কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা লৌউশিংউগী রিফোর্মশিং অসি ঐখোয়গী লৌমীশিংগী চাউখৎলোন্দা খ্বাইদগী মরুওইবা খোঙজং অমনি
লাইচৎ অসিনা পীরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবগীদমক খাঙবা কনবা, অপুনবগী পাঙ্গল, অমসুং থৌওংশিংবু নৌনা ইঞ্জিনীয়র তৌবদা মীৎয়েং থম্লি
30 SEP 2020 5:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং রেলৱে মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা লৌউশিংউগী রিফোর্মশিং অসিবু ঐখোয়গী লৌমীশিংগী চাউখৎলোন্দা খ্বাইদগী মরুওইবা খোঙজং অমনি হায়না ফোংদোকখ্রে। 'ন্যু ৱার্ল্দ ওর্দর – আত্মনির্ভর ভারত'কী মতাংদা পাঙথোকপা ফেদরেসন ওব তেলঙ্গানা চেম্বর্স ওব কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী থৌরম অমদা ঙসি ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা ভারতকী লৌউশিংউগী পুৱারীদা অহোংবা অমা পুরক্লগনি। "মসিনা চাথোক পুথোকপগী চাং অমসুং লৌমীশিংগী চাগা হেনগৎলগনি। লৌউশিংউদা পুন্দুনা থম্বীরম্বা কয়া থাদোকপীবনা মসিদা প্রাইবেৎ সেক্তরশিংনা শরুক য়াবা হেনগৎলকপা অমসুং অনৌবা এভিন্যু কয়া শেমগৎলকপনা লৌমীশিংদা শক্তি পীরগনি। ঐখোয়গী লৌমীশিং অসিদা মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইস অমসুং মন্দিদা য়োনবগী ওপ্সনসু পীগনি" হায়না মহাক্না হায়খি।
আত্মনির্ভর ভারতকী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা ভারতনা মালেমগী থাক্তা শরুক য়াবা ফংনবা, মালেমগী অতোপ্পা মফমশিংদগী অনৌবা তেক্নোলোজীশিং ফংদুনা ভারত্তা হেন্না ফরবা সর্বিসশিং পীবা ঙম্নবা থোং লাউনা হাংলে। মহাক্না হায়খি, "ঐখোয়না দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রী হেন্না ফগৎনবগীদমক তেক্নোলোজী শীজিন্নগনি। আত্মনির্ভর ভারত অমসুং ভোকেল ফোর লোকেল ওইবা হায়বসি ঐখোয়গী তুংগী থৌরাংশিংগী শরুক অমনি। ভারতনা লৈবাক অসিবু মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগীদমক মগুন লৈবা পোত্থোক কয়া মফম অসিমক্তদা পুথোক্তুনা শেন্মিৎলোন অমা শেমগনি।"
শ্রী গোয়ালনা ইন্দস্ত্রীএলিস্ত অমসুং বিজিনেস্মেনশিংদা ভারতকী শেন্মিৎলোন অসিবু শেমদোকমিন্ননবা অপুনবা ওইনা চৎমিন্নদুনা অনৌবা, শক্তি লৈবা মালেমগী শেন্মিৎলোন অমা ওইহন্নবা অমসুং ভারতনা ওইগদবা মশক অদুমক ওইহনবা ঙম্নবা হোৎনমিন্নসি হায়না পুক্নিং চিংশিনখি। মহাক্না হায়খি, "ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নদুনা ভারতপু মালেমগী লৈবাকশিংনা থাজবা য়াবা মপাং ওইনা উহনসি। ঐখোয়না তুং কোইনা চৎপা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবা শেমদুনা চাংদম্নবদা অমসুং শিংনবদা নোপ্তবা মফমশিংদা মালেমগী লুচিংবা ওইহন্নবগীদমক ঐখোয়না কন্নবা হোৎনমিন্নসি।"
মন্ত্রী অসিনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা রাজ্য সরকার অমসুং লোকেল বোদীশিংগা পুন্দুনা ভারতনা করি-করি তৌবা ঙম্মি হায়বদু থিদোক্নবা হোৎনরি। "ঐখোয়না সিঙ্গল- ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স সিস্তেম্বু তশেংবা, দোমেস্তিক অমসুং ইন্তর্নেসনেল ওন্ত্রপ্রিনরশিংনা কর্বার তৌবদা লায়বা অশেংবা সিঙ্গল ৱিন্দো অমা ওইহন্নবা হোৎনরি। সরকারগী তোঙান-তোঙানবা খোঙথাংশিংগী মখাদা ঐখোয়না পুন্না হোৎনদুনা লাইচৎ অসিবু মায়থিবা পীনবা হোৎনরি অমসুং ঐখোয়গী খোলাও 'সবকা সাথ, সবকা বিকাস' অসি মায় পাক্নবা অমসুং ভারতকী মীয়ামগী থাজবা ফংনবা হোৎনগনি – 'সবকা বিশ্বাস'।"
শ্রী গোয়ালনা লাইচৎ অসিনা পীরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবগীদমক খাঙবা কনবা, অপুনবগী পাঙ্গল, অমসুং থৌওংশিংবু নৌনা ইঞ্জিনীয়র তৌবদা মীৎয়েং থম্লি। ইন্দিয়ন রেলৱেগী থৌনাবু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি সেপ্তেম্বরগী নুমিৎ ২৯নিদা, অহেনবা ফ্রৈৎ চাদা ১৫ মমাং চহীগী চাংগা চাংদম্নবা হেনখি। মহাক্না হায়খি, "ঙরাং ঐখোয়না সেপ্তেম্বর ২৯, ২০১৯দা পুখিবা ফ্রৈৎকী চাংদগী চাদা ৩৩ হেন্না পুখি। ফ্রৈৎ ত্রেনশিংনা অয়াংবগী চাং শরুক অনী হেনগৎনা চেল্লি। ফ্রৈৎ অমসুং পেসেঞ্জর ত্রেনশিংগী চেনবগী থবক নৌনা অমুক খোংজেল য়াংজল্লে অমসুং ঐখোয়না হৌজিক্তি ঐখোয়গী তাইম তেবল অপুনবদু অমুক নৌনা ইরে।" শ্রী গোয়ালনা হায়খি মদুদি কোবিদ-১৯গী হৌরকপা মতমদা ভারত্তা মাস্ক, পি.পি.ই. কিৎ, তেস্তিং কিৎ অমসুং ভেন্তিলেতর অমত্তা শারমদে, অদুবু ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীশিংনা থৌনা লৈনা চোংথোক্লক্তুনা হৌজিক্তি ঐখোয়গী কোন্ননবা শাবগী মথক্তা পোৎলমশিং অসি মীরমদসু থাদোক্লে।

