হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. স্বানিধি স্কিমগী মখাদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ১৫ হেন্না ফংখি
লোন লাখ ৫.৫ হেন্না অয়াবা পীখ্রে
লোন লাখ ২গী ময়াদা থাদোকখ্রে
লোন সেংসন তৌবগী থৌওং লায়থোকহন্নবা – লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা থবক পায়খৎপদা য়াংশিন্নবা, সোফ্তৱেয়র শেমগৎলে
24 SEP 2020 1:22PM by PIB Imphal
পি.এম. স্ত্রীত ভেন্দর্স আত্মনিরভর নিধি (পি.এম. স্বানিধি) স্কিমগী মখাদা লোন এপ্লিকেসন লাখ ১৫ হেন্না ফংখি‍। মসিগী মনুংদা লোন লাখ ৫.৫ হেন্না সেংসন তৌখ্রে অমদি লোন লাখ ২গী ময়াদা থাদোকখ্রে‍। হাউজিং অমসুং অর্বান এফ্যার্স মন্ত্রালয়না কোবিইদ-১৯গী লোকদাউন মতুংদা স্ত্রী ভেন্দর লাখ ৫০দা মখোয়গী লল্লোন ইতিক্কী থবক অমুক হৌজনবা কোলেতরেল য়াওদবা ৱর্কিং কেপিতেল লোন পীননবগীদমক পি.এম. স্ত্রীত ভেন্দর্স আত্মনিরভর নিধি (পি.এম. স্বানিধি) স্কিম অসি পায়খৎখিবনি‍।
লোন সেংসন তৌবগী থৌওং য়াংশিনহন্নবা অমদি লেন্দরশিংদা থবক লায়থোকহন্নবা এপ্লিকেসনশিং অসি হকথেংননা ভেন্দরশিংনা ‘প্রিফর্দ লেন্দর’ ওইনা পল্লকপা নৎত্রগা পল্লক্তবা তারগনা ভেন্দরশিংগী সেভিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা বেঙ্ক ব্রাঞ্চশিংদা পুস তৌনবা ফিরেপ লৌরে‍। থৌরাং অসিনা লোন সেংসন তৌবগী মশীং হেনগৎহনগনি অমদি লোন থাদোকপগী মতম নীংথিনা হন্থহনগনি হায়না পারি‍।
মথক্তা পল্লিবা থৌওং অসিগীদমক সোফ্তৱেয়র অমা শেমলে অমদি মদুবু সেপ্তেম্বর ১১, ২০২০দগী চৎনবা হৌহনখ্রে‍। সোফ্তৱেয়র অসি শীজিন্নদুনা এপ্লিকেসন লাখ ৩লোম বেঙ্কশিংদা পুস তৌগদৌরি‍। মতৌ অসুম্না এপ্লিকেসনশিং নুংতিগী ওইনা প্রিফর্দ লেন্দরশিংদা পুস তৌরগনি অমদি প্রিফর্দ লেন্দর পল্লক্তবশিংগীনা চয়োলগী ওইনা পুস তৌগনি‍।
থৌরাংশিং অসিনা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা পি.এম. স্বানিধি স্কিম পায়খৎপদা য়ঙখৎহন্দুনা লম্বী চিদাইগী পোৎফম ফম্বশিংবু স্কিম অসিগী কান্নবা পীদুনা মরোমদোম লেপচবা ঙমহল্লগনি হায়না থাজরি‍।

Ministry of Housing & Urban Affairs
More than 15 Lakh loan applications received under PM SVANidhi scheme
More than 5.5 Lakh loans sanctioned
Around 2 Lakh loans disbursed
Software developed to facilitate loan sanctioning process - to accelerate implementation by lending institutions
24 SEP 2020 1:22PM by PIB Delhi
More than 15 lakh loan applications have been received so far under the PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi(PM SVANidhi) Scheme. Out of these, more than 5.5 lakh loans have been sanctioned and about 2 lakh loans disbursed. The Ministry of Housing & Urban Affairs is implementing PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme to facilitate collateral free working capital loan to 50 lakh street vendors to restart their businesses post COVID-19 lockdowns.
In order to expedite the loan sanctioning process and provide ease of operation to the lenders, it has been decided to push the applications directly to the bank branches, which have been indicated by the Vendor as ‘Preferred Lender’ OR where the Vendor holds a savings bank account in case ‘Preferred Lender’ is not indicated. This process is expected to give boost to the number of loans sanctioned and cut down the time for loan disbursal drastically.
A software has been developed to facilitate the above mentioned process, which was made operational on September 11, 2020. Approximately 3 lakh applications would be pushed to the banks using this software. Henceforth, the applications would be pushed to the Preferred lenders on a daily basis and for those where no Preferred Lender is indicated, on a weekly basis.
These measures are expected to accelerate the implementation of PM SVANidhi Scheme by the Lending Institutions in making the street vendors access the benefits of the Scheme and to become Aatma Nirbhar.