প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ২দা বৈভব সম্মিত হৌদোক্কনি
01 OCT 2020 9:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২গী নুমিদাংৱাইরম পুং ৬.৩০ তাবা মতমদা বৈসবিক ভার্তিয়া বৈগ্যানিক (বৈভব) সম্মিত ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা হৌদোক্কনি‍।
বৈভব সম্মিত অসি মপান লমদা অমদি লৈবাকসিদা লৈবা ভারতকী থিজিল্লোয় অমসুং একাদমিক্সিয়ানশিংগী মালেমগী ওইবা ভর্চুএল সম্মিত অমনি অমদি মসি ওক্তোবর ২দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবা পাঙথোক্কদবনি‍। সম্মিত অসি ভারত্তগী হৌখিবা মালেমগী মফম শিনবা থুংবদা লৈরিবা একাদমিক ইন্সতিত্যুৎশিং অমসুং আর. এন্দ দি. ওর্গনাইজেসনশিংদা লৈবা খঙ-হৈরবশিংগা মখোয়গুমবা লৈবাকসিদা লৈবশিংগা ফম্বাক অমত্তদা পুরক্তুনা মালেমগী চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক ভারত্তা একাদমিক অমসুং এস. এন্দ তি. বেজ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পুন্না চৎমিন্নবা মওং অমা পুরক্নবগীদমক তাথোক তাশিন তৌনবা পান্দমদা শীনবনি‍।
হৌদোকপগী থৌরমগী মতুংদা ওনলাইন দেলিবরেসন সেসন অমা লৈগনি‍। পায়খৎলিবা থৌরাংশিং অসিদা থা অমা চুপ্না ৱেবিনারশিং, ভিদিও কন্ফরেন্সশিং পাঙথোক্তুনা মপান লৈবাক্তা লৈবা এক্সপর্তশিংগা ভারতকী এক্সপর্তশিংগা তোঙান তোঙানবা থাক্কী ৱারী ৱাতায় শাননবা থৌরাংশিং য়াওরি‍। সম্মিত অসিদা লৈবাক ৫৫দা লৈবা ভারত্তগী হৌখিবা একাদমিক্সিয়ানশিং অমদি সাইন্তিস্ত ৩০০০ হেনবা অমসুং ভারত্তা লৈবা একাদমিক্সিয়ান অমসুং সাইন্তিস্ত ১০,০০০ হেনবনা শরুক য়াগদৌরি‍। ভারত লৈঙাক্কী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরনা লুচিংদুনা একাদমিক ইন্সতিত্যুৎ অমসুং এস. এন্দ তি. দিপার্তমেন্ত ২০০রোম্না ওক্তোবর থানুংসিদা সম্মিত অসি শিন-লাঙগদবনি‍।
লৈবাক ৪০, ভারতকী আর. এন্দ দি. অমদি একাদমিক ইন্সতিত্যুসন ২০০দগী পেনেলিস্ত ১৫০০ হেনবনা দেলিবরেসন সেনসন ২০০ হেনবদা খেন্নবা লম ১৮ অমসুং হীরম ৮০দা ভর্চুএল ওইনা খন্ন-নৈনগনি‍। লোইশিনবগী থৌরম অসি ওক্তোবর ৩১, ২০২০, সর্দার পতেল জয়ন্তী নুমিত্তা পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate VAIBHAV Summit on 2nd October
01 OCT 2020 9:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Vaishvik Bhartiya Vaigyanik (VAIBHAV) Summit on 2nd October at 6:30 PM, via video conferencing.
The VAIBHAV Summit is a global virtual summit of overseas and resident Indian Researchers and Academicians, and is being organized from 2nd October to 31st October 2020. The aim of the summit is to bring Indian origin luminaries in academic institutes and R&D organizations across the world and resident counterparts on a single platform to debate upon collaboration mechanisms to strengthen academic and S&T base in India for global development.
The inauguration will be followed by online deliberation sessions. The initiative involves multiple levels of interactions among overseas experts and Indian counterparts over a month-long series of webinars, video conferences etc. More than 3000 overseas Indian origin academicians and scientists from 55 countries and more than 10,000 resident academicians and scientists are taking part in the summit. About 200 academic institutes and S&T departments, led by Principal Scientific Advisor, Government of India, are organizing the summit running through the month of October.
Over 1500 panelists from 40 countries, 200 leading Indian R&D and academic institutions will virtually deliberate in 18 different areas and 80 topics in more than 200 deliberation sessions. Concluding session is planned on 31st October 2020, on the occasion of Sardar Patel Jayanti.