হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
৫৯সুবা পি.এস.এম.জি-১ মীফমদা লুপা করোর ৩৮৯গী প্রোজেক ৬ অয়াবা পীখ্রে
হৌজিক ফাওবদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা প্রোজেক ৩৬০দা লুপা কোরোর ৩১,৪৬৪গী মতেং পীখ্রে
২০২০গী সেপ্তেম্বর ফাওবদা লুপা করোর ১২,৪৪১ লোন পীখ্রে
30 SEP 2020 3:07PM by PIB Imphal
হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, দুর্গা সঙ্কার মিশ্রানা হায়খি প্রোজেকশিং য়েংশিনবা অমসুং লোন পীবগী থবক পাংথোকপদা অরোন-অথুপ লৈতবা অমসুং মরম চানা থবক পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা দিজিতেল অমসুং মোবাইল তেক্নোলোজি শীজিন্নবদা প্রোজেক মেনেজমেন্ত ইনফোরমেসন সিস্তেম(পি-এম.আই.এস) অসি অচৌবা খোঙথাং অমনি। নিউ দিল্লিদা নেসনেল কেপিতেল রিজনেল প্লান্নিং বোর্দকী পি-এম.আই.এস হৌদোকপা থৌরমদা শ্রী মিশ্রানা হায়খি তেক্নোলোজি শীজিন্নবা হেনগৎলকপা মতম অসিদা মসিগী পোর্তেল অসি কোবিদ-১৯ মতমদা মতাং য়াম্না চারে। হৌদোকপা থৌরম অদুদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনগী এদিসনেল সেক্রেতরি, জি.এন.সি.তি.দিগী এদিসেনল চীফ সেক্রেতরি অমসুং এন.সি.আর রাজ্যশিংগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং অমসুং এন.সি.আর.পি.বিগী ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
দুর্গা মিশ্রানা লুচিংদুনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৮দা পাংথোকখিবা ৫৯সুবা পি.এস.এম.জি-মীফমদা লুপা করোর ৩৮৯.২২গী হাওসিং প্রোজেক ৬ অয়াবা পীখ্রে, মসিগী মনুংদা হরিয়ানাগী পি.দব্লিউ.দিগী লুপা করোর ১৪৯.৩১গী ত্রান্সপোর্ত সেক্তর প্রোজেক ৪, রাজস্থানগী আর.আর.ভি.পি.এনগী লুপা করোর ৩১.৫৮গী পৱার প্রোজেক ১ অমসুং পাতিলায়া দিবলপমেন্ত ওথোরিতিগী লুপা করোর ২০৮.৩৩গী তুরেল ফগৎহন্নবা প্রোজেক অমা য়াওরি।
বোর্দ অসিনা হৌজিক ফাওবদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা প্রোজেক ৩৬০দা লুপা কোরোর ৩১,৪৬৪গী মতেং পীখ্রে, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৫,১০৫ লোন ওইনা পীখ্রে। ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৭ ফাওবদা লুপা করোর ১২,৪৪১গী লোনগী শেনফম অমা বোর্দনা থাদোকখ্রে।
এন.সি.আর প্লান্নিং বোর্দনা অচৌবা প্রোজেকশিং শেন থাদরি:
(লুপা, করোর ওইনা)
সেরিএল
প্রোজেকশিংগী মমিং
চঙগদবা শেনফম
লোন ওইনা পীখ্রবা শেনফম/সি.সিগী মতুংইন্না অরোইবা লোন
তশেংনা থাদোকখ্রবা লোন
১
নোইদা অমসুং গ্রেতর নোইদগী মরক্তা মেত্রো শম্নবা(কিমি ২৯.৭০৭)
৫৫০৩.০০
১৫৮৭.০০
১৪৩০.০০
২
জয়পুর সহরদা অমনিসাহনাল্লাহ(দ্রাব্যাবতি তুরেল) অমুক হন্না শেমগৎপা
১৫৮২.০৬
১০৯৮.০০
১০৫৯.০০
৩
জি.দি.এনা উত্তর প্রদেসকী গাজিয়াবাদতা লেন তরুক্কী অৱাংবা লম্বী(হিন্দোন)শেম্বা
১১৪৭.৬০
৭০০.০০
৭০০.০০
৪
কুন্দলি-মনেশ্বর-পালৱাল এক্সপ্রেসৱে সেক্সন্দা এসেস কন্ত্রোল শেমগৎপা
৪৫৭.৮১
৩৪৩.৩৫
৩৩৩.৯৬
৫
জয়পুরদা সোদালা ত্রাই-জঙ্কসনদগী অম্বেকার সর্কল ময়াগী এল.আই.সি ওফিস ফাওবা অৱাংবা লম্বী শেমগৎপা
২২৫.০০
১৬৮.৭৫
১৫০.০০
৬
সোনিপাত জিলাগী মনুংদা ৱেস্তর্ন জমুনা কেনেল পরিংদা হারেভেলি খুঙ্গং ময়াদা গোগ্রিপুরদগী হরিয়ানা-দিল্লি ঙমখৈ ফাওবা লেন ২গী রিলিফ রোদ শেম্বা
২০০.০০
১৫০.০০
৭৫.০০
এন.সি.আর.পি.বিনা মার্কেত্তগী অমসুং এজেন্সিশিং হায়বদি এ.দি.বি অমসুং কে.এফ.দব্লিউদগী লোন লৌরি অমসুং এন.সি.আরদা য়াওরিবা রাজ্যশিং অমসুং মখোয়গী এজেন্সিশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎনবা য়াম্না পীকপা শেন্দোইদা লোন পীরে।
নেসনেল কেপিতেল রিজন প্লান্নিং বোর্দ অসি ১৯৮৫দা সংসদকী এক্ত অমগী মখাদা লিংখৎখিবা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা বোদি অমনি। বোর্দ অসিনা এন.সি.আরদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎনবা থৌরাং তৌগনি অমসুং হায়রিবা প্লান অদু পায়খৎলকপা মতমদা য়েংশিনগনি অমসুং লমদম অসিদা মওং-মরিল তাদনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎতনবা লম ফজনা শীজিন্নবগী মতাংদা থৌশিলশিং শেম্লি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
