ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দিফেন্স ইন্দস্ত্রী গ্লোবেল আউতরিচকা খুৎশম্নদুনা ইজরেলগা পুন্না থবক তৌনবা ৱাবিনার : ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৪দা ৱাবিনার অমসুং এক্সপো পাংথোকখ্রে
25 SEP 2020 9:33AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া অমসুং ইজরেল অনিগী মরক্তা ৱেবিনার অমা ২৪/০৯/২০২০ পাংথোকখ্রে। ৱেবিনার অসিগী থীমদি “ইন্দিয়া দিফেন্স ইন্দস্ত্রী গ্লোবেল আউতরিচ ফোর কোলাবোরেতিব পার্তনরশীপ: ৱেবিনার এন্দ এক্সপো”। হায়রিবা অসি দিফেন্স মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ দিফেন্সগী ঙাক্লৌ মখাদা এস.আই.দি.এম.গী খুত্থাংদা শীনবনি।
হায়রিবা ৱেবিনার অসি ৱেবিনার অসিগী অহানবা পরিংনি মসিনা মপাল লমগী ৱাখল মান্নবা লৈবাকশিংগা দিফেন্সগী পোৎলম পুথোক পুশিন তৌবদা হেন্না কান্ননবা শীনবনি অমসুং চহি মঙা অসিদা দিফেন্সগী পোৎলম পুথোক পুশিন তৌবা অসি বিলিয়ন দোল্লার ৫ য়ৌনবা পান্দম থম্বনি।
ৱেবিনার অসিদা লৈবাক অসিগী দিফেন্স সেক্ত্রেতরি অমসুং অতৈ ককোক থোংবা এম.ও.দি. ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি অমসুং লৈবাক অনি অসিদা দিফেন্সগী লমদা হেন্না মরী চেৎশিন্নবা ৱা ঙাংখি।
ৱেবিনার অসিদা ইন্দিয়া অমসুং ইজরেল অনিগী মরক্তা ক্ত্রিএসন ওফ সব ৱার্কিং গ্রুপ (এস.দবল্যু.জি.) অমা দিফেন্স ইন্দস্ত্রীএল কোওপরেসনগী মথক্তা লাউথোকখ্রে।
ৱেবিনা মনুংদা কালয়ানি গ্রুপ অমসুং রাফেল এদভান্সা দিফেন্স সিস্তেম অনিগী মরক্তা এম.ও.য়ু. অমা সহি তৌনখি।
থৌরম অসিদা এস.আই.দি.এম.-কে.পি.এম.জি.না পিবা নোলেজ চে অমা দিফেন্স সেক্ত্রেতরি দাঃ আজয় কুমারনা ফোংখি।
ৱেবিনার অসি দিলেগেৎ ৩০০ হেনবনা শরুক য়াখি অমসুং এক্সপোগীদমক ভর্চুএল এক্সজিবিসন স্তোল ৯০ লিংখৎখি।

Ministry of Defence
Webinar with Israel on Defence Industry Global Outreach for Collaborative Partnership: Webinar and Expo held on 24 Sep 2020
25 SEP 2020 9:33AM by PIB Delhi
A webinar between India and Israel was held on 24/09/2020. The Theme of webinar was “Indian Defence Industry Global Outreach for Collaborative Partnership: Webinar and Expo”. It was organized under the aegis of Department of Defence Production, Ministry of Defence through SIDM.
This webinar is the first in the series of webinars which will be organized with friendly foreign countries in order to boost defence exports and achieve defence export target of $5 billion in the next five years.
Defence Secretaries and other senior MoD officials from both the countries participated in the webinar and spoke about enhancing the defence cooperation between both the nations.
Creation of Sub Working Group (SWG) on Defence Industrial Cooperation between India and Israel was announced in the webinar. The main objective of the SWG will be Transfer of Technology, Co-development & Co-production, Artificial Intelligence, Innovation and Joint Export to friendly foreign countries.
A MoU was also signed between Kalyani Group and Rafael Advanced Defence Systems during the webinar.
A Knowledge paper by SIDM-KPMG was released by Dr Ajay Kumar, Defence Secretary on the occasion.
The webinar was attended by more than 300 delegates and 90 virtual exhibition stalls have been set up for the Expo.