প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিঃ বেঞ্জামিন নেতানয়াহুৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
05 OCT 2020 8:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে আজি ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিঃ বেঞ্জামিন নেতানয়াহুৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইহুদী নৱবৰ্ষ আৰু সুক্কোত উত্সৱ উপলক্ষ্যে মিঃ নেতানয়াহু আৰু ইজৰাইলৰ জনসাধাৰণক উষ্ম অভিনন্দন জনায়।
উভয় নেতাই কভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিশেষভাৱে গৱেষণা, বিভিন্ন পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা আৰু ৰোগ নিৰ্ণয়ৰ যন্ত্ৰ-পাতিৰ ক্ষেত্ৰ পৰীক্ষণ আৰু ভেকচিনৰ বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ অগ্ৰগতি ইতিবাচকভাৱে মূল্যায়ন কৰে। তেওঁলোকে কেৱল দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ হিতৰ বাবেই নহয়, মানৱতাৰ বৃহত্ কল্যাণৰ বাবেও এই গুৰুত্বপূৰ্ণ অঞ্চলবোৰত নিকট সহযোগিতাৰ ওপৰত সন্মত হয়।
জল,কৃষি স্বাস্থ্য, ব্যৱসায়-বাণিজ্য, নতুন উদ্যোগ আৰু উদ্ভাৱনৰ দৰে বিষয়সমূহত যি সহযোগিতা দুয়োখন দেশৰ মাজত অব্যাহত আছে তাক লৈ উভয় নেতাই পৰ্যালোচনা কৰে আৰু এই সম্পৰ্কক আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে কি কৰা উচিত তাক লৈও আলোচনা কৰে।
উভয় নেতাই আঞ্চলিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিভিন্ন সমস্যা আৰু সম্ভাৱনাক লৈ নিয়মিতভাৱে আলোচনা অব্যাহত ৰখাত সহমত ব্যক্ত কৰে । ইয়াৰ ফলত দ্বি-পাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক সুদৃঢ় হ’ব।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Mr. Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel
05 OCT 2020 8:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke with H.E. Mr. Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel earlier today.
Prime Minister Modi conveyed warm greetings on the Jewish New Year and the Jewish festival of Sukkot to Prime Minister Netanyahu and the people of Israel.
The leaders positively assessed the progress in bilateral cooperation in the context of the Covid-19 pandemic, especially in the fields of research, field trials of diagnostic tools and vaccine development. They agreed on the importance of close cooperation in these important areas not only for the benefit of the people of the two countries but also for the greater good of humanity.
They also reviewed ongoing cooperation in the areas of water and agriculture, health, trade, and start-up and innovation, and discussed further deepening of these ties.
The leaders agreed to continue holding regular consultations to share assessments on emerging regional and global challenges and opportunities, and for providing guidance to advance the close and robust bilateral strategic partnership.