থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
অন্নদাতা হেন্না শক্তি লৈনবা কেন্দ্রনা পাস তৌখিবা অনৌবা ফার্ম লোশিং অদুনা ঙসিদি গান্ধীজী অসি খ্বাইদগী নুংঙাইবা মীশক অমা ওইরম্লগনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা.জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে
অনৌবা এগ্রিকলচরেল লোশিং অসিনা বাপুগী ভিলেজ অমসুং ফার্ম সেন্ত্রিক ভিজন অদু ময়েক শেংনা ফোংখ্রে: দা.জিতেন্দ্র সিংহ
02 OCT 2020 6:26PM by PIB Imphal
দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তত্রন রিজন(দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিবেন্স, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী(ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গং চাওখৎপা অসি মহত্ম গান্ধীগী থমোইনা য়াম্না পামজরম্বা মরমনা কেন্দ্রনা পাস তৌরিবা অনৌবা ফার্ম লোশিং অসিনা ঙসিদি মহত্ম গান্ধী খ্বাইদগী নুংঙাইবা মীওই অমা ওইরম্লগনি৷ মনিং মখা তম্বা চহী ৭০গী মতুং অসিদা মোদী সরকারনা পুথোক্লিবা অনৌবা এগ্রিকলচরেল লোশিং অসিনা বাপুগী ভিলেজ অমসুং ফার্ম সেন্ত্রিক ভিজন অদু ময়েক শেংনা ইখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মমাংগী চহী তরুক অসিদা নিংথীনা হৈ শিংলবা লৌমীশিংদা পীখিবা খুদোংচাবশিং খুদম ওইনা নীম কোতেদ য়ুরিয়া, সোইল হেল্থ কার্দ, কিসান ক্রেদিত কার্দ, পি.এম.কিসান সম্মন নিধি, ফসল বিমা য়োজনা অসি পল্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অদুনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি হায়রিবা খুদোংচাবশিং অসি লৌমীশিংগী অহানবা ওইবনিনা ফার্মিং কম্মুনিতীদা লৈরিবশিংদা অপাম্বা খঞ্জনবগী তাঞ্জা অদু পীবনা মরম ওইরগা হায়রিবা খুদোংচাবশিং অসি ভারতকী লৌউ-শিংউগী দিমোক্রতাইজেসন অদু উৎলে৷ ন্যু দিল্লীদা গান্ধী জয়েন্তী নুমিৎতা স্ত্রাতিজী অমসুং লিদরশিপগীদমক কেন্দ্রিয়া ভন্দর অমসুং কেন্দ্রনা পাংথোক্লিবা থৌরম “স্বচতাগা মরী লৈননা মহত্ম গান্ধীগী এক্সপরিমেন্তশিং-কী তু প্রোস্পরিতী” হায়দুনা মমিং থোল্লিবা থৌরম অসিবু দা.জিতেন্দ্র সিংহনা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷ অনৌবা ফার্ম লোশিং অসিনা ভারতকী লৌউ-শিংউবা অসি গ্লোবেল স্তেজতা চিংখৎপদা পাঙ্গল পীবতা নত্তনা লৌমীশিংগী ইনকম অদুসু কা হেন্না লাকহনবদা মতেং পাংলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
২০১৪গী ওক্তোবরগী তাং ২দা প্রধান মন্ত্রীনা লোঞ্চ তৌখিবা স্বচ ভারত অভিয়ন অদুদা পল্লদুনা দা.জিতেন্দ্র সিংহনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি লিদর অমা হেক্তনা লোঞ্চ তোখিবা কেমপেব্দ অমা হেক্তা চয়োল খরগী মনুংদা জন অন্দোলন অমা ওইরকপা হায়বসি মালেম অসিদা য়াম্না তাংবা খুদম অমনি৷
লু নানবগী মতুং তারকপদা গান্ধীজীগী ফিৎনেস মন্ত্র অদুসু মোদী সরকার অসিনা মাই পাকহনখ্রে অমসুং ২০১৪গী দিসেম্বর থাদা য়ুনাইতেদ নেসন্সনা জুন ২১বু 'মালেমগী য়োগগী নুমিৎ' নি হায়দুনা রিজোলুসন অমা পাস তৌখ্রে অমসুং লৈবাক ১৭৭না দিক্লারেসন অসিবু কো-স্পোন্সর তৌখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
