020 from over 2.83 lac farmers with MSP outflow of Rs. 6065.09 crores.
Further, based on the proposal from the States, approval accorded for procurement of 30.70 LMT of Pulse and Oilseeds for Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana, Uttar Pradesh, Odisha and Andhra Pradesh. Further, sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the State of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under Price Support Scheme (PSS) so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 09.10.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 459.60 MT of Moong having MSP value of Rs. 3.33 crores benefitting 326 farmers in Tamil Nadu and Haryana. Similarly, 5089 MT of copra having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu. In respect of Copra and Urad, rates are ruling at or above MSP in most of the major producing States. The respective State/UTs Governments are making necessary arrangements for commencement of procurement from the date as decided by the respective States based on the arrivals in respect of Moong and other Kharif Pulses and Oilseeds.
The procurement of seed cotton (Kapas) during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 1st October, 2020 and cumulative procurement as on 9th October, 2020 by Cotton Corporation of India has reached a quantity of 22339 bales under MSP for a value of Rs 6451.73 lakh benefitting 4286 farmers.