প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
২৪ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২০ত ইজৰাইলৰ সৈতে সহযোগিতামূলক অংশীদাৰিত্বৰ বাবে প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগৰ গ্ল’বেল আউটৰীচ্চ সন্দৰ্ভত ৱেবিনাৰ আৰু এক্সপ’
25 SEP 2020 9:33AM by PIB Guwahati
ভাৰত আৰু ইজৰাইলৰ সহযোগত ২৪ ছেপ্টেম্বৰত সহযোগিতামূলক অংশীদাৰিত্বৰ বাবে প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগৰ গ্ল’বেল আউটৰীচ্চ সন্দৰ্ভত এখনি ৱেবিনাৰ আৰু এক্সপ’ আয়োজন কৰা হয়৷ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ অন্তৰ্গত প্ৰতিৰক্ষা সামগ্ৰী উৎপাদন বিভাগৰ তত্বাৱধানত এছআইডিএমৰ দ্বাৰা এই ৱেবিনাৰ আয়োজন কৰা হয়৷
প্ৰতিৰক্ষা সঁজুলিৰ ৰপ্তানি বৃদ্ধি কৰা আৰু অহা পাঁচ বছৰত ৫ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ প্ৰতিৰক্ষা সামগ্ৰী ৰপ্তানিৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ বাবে মিত্ৰ দেশসমূহৰ সৈতে এলানি ৱেবিনাৰ আয়োজনৰ ব্যৱস্থা হাতত লৈ প্ৰতিৰক্ষা বিভাগে৷ এইখন ইয়াৰে প্ৰথম ৱেবিনাৰ আছিল৷
এই ৱেবিনাৰত দুয়োখন দেশৰ প্ৰতিৰক্ষা সচিব তথা প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ অন্য একাংশ জ্যেষ্ঠ বিষয়াই অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে লগতে দুয়োখন দেশৰ মাজত প্ৰতিৰক্ষা ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বৃদ্ধিৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে৷
ৱেবিনাৰত ভাৰত আৰু ইজৰাইলৰ মাজত প্ৰতিৰক্ষা সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত এক উপ-কাৰ্যসমূহ (এছডব্লিউ) গঠনৰ সন্দৰ্ভত ঘোষণা কৰা হয়৷ এছডব্লিউৰ মুখ্য উদ্দেশ্য হৈছে প্ৰযুক্তি হস্তান্তৰ, সহবিকাশৰ লগতে সহ-উৎপাদন, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, উদ্ভাৱন আৰু মিত্ৰ দেশসমূহলৈ যুটীয়াভাৱে ৰপ্তানি কৰা ইত্যাদি৷
এই ৱেবিনাৰৰ সময়ত কল্যানী গ্ৰুপ আৰু ৰাফেল এডভান্সড ডিফেন্স ছিষ্টেমৰ মাজৰ এক বুজাবুজি চুক্তিও স্বাক্ষৰ কৰা হয়৷
এই উপলক্ষে প্ৰতিৰক্ষা সচিব ড০ অজয় কুমাৰৰ দ্বাৰা এছআইডিএম-কেপিএমজিৰ এক জ্ঞান পত্ৰও প্ৰকাশ কৰে৷
এই ৱেবিনাৰত তিনি শতাধিক প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে এক্সপ’ৰ বাবে ৯০খন ভাৰ্চুৱেল প্ৰদৰ্শনীৰ বিপনীও স্থাপন কৰা হয়৷.

Ministry of Defence
Webinar with Israel on Defence Industry Global Outreach for Collaborative Partnership: Webinar and Expo held on 24 Sep 2020
25 SEP 2020 9:33AM by PIB Delhi
A webinar between India and Israel was held on 24/09/2020. The Theme of webinar was “Indian Defence Industry Global Outreach for Collaborative Partnership: Webinar and Expo”. It was organized under the aegis of Department of Defence Production, Ministry of Defence through SIDM.
This webinar is the first in the series of webinars which will be organized with friendly foreign countries in order to boost defence exports and achieve defence export target of $5 billion in the next five years.
Defence Secretaries and other senior MoD officials from both the countries participated in the webinar and spoke about enhancing the defence cooperation between both the nations.
Creation of Sub Working Group (SWG) on Defence Industrial Cooperation between India and Israel was announced in the webinar. The main objective of the SWG will be Transfer of Technology, Co-development & Co-production, Artificial Intelligence, Innovation and Joint Export to friendly foreign countries.
A MoU was also signed between Kalyani Group and Rafael Advanced Defence Systems during the webinar.
A Knowledge paper by SIDM-KPMG was released by Dr Ajay Kumar, Defence Secretary on the occasion.
The webinar was attended by more than 300 delegates and 90 virtual exhibition stalls have been set up for the Expo.