বাপুগী মংলান মংফাওনহনবগী থৌওং অসি ভারতনা মনিং মখা তম্লবা চহী ৭০গী মতুং অসিদা ২০১৪দা শক্তি পাইরকখিবা মোদী সরকার অসিননি হায়দুনা দা.জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখি৷ কোরোনা লাইনা-লাইচৎ অসি থেংন্নবা সরকার অসিনা মাংজৌননা লোক দাউন তৌখিবগী ৱারেপ অদু পল্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি মমাংগী চহী ৬ অসিদা লৈবাক অসিগী মীওই কয়াগী পুন্সি কনখ্রবা স্বচত অভিয়ন অসিনা ইন্দিভিজুয়েল অমসুং কম্মুনিতী হাইজিনগী থোংথাংশিংদা অফবা কান্নবা অমা ওইখি৷ কোরোনা অসিনা মীৎ শিংহল্লে অমসুং বাপুগী মরু ওইবা ফিলোসোপী অমা ওইরিবা লু নানবগী কান্নবশিং অদু উৎলে হায়দুনা মহাক্না ফোংদোকখি৷
অত্ম নির্ভর ভারত অভিয়ন অমসুং মীপাল তাংদবা ভারত অমা হায়বা অসিসু গান্ধীজীগী ৱাখল্লোন স্বারাজকী শেমদোক্লবা মওং অমনি হায়দুনা মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখি৷ খুদম অমা পীরদুনা মহাক্না অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি দোমেস্তিক বেম্বু ইন্দস্ত্রী খুদম ওইনা ফর্নিচর, হেন্দিক্রাফত অমসুং অগরবতি অসি পাক চাউনা শাবদা মতেং পাংন্নবগীদমক কেন্দ্র সরকার অসিনা রো বেম্বুদা চাদা ২৫গী চাংদা পুশিল্লকখিবা অসিনা মরম ওইরগা বেম্বু য়োকখৎন্নবগীদমক তঙাই ফদবশিং অদু মোদী সরকার অসিনা উখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
লোইশিল্লকপগী শরুক্তা হৌজিক লৈরিবা সরকার অসিদা কেন্দ্রিয়া ভন্দরগী অনৌবা ৱর্ক কলচর অদু দা.জিতেন্দ্র সিংহনা থাগৎখ্রে অমসুং হান্না লৈরম্লিবা তর্নওভর অদুসু ২০১৭গী নবেম্বর থাদা লুপা কোতি ৭৫০ লৈরম্বদগী তেল্লবা চহী অহুমগী মতম অসিদা লুপা কোতি ১৭১৭দা হেঙ্গৎলক্তুনা হান্না লৈরম্লিবা অদুদগী শরুক অনি হেঙ্গৎলকখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুং অসিদা অনৌবা খোংথাংশিং লৌখৎনবগীদমক খুদম ওইনা চিঞ্জা্কী পোৎলমশিংদা নত্রগা কোরোনা কিৎশিংদা রেভিন্যু হেঙ্গৎহনবা অমসুং মীয়াংগী থাজবা হেঙ্গৎহনবা অসিগীদমক শ্রী মুকেশ কুমার, এম.দি., কেন্দ্রিয়া ভন্দরবু মহাক্না থাগৎখ্রে
কেন্দ্রিয়া ভন্দরগী চিয়র পরসন শ্রীমতি পারমেশ্বরি বাগ্রি, কেন্দ্রিয়া ভন্দরগী এম.দি. শ্রী মুকেশ কুমার, দূরদরশনগী দাইরেক্তর জেনেরেল শ্রী ময়ঙ্ক অগ্রৱাল, সেন্তর ফোর স্ত্রাতিজী অমসুং লিদরশিফকী দাইরেক্ত অমসুং চীফ একজিক্যুতিব শ্রী ভিকাস শর্ম অমসুং নেস্নেল বুক ত্রস্তকী দাইরেক্তর এল.তি. কোল. য়ুনেস্নেল বুক ত্রস্তকী দাইরেক্তর এল.তি. কোল. য়ুবরাজ মালিকনা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংখি৷

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Gandhiji would have been the happiest man today on the New Farm Laws passed by the Centre to empower Annadata, says Union Minister Dr. Jitendra Singh
Village & Farm-Centric Vision of Bapu was truly addressed by new Agricultural Laws: Dr. Jitendra Singh
02 OCT 2020 6:26PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today said that Mahatma Gandhi would have been the happiest man today on the New Farm Laws passed by the Centre, as subject of Agriculture and Rural Prosperity were very close to his heart. He said that village and farm-centric vision of Bapu was truly addressed by new Agricultural Laws after 70 years of Independence by Modi Government. Referring to a series of pro-farmer measures in the last six years like Neem coated urea, Soil Health Card, Kisan Credit Card, PM KisanSammanNidhi, FasalBimaYojna,, the Union Minister said that all these measures are representative