কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
দেতা গবর্নান্স ক্বালিতী ইন্দেক্সকী সর্ভে রিপোর্ত অমগী মতুং ইন্না ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা ইকোনোমিক্স মিনিস্ত্রীজ/ দিপার্তমেন্ত ১৬কী মনুংদা ২শুবা রেঙ্কতা লৈরে অমসুং মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তগীনা ৬৫গী মনুংদা ৩শুবা রেঙ্কতা লৈরে
02 OCT 2020 11:12AM by PIB Imphal
দেতা গবর্নান্স ক্বালিতি ইন্দেক্স (দি.জি.ক্যু.আই.)না লৌবা সর্ভে রিপোর্ত অমগী মতুং ইন্না স্কেল ৫দা স্কোর ৪.১১ ফংদুনা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মিনিস্ত্রীগী ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা ইকোনোমিক মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিং ১৬কী মনুংদা ২শুবা রেঙ্কতা লৈরে অমসুং মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংগীনা ৬৫গী মনুংদা ৩শুবা রেঙ্কতা লৈরে।
দিবলপমেন্ত মোনিতরিং অমসুং ইবালুএসন ওফিস (দি.এম.ই.ও.),নিতি আয়োগনা লৌবা সর্ভেদা মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিং কয়াগী মখোয়না সেন্ত্রেল সেক্তর স্কীম (সি.এস.) অমসুং সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর স্কীম (সি.এস.এস.)দা তৌরকপা থবক য়েংশিল্লি।
দি.এম.ই.ও.,নিতি আয়োগনা দি.জি.ক্যু.আই.না তৌরিবা থবকশিং অসি লৌরি: মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংনা দি.জি.ক্যু.আই. কার্দ পুথোক্নবা মশা মথন্তা শেমজবা য়াবা দেতা অমা পুথোকপা। লোয়ননা সর্ভে অমা মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংগী দেতা অমা মওং মরিল চুম্বা ফ্রেমৱার্ক শেমদুনা মখোয়গী মরক্তা চাংদম্নবা অমসুং তৌরুবা থবকশিং অদুদগী খ্বাইদগী ফবা মতেং পীনবা অসিনি।
সর্ভে অসিদা, ওনলাইন ওইবা ৱাহংশিং য়াওবা চার্ত অমা দি.জি.ক্যু.আইগী মপুং ওইবা থীম ৬তা শেম্লি: দেতা জেনেরেসন; দেতা ক্বালিতি; তেক্নোলোজি শিজিন্নবা; দেতা এনালাইসিস; শিজিন্নবা অমসুং শন্দোকপা; দেতা সেক্যুরিতি অমসুং ঐচ.আর. কেপাসিতি অমসুং কেস স্তদি অসিনি। খ্বাইদগী লুম্বা অদুনা লৌগনি অমসুং থীম খুদিংদা খর হন্থবা অসিনা দি.জি.ক্যু.আই অরোইবা স্কোরদা ০ দগী ৫ ফাওবা লৌগনি। মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংদা চপ মান্নবা খেৎনবা লৈতনবা কেতোগরি ৬(তরুক) থোক্না খাইদোকই: এদমিনিস্ত্রেতিব, স্ত্রাতেজিক, ইনফ্রাস্ত্রকচর, সোসিএল, ইকোনোমিক অমসুং সাইন্তিফিক অসিনি।
ৱাহংশিং অসি মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংদা খায়দোক্তুনা হায়বদি সি.এস./সি.এস.এস. স্কীমশিংদা পীরি। হায়রিবা অসি মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংদা ৬৫দগী সি.এস./সি.এস.এস. স্কীম ২৫০দা পীরি অমসুং মখোয়গী স্কোর অসি অমুক হোৎকনি।ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তনা স্কেল ৫দা স্কোর ৪.১১ ফংদুনা ইকোনোমিক মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিং ১৬কী মনুংদা ২শুবা রেঙ্কতা লৈরে অমসুং মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তশিংগীনা ৬৫গী মনুংদা ৩শুবা রেঙ্কতা লৈরে।
লৌখৎলিবা খোংথাং অসিদা ৱা ঙাংলদুনা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সাদানন্দা গৌদানা হায় মদুদি “দি.এম.ই.ও.,নিতি আয়োগনা হোৎনরিবা অসি মিনিস্ত্রী/ দিপার্তমেন্তনা য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইবা রিপোর্ত কার্দ অমা পুথোক্নবনি। মসিনা সরকারগী থৌসিলশিং, স্কীমশিং অমসুং থৌরমশিং অসিগী ফ্রেমৱার্ক অমা পুথোকপদা মতেং য়াম্না পাংদুনা য়ৌহন্নিংলিবা পন্থুং অদু য়ৌবা ঙমগনি”।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Department of Fertilizers ranked 2nd amongst the 16 Economic Ministries / Departments and ranked 3rd amongst the 65 Ministries / Departments in the Survey Report on Data Governance Quality Index
02 OCT 2020 11:12AM by PIB Delhi
Department of Fertilizers under the Ministry of Chemicals and Fertilizers has been ranked 2nd amongst the 16 Economic Ministries / Departments and 3rd out of the 65 Ministries / Departments with a score 4.11 on a scale of 5 on Data Governance Quality Index (DGQI),
A Survey conducted by Development Monitoring and Evaluation Office (DMEO), Niti Ayog to assess different Ministries /Departments' performance on the implementation of Central Sector Schemes (CS) and Centrally Sponsored Schemes (CSS).
The DMEO, Niti Aayog has undertaken DGQI exercise: Self-assessment based review of data preparedness levels across Ministries / Departments to produce a DGQI score card. Accordingly a survey was initiated with the objective of assessing data preparedness of Ministries / Departments on a standardized framework to drive healthy competition among them and promote cooperative peer learning from best practices.
In this survey, an online questionnaire was prepared under six major themes of DGQI: Data Generation; Data Quality; Use of Technology; Data Analysis, Use and Dissemination; Data Security and HR Capacity and Case Studies. Weightages were assigned to the themes and sub-weightages to each question within every theme to arrive at final DGQI scores ranging between 0 to 5 for every scheme. To avoid straight-forward irrelevant comparisons, Ministries / Departments were classified in 6 (six) categories: Administrative, Strategic, Infrastructure, Social, Economic and Scientific.
Questionnaire was then shared with Ministries / Departments, which are implementing CS / CSS schemes. Inputs have been collected from 65 Ministries / Departments implementing 250 CS / CSS schemes and their scores were accordingly calculated. Department of Fertilizers ranked 2nd amongst the 16 Economic Ministries / Departments and ranked 3rd out of the 65 Ministries / Departments with a score 4.11 on a scale of 5.
Speaking about the initiative Chemicals and Fertilizers Minister Shri DV Sadananda Gowda said, "The effort of DMEO, Niti Aayog to bring out such a report card of the Ministries / Departments is highly appreciable. It will immensely help improve the implementation framework of government policies, schemes and programmes to achieve the desired goals."