প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুৱারী ওইরগদবা থৌরম অমদা প্রধানমন্ত্রীনা ওক্তোবর ১১দা স্বামিত্ব স্কীমগী মখাদা প্রোপর্তী কার্দশিং ফিজিকেল ওইনা য়েন্থোকপা হৌদোক্লগনি
খু্ঙ্গংগী ভারত্তা অওনবা পুরক্নবা ইনোৎ হাপ্নবা অমদি মীওই মিলিয়ন কয়া মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবগীদমক্তা থৌরাং পায়খৎখ্রে
চহি মরীগী মতম অসিদা তাঙ্কক নাইবা মওং অমদা স্কীম অসিদগী খুঙ্গং লাখ ৬.৬২ থুংনা থবক পায়খৎকনি
মসিনা খুঙ্গংগী মীশিংনা প্রোপর্তী অসি শেনফম ওইনা শিজিন্নবা য়ানবগী লম্বি য়াৎলগনি
09 OCT 2020 1:26PM by PIB Imphal
ভারতকী খুঙ্গংশিংদা অওনবা অমা পুরক্নবা অমদি ভারত্তা লৈরিবা মীওই মিলিয়ন কয়া অমা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগদবা পুৱারীগী ওইনা লৌখৎপা খোংথাং অমদা প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১১দা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা প্রোপর্তী কার্দ অসি ফিজিকেল ওইনা য়েন্থোকপা হৌদোক্কনি।
মসিগী হৌদোকপা অসিনা প্রোপর্তী লৈবা মীওই লাখ অমরোম্না মখোয়গী প্রোপর্তী কার্দ অদু মখোয়গী মোবাইল ফোনশিংদা থারকপা এস.এম.এস.কী লিঙ্কতগী দাউনলোদ তৌবা য়ারগনি। মসিগী মথংদা মাগী-মাগী রাজ্যশিংনা প্রোপর্তী কার্দ অদু ফিজিকেল ওইনা য়েন্থোক্কনি। মসিগী বেনিফিসিয়রীশিং অসি উত্তর প্রদেশতগী খুঙ্গং ৩৪৬, হরিয়ানাদগী ২২১, মহারাস্ত্রদগী ১০০, মধ্য প্রদেশতগী ৪৪, উত্তরাখন্দদগী ৫০ অমদি কর্নাতকাদগী ২ য়াওনা রাজ্য তরুক অসিদগী খুঙ্গং ৭৬৩দগীনি। মহারাস্ত্রগী নত্তনা মসিগী রাজ্য পুম্নমক্কী বেনিফিসিয়রীশিং অসিনা নোংমগী মনুংদা প্রোপর্তী কার্দশিংগী ফিজিকেল কোপীশিংদু ফংলগনি-মহারাস্ত্রগী ওইনা প্রোপর্তী কার্দ অসিগী ওইনা মমিংখক্তগী ওইনা রিকোভর তৌবগী মমল চংবগী সিস্তেম অমা লৈ, মরম অসিনা মসিগী ওইনা থা অমা চংগনি।
পায়খৎলিবা খোংথাং অসিনা খুঙ্গংগী মীশিংনা লোন অমদি অতৈ শেলগী খুদোংচাবশিং লৌবা য়ানবা শেল-থুমগী ওইবা তেংবাং অসি লৌবা য়ানবা প্রোপর্তী শিজিন্ননবগীদমক্তা লম্বি য়াৎলগনি। অমদি মসি তেক্নোলোজীগী খ্বাইদগী অনৌবা পাম্বৈ য়াওনা অসিগুম্বা মখলগী অচৌবা থাক্তা খ্বাইদগী ইহান হানবা ওইনা থবক পায়খত্তুনা খুঙ্গংদা লৈরিবা প্রোপর্তীগী মপু ওইরিবা মীওই মিলিয়ন কয়াদা কান্নবা ফংহন্নবা তৌরি। থৌরম অসিদা প্রধানমন্ত্রীনা বেনিফিসিয়রী খরগা ৱারী শান্নগনি। পঞ্চায়তী রাজগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা য়াওগনি। থৌরম অসি অয়ুক্কী পুং ১১.০০ তাবা মতমদা হৌগনি।
স্বামিত্বগী মতাংদা
স্বামিত্ব অসি এপ্রীল ২৪, ২০২০দা নেস্নেল পঞ্চায়তী রাজ নুমিত্তা প্রধানমন্ত্রীনা হৌদোকখিবা পঞ্চায়ত্তী রাজ মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কীম অমনি। স্কীম অসিনা খুঙ্গংগ মফমশিংদা য়ুমগী মপুং ওইবশিংদা ‘হকশিংগী রেকোর্দ’ ফংহন্নবা অমদি প্রোপর্তী কার্দশিং পীনবগী পান্দম থম্লি। স্কীম অসি চহি মরীগী মতম(২০২০-২০২৪)গী তাঙ্কক অমা ওইনা লৈবাক অসিদা চৎনহনগনি অমদি খুদক্তগী লৈবাক অসিগী খুঙ্গং লাখ ৬.৬২মুক্তা য়ৌনা থবক পাংথোক্কনি। উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা, মহারাস্ত্র,মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং কর্নাতকানচিংবা রাজ্যশিংদা চাউরাক্না খুঙ্গং লাখ ১রোম অমদি পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানগী ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গং, পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানগী কন্তিন্যুয়স ওপরেতিং সিস্তেম(কোর্স)স্তেসনশিংগী নেতৱর্ক অসি লিংখত্তুনা পায়লত ফেজ(২০২০-২১)দা য়াওহল্লগনি।
রাজ্য তরুক অসিনা খুঙ্গংগী মফমশিংগী দ্রোন সর্ভে তৌদুনা অমদি স্কীম অসি থবক পাংথোকহন্নবগীদমক্তা ভারত্তা সর্ভে তৌবগা লোয়ননা এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনখ্রে। মসিগী রাজ্যশিং অসিনা দিজিতেল প্রোপর্তী কার্দ ফোর্মেৎ অমদি দ্রোনগী সর্ভে তৌগদবা খুঙ্গংশিং ফাইনেলাইজ তৌখ্রে। পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানগী রাজ্যশিংনা তুংদা দ্রোন পাইবগী থবকশিং অসিদা মতেং ওইহন্নবগীদমক্তা কোর্স নেৎৱর্ক অসি লিংখৎনবা সর্ভে তৌবগা লোয়ননা এম.ও.য়ু.গী খুৎয়েক পীনখ্রে।