ofdemocratization of Indian Agriculture, since they provided freedom of choice to the farming community for the first time. Dr. Jitendra Singh was addressing an event titled “Mahatma Gandhi’s Experiments with Swachhata – Key to Prosperity” organized by KendriyaBhandar and Centre for Strategy and Leadership on Gandhi Jayanti in New Delhi. He said, the new Farm Laws would not only provide impetus to Indian agriculture to complete at a global stage, but would also help in doubling the income of farmers.
Referring to the Swachh Bharat Abhiyan launched by Prime Minister on 2nd October, 2014, Dr. Jitendra Singh said that it was a unique example in the World that a campaign launched by any leader became a Jan Andolan within few weeks and underlined that this is a matter of great research for academia.
He said, after Cleanliness, Ganghiji’s Fitness Mantra was also fulfilled by Modi Government, when in December 2014, the United Nations had passed a resolution declaring 21 June as the 'International Day of Yoga' and as many as 177 countries had co-sponsored the declaration.
Dr Jitendra Singh said the process of fulfilling the dreams of Bapu began after 70 years of Independence by Narendra Modi Government which came into power in 2014. Referring to early lockdown decision of the Government to fight the Corona Pandemic, the Union Minister said that SwachhtaAbhiyan of last 6 yearswas a great boon in terms of Individual and Community Hygiene measures, which saved a lot of lives in the country. He said, Corona was an eye opener and it underlined the importance of Cleanliness, a core philosophy of Bapu.
The Union Minister said that the Atmanirbhar Bharat Abhiyan or a Self-Reliant India is also a modified version of Gandhiji’s idea of Swaraj. Giving an example, he said that the sensitivity with which the Modi government views the importance for the promotion of Bamboo is evident from the fact the Central Government has recently hiked the import duty by 25 percent on raw bamboo items to help the domestic bamboo industries like furniture, handicrafts and Agarbatti making in a big way.
In his concluding remarks, Dr Jitendra Singh praised the KendriyaBhandar for its new work culture in the present government, wherein the turnover increased from Rs 750 Crore in November 2017 to Rs 1717 Crore, more than double in three years’ time. He also praised Shri Mukesh Kumar, MD, KendriyaBhandar for taking new measures during the Pandemic, be it onfood items or Corona Kits thus increasing revenue and gaining trust of the people.
Chairperson, KendriyaBhandarSmtParmeshwari Bagri,Shri Mukesh Kumar, MD, KendriyaBhandar, Shri Mayank Agrawal, Director General, Doordarshan,Shri Vikas Sharma, Director & Chief Executive, Centre for Strategy and Leadership and Lt. Col Yuvraj Malik, Director, National Book Trust also addressed the gathering.