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal describes Agriculture reforms as a watershed movement for our farmers
Stresses on resilience, collective energy and re-engineering of processes to overcome the difficulties created due to pandemic
30 SEP 2020 5:02PM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce and Industry & Railways Shri Piyush Goyal has described Agriculture reforms as a watershed movement for our farmers. Addressing Federation of Telangana Chambers of Commerce and Industry's programme on 'New World Order – Aatmanirbhar Bharat' today, he said that this will change the course of history for agriculture in India. “This will increase the productivity and income of our farmers. By unshackling the agriculture sector, opening it up to greater participation by the private sector & opening up new avenues will empower the farmers. Our farmers will have the option of Minimum Support Price & sell in the Mandi”, he added.
Talking about the Aatmanirbhar Bharat, the Minister said that it opens the doors of India wider to global engagement, to get modern technology from other parts of the world so we can provide better service to India. He said “We will also use the technology to enhance domestic industry. Aatmanirbhar Bharat and being Vocal For Local is intrinsic to our plans for the future. India will create an economy where quality products are made within the country so that we can become a self-reliant country.”
Shri Goyal called upon the industrialists and businessmen to work together to transform Indian economy, so that it emerges as a young, powerful, global economy and truly gets the rightful place that India deserves. He said “Let us make India a country the world looks upon as a reliable and trusted partner. We need to increase our effort to foster creation of sustainable infrastructure & new job opportunities to become a world leader in areas where India has comparative & competitive advantages.”
The Minister said that the Government is working in partnership with State Govts and local bodies to identify and expand India's capability. “We are also looking at making single-window clearance system a reality, a genuine single window which will make doing business easier for domestic as well as international entrepreneurs. Through the various initiatives of the Govt, we will together overcome the pandemic and make sure our slogan of 'Sabka Saath, Sabka Vikaas' is successful and earns the trust of the people of India - 'Sabka Vishwaas'.”
Shri Goyal stressed on resilience, collective energy and re-engineering of processes to overcome the difficulties created due to pandemic. Quoting the efforts of Indian railways, he said that in the 29 days of September, 15% more freight has been carried as compared to the corresponding period of last year. “Yesterday we moved 33% more freight than we moved on 29th September 2019. Freight trains are running at twice the speed. Freight and passenger train operations are being reoriented and We are now re-writing our entire time table. Collectively the Railway family has taken it upon itself to exceed last year's performance”, he added. Shri Goyal said that India was not making much of masks, PPE kits, testing kits and ventilators during the initial period of Covid-19, but our industry rose to the occasion, and today we are not only self-sufficient, but exporting these items also.