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংনা প্রোপর্তী কার্দ অসিগী ওইনা তোঙান-তোঙানবা মমিং থোল্লি-হরিয়ানাদা ‘তাইতল দীদ’, কর্নাতকাদা ‘রুরেল প্রোপর্তী ওনর্শিপ রেকোর্দ্স (আর.পি.ও.আর.)’, মধ্য প্রদেশদা ‘অধিকার অভিলেখ’, মহারাস্ত্রদা ‘সন্নাদ’, উত্তরাখন্দা ‘স্বামিত্ব অভিলেখ’, উত্তর প্রদেশতা ‘ঘরৌনী’।

Prime Minister's Office
In a landmark event, PM to launch physical distribution of Property Cards under the SVAMITVA Scheme on 11th October
Move set to have a transformative impact on rural India and empower millions
6.62 lakh villages to be covered under the Scheme in a phased manner over a period of four years
It will pave the way for using property as a financial asset by villagers
09 OCT 2020 1:26PM by PIB Delhi
In a historic move set to transform rural India and empower millions of Indians, Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the physical distribution of Property Cards under the SVAMITVA Scheme on 11th October, via video conferencing.
The launch will enable around one lakh property holders to download their Property Cards through the SMS link delivered on their mobile phones. This would be followed by physical distribution of the Property Cards by the respective State governments.­­­­ These beneficiaries are from 763 villages across six States including 346 from Uttar Pradesh, 221 from Haryana, 100 from Maharashtra, 44 from Madhya Pradesh, 50 from Uttarakhand and 2 from Karnataka. Beneficiaries from all these states except Maharashtra will receive the physical copies of the Property Cards within one day - Maharashtra has a system of recovering the nominal cost of Property Card, so it will take a month’s time.
The move will pave the way for using property as a financial asset by villagers for taking loans and other financial benefits. Also, this is the first time ever that such a large-scale exercise involving the most modern means of technology is being carried out to benefit millions of rural property owners.
Prime Minister will also be interacting with some of the beneficiaries during the event. Union Minister for Panchayati Raj will be present on the occasion. The programme will commence from 11 AM.
About SVAMITVA
SVAMITVA is a Central Sector Scheme of the Ministry of Panchayati Raj, which was launched by the Prime Minister on National Panchayati Raj Day, 24th April 2020.The scheme aims to provide the ‘record of rights’ to village household owners in rural areas and issue Property Cards.
The Scheme is being implemented across the country in a phased manner over a period of four years (2020-2024) and would eventually cover around 6.62 lakh villages of the country. About 1 lakh villages in the States of Uttar Pradesh, Haryana, Maharashtra, Madhya Pradesh, Uttarakhand and Karnataka, and few border villages of Punjab & Rajasthan, along with establishment of Continuous Operating System (CORS) stations’ network across Punjab & Rajasthan, are being covered in the Pilot phase (2020-21).
All these six States have signed MoU with Survey of India for drone survey of rural areas and implementation of the scheme. These States have finalised the digital property card format and the villages to be covered for drone-based survey. States of Punjab and Rajasthan have signed MoU with Survey of India for establishment of CORS network to assist in future drone flying activities.
Different States have different nomenclature for the Property Cards viz. ‘Title deed’ in Haryana, ‘Rural Property Ownership Records (RPOR)’ in Karnataka, ‘Adhikar Abhilekh’ in Madhya Pradesh, ‘Sannad’ in Maharashtra, ‘Svamitva Abhilekh’ in Uttarakhand, ‘Gharauni’ in Uttar Pradesh.