থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবা রাজ্য ২৩ অমসুং য়ু.তি. ৮দা থবক লৌবগী ইন্তর্ভ্যু মুত্থৎখ্রে: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
10 OCT 2020 5:28PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাংগী (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্স্নেল গ্রীবান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি ফোঙদোকখি মদুদি হৌজিক ফাওবদা ভারতকী রাজ্য ২৩ অমসুং য়ু.তি. ৮দা থবক লৌবগী ইন্তর্ভ্যু মুত্থৎখ্রে। মহাক্না হায়খি, মসি ২০১৬দগী হৌনা কেন্দ্র সরকারগী গ্রুপ-বি (নন-গেজেতেদ) অমসুং গ্রুপ –সি পোস্তশিংগী ইন্তর্ভ্যু মুত্থৎখিবগা ইরোইননা মুত্থৎখিবনি।
পর্সনেল অমসুং ত্রেনিং বিবাগ (দি.ও.পি.তি.)না পুরকখিবা অচৌবা অওনবা খরগী মতাংদা শম্লপ্পা ৱারোল অমা পীরদুনা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি ২০১৫গী অগস্ত ১৫দা নীংখা তম্বা নুমিৎকী থৌরমদা লাল কিলাগী লান্বন মথক্তগী প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্তর্ভ্যু মুত্থৎতুনা থবক খনবগী মওং অসি অইবা চাংয়েংদা মপুং ওইনা য়ুম্ফম ওইদুনা খন্নবা অপাম্বা ফোঙদোকখি মরমদি ইন্তর্ভ্যু অমগীদমক কৌরকপা মতমদা কন্দিদেৎ অদুগী ইমুং মনুং পুম্বা করি থোক্কনি খনবনা অমসুং পাখৎপনা ৱাখল চরাংনৈ। মহাক্না হায়খি, প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা পাউতাক থবক ওইনা ওন্থোক্তুনা দি.ও.পি.তি.না অচৌবা থবক অমা পাইখৎখি অমসুং জনুৱারী ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌদুনা কেন্দ্র সরকারগী থবক লৌবদা ইন্তর্ভ্যু তৌদনবা লাউথোক্নবগী থবক্কী প্রোসেস পুম্নমক থা অহুমগী মনুংদা লোয়শিনখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, অদুম ওইনমক মহারাস্ত্রা অমসুং গুজরাতগুম্বা রাজ্য খরনা রুল অসি থুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রবসু অতোপ্পা রাজ্যশিংনা থবক লৌবগী পাঙথোকপা ইন্তর্ভ্যু অসি মুত্থৎপদা য়ানিংখিদে।
রাজ্য সরকার খরদা মতম খরা ঙাংনরবা মতুং অমসুং হঞ্জিন-হঞ্জিন হায়রবা মতুংদা ঙসি জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি লদাখ য়াওনা ভারতকী য়ুনিয়ন তেরিতরী ৮মক্তা অমসুং লৈবাক অসিগী রাজ্য ২৮গী মনুংদা ২৩দা ইন্তর্ভ্যু পাঙথোকপা অসি তোকখিবা অসিদা মহাক্না অপেনবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, মমাংদা মীচং শঙ্গা লৈবা কন্দিদেৎ খরা খন্নবা ইন্তর্ভ্যুগী মার্কশিং শেমদোকপগী মতাংদা ৱাকৎশিং, পেন্দবশিং অমসুং মরাল শীবশিং লৈখি। মহাক্না হায়খি ইন্তর্ভ্যু মুত্থৎতুনা অইবা চাংয়েংগী মার্কশিংদা খক্তদা য়ুম্ফম ওইরগা খনবা অসিনা কন্দিদেৎ পুম্নমক্তা চপ মান্নবা থাক অমদা চাংদম্নবা ঙম্নবা ফমপাক অমা ফংহল্লি।
থবক লৌবগী প্রোসেস্তা পুকচেল শেংনা অমসুং পান্দম ফংনবা তৌবগী মথক্তা কন্দিদেৎকী মশিং লিশিং হেনবগী ইন্তর্ভ্যু পাঙথোকপদা অমসুং নুমিৎ কয়া চংনা ইন্তর্ভ্যুগী থবক থৌরমশিং চত্থবদা শেল চাউনা চাদিং তৌরিবা অসিনা মরম ওইরগা রাজ্যশিংনা মখোয়গী এক্সচেকরদা চাউনা শেল চাদিং তৌরম্বা অদু হৌজিক্তি তুংশিনবা ঙম্লে হায়না রাজ্য কয়াদগী রিপোর্ত লাক্লি হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখি।
মমাংদা মীচং শঙ্গা লৈবা কেন্দিদেৎ খরা খনবদা মতেং পাংনবা অইবা চাংয়েংদা মেরিৎ লৈজরবদু মদু ইন্তর্ভ্যুগী মার্ক্তা ককথখিবগী ৱাকৎশিং লৈখি হায়বসি পনবদা হায়মনবা থোক্লোই। পৈশাগীদমক থবক লৌবা নত্রগা ইন্তর্ভ্যুগী মার্কশিং শেমদোক্লগা থবক ফংহন্নবা অচৌবা শেনফম পী হায়বগী মরাল শীবশিংসু লৈখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Interviews for jobs abolished in 23 States and 8 UTs in India so far: Dr Jitendra Singh
10 OCT 2020 5:28PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh disclosed here today that so far, interview for jobs has been abolished in 23 States and 8 Union Territories of India. This, he said, is a follow up to the abolition of interview for Group-B (Non- Gazetted) and Group - C posts in the Central Government ever since 2016.
Giving a brief about some of the path-breaking reforms brought in by the Department of Personnel & Training (DoPT), Dr Jitendra Singh recalled that it was on the 15th of August 2015, while speaking from the rampart of Red Fort on the occasion of Independence Day, Prime Minister Narendra Modi had suggested abolition of interview and making the job selection totally on the basis of written test because whenever an interview call was received by a candidate, his entire family would get disturbed with apprehension and anxiety. On a quick follow up to the Prime Minister’s advice, he said, the DoPT undertook an expeditious exercise and within three months completed the entire process to announce abolition of interview for recruitment in Central Government with effect from 1st January, 2016.
However, Dr Jitendra Singh said that while some States like Maharashtra and Gujarat were quick to implement this rule, there were other States which were quite reluctant to abolish the conduct of interview for jobs.
He expressed satisfaction that after quite a bit of persuasion and repeated reminders to certain State governments, today the practice of conducting interview stands discontinued in all the 8 Union Territories of India including Jammu & Kashmir and Ladakh, and 23 out of 28 States of the country.
Dr Jitendra Singh said, in the past there had been complaints, grievances and allegations about marks in interview being manipulated to help certain favoured candidates. The abolition of interview and considering only the written test marks as merit for selection, he said, offers an equal level-playing field to all the candidates.
In addition to bringing in transparency and objectivity in the recruitment process, Dr Jitendra Singh said, several States have also reported heavy savings on the State Exchequer because quite a substantial expenditure was being incurred in conducting interview of candidates whose number often ran in thousands and the interview process continued for several days together.
Pertinent to mention that earlier there had often been complaints of the written test merit being compromised by lowering the interview marks of the candidate in order to help certain candidates for dubious considerations. There were also allegations of job for money or heavy amount being paid to secure jobs by manipulating the interview marks.