রেলৱে মন্ত্রালয়
অচৌবা মাই পাকপা অমা ওইনা, সেপ্তেম্বর ২০২০দা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ লোদিংদগী লুপা করোর ৯৮৯৬.৮৬ ফংবা ঙমখ্রে মসি হৌখিবগী চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা ফংখিবা (লুপা করোর ৮৭.১৬.২৯) অদুদগী লুপা করোর ১১৮০.৫৭ হেনখি। ফ্রাইৎ রিভেন্যুদা হেনগৎলিবা অসি ১৩.৫৪%নি
সেপ্তেম্বর ২০২০গী ফ্রাইৎ লোদিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা ওইখিবা অদুদগী ১৫.৩% হেল্লে
লোদিং অমসুং রিভেন্যু অনিমক্তা খুমাং চাউশিল্লে
জোনেলগী থাকশিংদা বিজিনেস দিবেলপমেন্ত য়ুনিৎশিং শেম্বা, অখন্নবা পার্সেল অমসুং কিসান ত্রেন অনিমক চেনবা অমসুং পুম্নমক্তা খুমাং চাউশিনবা ঙম্নবা য়েংশিনবা হেনগৎপা অসিগুম্বা খোঙথাংশিং লৌখৎলি
রেলৱেজ ফ্রাইৎ চত্থোক-চৎশিন তৌবা হেনগৎনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা মশিং কয়াগী কনসেসনশিং/দিসকাউন্তশিং পীরি
01 OCT 2020 5:30PM by PIB Imphal
অচৌবা মাই পাকপা অমা ওইনা, কোবিদকা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং লৈরবসু ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হৌখিবা চহিগা য়েংনবদা সেপ্তেম্বর থাগী সেপ্তেম্বর ২০২০দা রিবেন্যু হেন্না ফংবা ঙমখ্রে।
সেপ্তেম্বর ২০২০দা, ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ লোদিংদগী লুপা করোর ৯৮৯৬.৮৬ ফংবা ঙমখ্রে মসি হৌখিবগী চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা ফংখিবা (লুপা করোর ৮৭.১৬.২৯) অদুদগী লুপা করোর ১১৮০.৫৭ হেনখি। ফ্রাইৎ রিভেন্যুদা হেনগৎলিবা অসি ১৩.৫৪%নি।
.ফ্রাইৎকী ত্রাফিক্কী ওইরিবা মওং অসিনা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিংদা ফগৎলক্লে তাক্লি হায়না খঙজিনবা য়াই।
মিসন মোদতা, ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ ত্রাফিক মাংলোমদা চংশিনবগী অচৌবা মাই পাকপা অমা পুরকখ্রে। ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ফ্রাইৎ লোদিংনা অমসুং ফ্রাইৎ রিভেন্যুনা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থা অসিগী লোদিং অমসুং রিভেন্যুদগী হেনখ্রে।
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ফ্রাইৎ লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১০২.১২ ওইখি, মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী ফ্রাইৎ লোদিংগা (মিলিয়ন তন ৮৮.৫৩) চাংদম্নবদা মিলিয়ন তন ১৩.৫৮ হেল্লে। ফ্রাইৎ লোদিংদা হেনগৎলিবা অসি ১৫.৩৫%নি
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ লোদিংদগী লুপা করোর ৯৮৯৬.৮৬ ফংবা ঙমখ্রে মসি হৌখিবগী চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা ফংখিবা (লুপা করোর ৮৭.১৬.২৯) অদুদগী লুপা করোর ১১৮০.৫৭ হেনখি। ফ্রাইৎ রিভেন্যুদা হেনগৎলিবা অসি ১৩.৫৪%নি
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১০২.১২ ওইখি মসিদা কোয়লা মিলিয়ন তন ৪২.৮৯. আইরন ওর মিলিয়ন তন ১৩,৫৩, চেং মিলিয়ন তন ৬.৩, হার মিলিয়ন তন ৫.৩৪, সিমেন্ত মিলিয়ন তন ৬.০৫ (ক্লিঙ্কর য়াওদনা), ক্লিঙ্কর মিলিয়ন তন ৩.৮৫ অমসুং মিনরেল ওইল মিলিয়ন তন ৩.৫২ য়াওরি।
ফ্রাইৎকী চত্থোক চৎশিন্দা হেনগৎলকপা অসিনা লাক্কদৌরিবা জিরো বেজ তাইমতেবলদা চৎনহল্লগনি অমসুং শীজিন্নরগনি।
রেলৱেজ ফ্রাইৎ চত্থোক-চৎশিন তৌবা হেনগৎনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা মশিং কয়াগী কনসেসনশিং/দিসকাউন্তশিং পীরি হায়বা পনবা য়াই।
কোবিদ ১৯ অসি রেলৱেজনা হীরম পুম্নমক্তা মথৌ হেন্না ফজনা তৌনবা অমসুং ফগৎহন্নবা খুদোংচাবা অমা ওইনা শীজিন্নখি।

Ministry of Railways
In a remarkable turn around, in September 2020, Indian Railways earned Rs. 9896.86 crores from freight loading which is also Rs. 1180.57 crores higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 8716.29 crores). The increase in freight revenue is 13.54%
Freight loading in September 2020 is 15.3 % more than last year for the same period
All round growth in loading and revenue
Slew of efforts like formation of Business Development Units at zonal levels, running bod specialised parcel & kisan trains and better all round monitoring ensuring the growth
Number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive
01 OCT 2020 5:30PM by PIB Delhi
In a remarkable turn around, Indian Railways has earned more revenue in the month of September as compared to last year inspite of covid related challenges.
In September 2020, Indian Railways earned Rs. 9896.86 crores from freight loading which is also Rs. 1180.57 crores higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 8716.29 crores). The increase in freight revenue is 13.54%.
It may be noted that trends in Freight traffic reflect the broad trends of economic activities turn around well.
On mission mode, Indian Railways achieved a significant milestone of pulling freight traffic ahead. Indian Railways freight loading and freight revenue for the month of September 2020 surpasses last year’s loading and revenue for the same month.
In the month of September 2020 Indian Railways freight loading was 102.12 million tonnes, which is 13.59 million tonnes higher compare to last year’s freight loading for the same month (88.53 million tonnes). The increase in the freight loading is 15.35%.
In the month of September 2020 Indian Railways earned Rs. 9896.86 crores from freight loading which is also Rs. 1180.57 crores higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 8716.29 crores). The increase in freight revenue is 13.54%.
In the month of September 2020 Indian Railways loading was 102.12 million tonnes which includes 42.89 million tonnes of coal, 13.53 million tonnes of iron ore, 6.3 million tonnes of foodgrains, 5.34 million tonnes of fertilizers, 6.05 million tonnes of cement (excluding clinker), 3.85 million tonnes of clinker, and 3.52 million tonnes of mineral oil.
It may be noted that improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based timetable.
It is worth mentioning that a number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive.
Covid 19 has been used by Railways an opportunity to improve all round efficiencies and performances.