6 Projects worth Rs.389 Crore Sanctioned in 59th PSMG-I Meeting of NCRPB
360 Infrastructure Development Projects Worth Rs.31,464 crore Provided Financial Assistance so far
Loan Amount of Rs.12,441 crore Released till September 2020
30 SEP 2020 3:07PM by PIB Delhi
Project Management Information System (P-MIS) is a major step in using digital/ mobile technology to improve transparency & accountability in monitoring progress of projects & administering loans, said Shri DurgaShanker Mishra, Secretary, MoHUA. Speaking at the launch of P-MIS of the National Capital Regional Planning Board (NCRPB) in New Delhi. Shri Mishra congratulated NCRPB and said that this Portal is well timed during Covid-19 when use of technology has grown tremendously. The launch was attended by Additional Secretary, MoHUA, JS&FA, MoHUA, Additional Chief Secretary, GNCTD and senior officials of participating states of NCR and NCRPB officials.
During the 59th PSMG-I meeting held on 28.9.2020 under the chairmanship of Shri DurgaShanker Mishra, Secretary, Housing,6 projects were sanctioned with an estimated cost of Rs. 389.22 Cr., out of which 4-transport sector projects having an estimated cost of Rs. 149.31 Cr. are of PWD(B&R), Haryana; 1-Power Project having an estimated cost of Rs. 31.58 Cr. is of RRVPN, Rajasthan and 1-River rejuvenation project having an estimated cost of Rs. 208.33 Cr. is of Patiala Development Authority (PDA).
The Board has provided financial assistance to 360 infrastructure development projects so far with an estimated cost of Rs. 31,464 Crore, out of which an amount of Rs. 15,105 Crore has been sanctioned as loan so far. The Board has released a loan amount of about Rs. 12,441 Crore till 27th September 2020.
NCR Planning Board has funded some major projects:-
(Rs. in Cr.)
S.No.
Name of the Projects
Estimated Cost
Loan Sanctioned/ Final Loan as per CC
Actual Loan released
1.
Project of Metro connection between Noida and Greater Noida (29.707 km)
5503.00
1587.00
1430.00
1.
Rejuvenation of AmanishahNallah (Dravyavati River) including Area Development in Jaipur City
1582.06
1098.00
1059.00
1.
Development of Six lane Elevated Road (Hindon) in Ghaziabad, Uttar Pradesh by GDA
1147.60
700.00
700.00
1.
Development of access controlled Kundli-Manesar-Palwal Expressway section
457.81
343.35
333.96
1.
Construction of Elevated Road from Sodala Tri-junction to LIC Office near Ambedkar Circle, Jaipur
225.00
168.75
150.00
1.
Construction of 2 lane Relief Road from Ghogripur to Haryana-Delhi Border near Hareveli Village along the banks of Western Yamuna Canal (WYC) falling in Sonipat District
200.00
150.00
75.00
NCRPB borrows from market and avails loans from multilateral and bilateral agencies i.e. ADB and KfW and extends loan assistance to NCR participating States and their parastatal agencies on very cheap interest rates for harmonized infrastructure development.
The National Capital Region Planning Board (NCRPB) is a statutory body under the Ministry of Housing & Urban Affairs, constituted through an Act of Parliament in 1985. It has the mandate to prepare a Regional Plan for the development of the National Capital Region and for coordinating and monitoring the implementation of such Plan; and for evolving harmonized policies for control of land uses and development of infrastructure in the Region so as to avoid any haphazard development of the Region.