Ministry of Steel
SAIL board restructuring gets ACC approval; To bring in greater efficiency, Decentralisation
25 SEP 2020 12:14PM by PIB Delhi
The Appointments Committee of the Cabinet (ACC) has approved the restructuring of the Board of Steel Authority of India Ltd. The 04 posts of the Chief Executive Officers of Integrated Steel Plants of SAIL are to be elevated as Functional Directors, by designating them as Directors-in- charge of Bokaro, Rourkela, Bhilai and one Director-in-charge jointly for Burnpur and Durgapur steel plants.
The approved restructuring of the SAIL Board also involves merging the functions and duties of the post of Director (Raw Materials and Logistics) and that of Director (Projects, and Business Planning) with the post of Director (Technical) and its consequent re-designation as Director (Technical, Projects and Raw Materials).
The re-structured Board of Directors of SAIL will consist of Chairman, Director (Finance), Director (Commercial), Director (Technical, Project and Raw Materials), Director (Personnel), Directors in-charge of ISPs, Non-official Directors as per the Companies Act. 2013 and 02 Government Nominee Directors as per the DPE policy.
The restructuring of the board will facilitate greater de-centralization and nimble decision making with the Directors-in-charge of plants as direct ACC appointees, with their views having weight in the central corporate governance structure. This will also facilitate speedy modernization and expansion program of SAIL.
SAIL has a vision of reaching 50 Million Tonnes of capacity through brownfield/greenfield expansion and this input has also been considered while formulating the National Steel Policy 2017, having vision of 300 Million Tonnes capacity in the country by 2030-31. Directors as in-charge of ISPs would in turn be critical in having the corporation respond with agility in a globally challenging environment.

স্তীল মন্ত্রালয়
থবক ফজনা পাংথোক্নবা, শক্তি য়েন্থোক্ননবা স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া লিমিতেৎ(সেল)কী বোর্দ হন্না শেমদোকপা এ.সি.সি.না অয়াবা পীরে
25 SEP 2020 12:14PM by PIB Imphal
স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া লিমিতেৎ(সেল)কী বোর্দ হন্না শেমদোকপা এপ্পোইন্তমেন্তস কম্মিতি ওফ কেবিনেৎ(এস সি সি)না অয়াবা পীরে। সেলগী স্তিল প্লান্তশিংগী চীফ ইজুকিউতিপ ওফিসার ৪গী ফমশিং ফঙ্কসন্নেল দিরেক্তরশিংগী থাক্তা পুখৎলগনি, মখোয় বোকারো, রৌরকেলা, বিলাইগী দিরেক্তর-ইন-চার্জ ওইনা ফম পুগনি অমসুং বুরনপুর অমসুং দুর্গাপুর স্তিল প্লান্তশিংগী অপুনবা ওইনা দিরেক্তর-ইন-চার্জ লৈরগনি।
সেল বোর্দ হন্না শেমদোক্নবা অয়াবা পীরবা অসিদা দিরেক্তর(রো মেতরিএল অমসুং লোজিস্তিক্স)গী পোস্ত অমসুং দিরেক্তর(প্রোজেক অমসুং বিজিনেস প্লান্নিং)গী পোস্তকী মথৌ অমসুং থবকশিং অসি দিরেক্তর(তেক্নিকেল)দা পুনশিনবা অমসুং হায়রিবা ফম অদু দিরেক্তর(তেক্নিকেল, প্রোজেক অমসুং রো মেতরিএল) হায়না নৌনা মমিং থোনবা য়াওরি।
হন্না শেমদোক্লবা সেলগী বোর্দ দিরেক্তরশিংদা য়াওরিবশিংদি চিয়রমেন, দিরেক্তর(ফাইনান্স), দিরেক্তর(কমর্সিএল), দিরেক্তর(তেক্নিকেল, প্রোজেক অমসুং রো মেতরিএল),দিরেক্তর(পর্সোনেল), আই.এস.পিশিংগী দিরেক্তর-ইন-চার্জশিং, কম্পেনিস এক্ত ২০১৩গী মতুংইন্না নন-ওফিসিএল দিরেক্তরশিং অমসুং দি.পি.ই পোলিসিগী মতুংইন্না সরকারনা হাপ্পা নোমিনি দিরেক্তর ২ অসিনি।
বোর্দ হন্না শেমদোকপা অসিনা শক্তি য়েন্থোক্নবা হেন্না খুদোংচাহনগনি অমসুং কেন্দ্র সরকারগী কোর্পোরেতকী থবকশিংদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং লুম্না লৌদুনা এ.সি.সিনা হকথেংন্না হাপ্পা প্লান্তশিংগী দিরেক্তর-ইন-চার্জশিং ওইনা মতিক চাবা ৱারেপ লৌবা ঙমগনি। মসিনা য়াম্না য়াংনা মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎপা অমসুং সেলগী থবকশিং পাকথোক-চাউথোকহনবা ঙমগনি।
সেলনা তন মিল্লিয়ন ৫০ পুথোকপা ঙম্নবা পান্দম থম্লি অমসুং নেসনেল স্তিল পোলিসি-২০১৭ শেম্বা মতমদা ২০৩০-৩১ ফাওবদা লৈবাক অসিদা তন মিল্লিয়ন ৩০০ পুথোক্নবা পান্দমশিং খন্নখি। মালেমগী ওইনা অকোয়বগী ফিবমদা শিংনবা কয়া লাক্লিবা অসি থেংন্নবা আই.এস.পিশিংগী দিরেক্তর-ইন-চার্জশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি।