হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
লোন এপ্লিকেসন লৌশিনবা অমসুং থবক শুবা নুঙাইনবা পি.এম. এস.ভি.এ. নিধি অমসুং এস.বি.আই. পোর্তেলগা অনিগী মরক্তা এ.পি.আই. ইন্তিগ্রেসন অমা হৌদোকখ্রে
পি.এম. এস.ভি.এ. নিধি অমসুং এস.বি.আই. পোর্তেলগা অনিগী পুন্সিনবা দেতা অসি অয়েৎপা লৈতনা পীনবা
পি.এম. এস.ভি.এ. নিধিগী স্কীম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ২০.৫০ হেনবা ফংখি – মসিদা লাখ ৭.৮৫ হেনবনা লোন কাইথখি
07 OCT 2020 11:08AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীত ভেন্দরস আত্মানির্ভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি) স্কীমগী শরুক অমা ওইনা, হাওশিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগী সেক্ত্রেতরি শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা এপ্লিকেসন প্রোগ্রামিং ইন্তরফেস (এ.পি.আই.) ইন্তিগ্রেসন অসি পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি অমসুং স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (এস.বি.আই.) পোর্তেলগা অনিগী মরক্তা হৌদোকখ্রে। ইন্তিগ্রেসন অসিনা পোর্তেল অনিদা অয়েৎপা লৈতনা দেতা পীবা ঙম্লগনি হায়বদি পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি অমসুং এস.বি.আই.গী ই-মুদ্রা পোর্তেল অসিনা লোন পীবা অমসুং লোন কাইথবা অসিদা শোইদবা ওই অসমুং মসিনা স্ত্রীত ভেন্দরশিংনা স্কীম অসিগী মখাদা খুৎপায় শেলগীদমক কান্নবা ফংলি। মিনিস্ত্রী অসিনা অতৈ অতোপ্পা বেঙ্কশিংদা হায়রিবা স্কীম অসি ফংহনবগীদমক তাননবা মিতিং অমা ফম্লগনি।
মিনিস্ত্রী অসিনা ২০২০গী জুনগী ১দগী পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কীম অসি পিদুনা লাক্লি, হায়রিবা অসিদা কোবিদ-১৯গী লোকদাউন অসিনা শোকহল্লুরবা পুন্সি মহিং অমুক হন্না লাক্নবা খুৎপায় শেল পীরি। স্কীম অসিনা সহরগী মফম কয়া অমদি খুঙ্গংগী মফম কয়াদা ২০২০গী মার্চ ২৪দা নত্ত্রগা মদুগী মমাংদা ফমখিবা স্ত্রীত ভেন্দর লাখ ৫০দা কান্নবা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। হায়রিবা স্কীম অসিগী মখাদা ভেন্দরশিংনা খুৎপায় শেল ওইনা লুপা ১০,০০০ থাগী ওইনা থীবা য়ানবা পীরি। মতম অমুক ওইবা/অঙনবদা পীবা সবসিদি শেন্দোই চহিদা ৭% ওইদুনা বেঙ্ককী খুৎথাংদা চহিদা মরী থোক্না পীরি। হায়রিবা অসিদা অহানবগী ওইনা চৈরাক লৈরোই। হায়রিবা অসি দিজিতেল ওইনা পৈশা লৌথোকপা চহিদা লুপা ১,২০০ ফাওবা ইনসেন্তিব লৈরি। ভেন্দরশিংনা হায়রিবা খুদোংচাবা অসি লৌদুনা মখোয়গী শেন্মীৎলোন হেনগৎহন্দুনা লোন অসি মতম তানা শিংবা য়াই।
২০২০গী ওক্তোবরগী ৬ ফাওবদা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কীম মখাদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ২০.৫০ হেন্না ফংই। মসিগী মথক্তা লাখ ৭.৮৫গী লোন পীখ্রে অমসুং লোন লাখ ২.৪০না য়েন্থোকখ্রে।

Ministry of Housing & Urban Affairs
API integration between PM SVANidhi and SBI portal launched – to ease process of receiving and processing loan applications
Integration to Facilitate Seamless Flow of Data between PM SVANidhi and SBI'S eMudra Portals
More than 20.50 Lakh Loan Applications received so far under PM SVANidhi Scheme - Over 7.85 Lakh Loans Sanctioned
07 OCT 2020 11:08AM by PIB Delhi
As a part of Prime Minister Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme, Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, Ministry of Housing & Urban Affairs launched the Application Programming Interface (API) integration between the PM SVANidhi Portal and the State Bank of India (SBI) portal. This integration will facilitate seamless flow of data between the two portals i.e. PM SVANidhi Portal and SBI's eMudra Portal in a secure environment and expedite the loan sanctioning and disbursement process, which will benefit the street vendors seeking working capital loan under the Scheme. Ministry would be exploring similar integration with other banks as well for which a consultative meeting will be held shortly.
The Ministry is implementing PM SVANidhi Scheme since June 01, 2020, for providing affordable working capital loan to street vendors to resume their livelihoods that have been adversely affected due to Covid-19 lockdown. This scheme targets to benefit over 50 lakh Street Vendors who had been vending on or before 24 March, 2020, in urban areas including those from surrounding peri-urban/ rural areas. Under the Scheme, the vendors can avail a working capital loan of up to Rs. 10,000, which is repayable in monthly instalments in the tenure of one year. On timely/ early repayment of the loan, an interest subsidy @ 7% per annum will be credited to the bank accounts of beneficiaries through Direct Benefit Transfer on quarterly basis. There will be no penalty on early repayment of loan. The scheme promotes digital transactions through cash-back incentives up to an amount of Rs. 1,200 per annum. The vendors can fulfil their aspiration of climbing up the economic ladder by availing the facility of enhanced credit limit on timely/ early repayment of loan.
As on October 6, 2020, over 20.50 lakh loan applications have been received under the PM SVANidhi Scheme. Out of these over 7.85 lakh loans have been sanctioned and over 2.40 lakh loans disbursed.