হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা থংনা-থংননা নুমিৎ ৬নি শুবা ওইনা অনৌবা কেসশিংদগী নৌনা নাবা ফগৎলকপনা তপ্না তপ্না হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩না অনৌবা কেসশিংদগী নাবা ফগৎলকপশিংনা হেল্লে
নৌবা নবা ফগৎলকখ্রবশিংগী ৭৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইরি
24 SEP 2020 11:12AM by PIB Imphal
ভারতনা অকনবা লালোংশিং অমসুং মীয়ামগীদমক কান্নরবা খোঙথাংশিং লৌখৎপগা লোয়ননা নাবা ফগৎলকপশিংগী মশিং হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা নুমিৎ তরুকনি অসিদা ভারত্তা নৌনা নাবা ফগৎলকপশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী হেনখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মসি তেস্ত তৌবা, ত্রেসিং তৌবা, লায়েংবা, সর্ভিলেন্স চত্থবা অমসুং ময়েক শেংনা পাউ লৌবদা মীৎয়েং চংবগী মহৈনি হায়না অহেনবা মীৎয়েং চংলিবা রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎকা লোয়ননা মহাক্কী ঙৱাং পাঙথোকখিবা য়েংশিন মীফম অদুদা থমখি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা ৮৭,৩৭৪ নাবা ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেসশিংগী মশিং অসি ৮৬,৫০৮ ওইখি। মসিগা লোয়ননা পুন্না নাবা ফগৎলকখিবশিংগী মশিং অসি লাখ ৪৬.৭ (৪৬,৭৪,৯৮৭)নি। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৮১.৫৫% হেনখ্রে।
ভারতনা অনৌবা কেসশিংদগী নাবা ফগৎলকপনা হেনবগী রিকোর্দ থমখিবগা লোয়ননা ফগৎলকপা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। নাবা ফগৎলকপা কেসশিংনা (৪৬,৭৪,৯৮৭) এক্তিব কেসশিংদগী (৯,৬৬,৩৮২) লাখ ৩৭ হেন্না হেল্লে। মসিনা অপুনবা পোজিতিব কেসকী ১৬,৮৬% খক্তা এক্তিব কেসলোদ ওইহল্লি। মসি তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী লম্বেলদা চংশিল্লকপা অসিনা ঙমহনখি।
লৈবাক অসিনা চংশিল্লিবা লম্বী অসিদা চংশিন্দুনা রাজ্য/য়ু.তি. ১৩নসু অনৌবা কেসশিংদগী নৌবা নাবা ফগৎলকপগী মশিংনা হেন্না রিপোর্ত তৌরক্লি।
নৌবা নাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী ৭৪%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। থংনা-থংননা নুমিৎ তরুকনি শুবা ওইনা কেস ১৯,৪৭৬ (২২.৩%)গা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা মাংজিল থারি।
চাউনা মাই পাকপগী ফলশিং ফংবদা ওইথোকহল্লিবা অসি “ভাইরস অসি তান্থোকপা” হায়বা লালোং অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা কেন্দ্রনা লমজিংদুনা তেস্ত ত্রেক ত্রীৎকী অপুনবা লালোং অসিনা ঙমহনবনিওফ প্রোতোকলগ কইথোকহল্লিবা অসিা তেস্তিং য়াম্না তীবা অমদি কনশিবা , খুদক্তা সর্ভিলেন্স চত্থবগী খুত্থাংদা ঙন্না অনাবা খঙদোকপা অমসুং কেন্দ্রনা থোকপা স্তেন্দর্দ ক্যের ওফ প্রোতোকলগী খুত্থাংদা অফবা ক্বালিতিগী মেদিকেল ক্যেরগা লোয়ননা পুনশিন্দুনা নাবা ফগৎলকপগী মশিং য়ামহনবদা মতেং ওইখি।া লমজিংদুনা তেস্ত ত্রেক ত্রিৎ তেস্ত ত্রেক ত্রি
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হোস্পিতালশিংদা ক্লিনিকেল ত্রীৎমেন্ত ফগৎহনবা অমসুং মহৈ ফংহন্নবা, হোম আইসোলেসন সুপর্বাইজ তৌহনবা, নন-ইনবেসিব ওক্সিজেন সপ্পোর্ত শীজিন্নহনবা, স্তেরোইদশিং, এন্তিকাওগুলেন্তশিং শীজিন্নহনবা অমসুং অনাবশিং খুদক্তা পুনবা এম্বুলেন্সকী সর্ভিস ফগৎহনবা অমদি মতম চানা লায়েংবদা চাউনা মীৎয়েং থম্লি। আশা ৱার্করশিংনা চোকথবা লৈতনা হোৎনবনা মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থবা অমসুং হোম আইসোলেসন তৌরিবা অনাবশিং সুপর্বাইজ তৌবগী ত্রেকিং তৌবা ঙমহল্লি।
‘ইসঞ্জীবনি’ দিজিতেল প্লেৎফোর্মনা তেলিমেদিসিন সর্ভিসশিং ফংহন্দুনা নন-কোবিদকী তঙাইফদবা হেল্থক্যের ফংহনবগা লোয়ননা কোবিদ শন্দোকপা লাকশিনবদা মাই পাকপা ঙমহল্লি। কেন্দ্রনা আই.সি.য়ু.শিংদা থৌ পুরিবা দোক্তরশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবগী কেপাসিতী বিল্দিংদা মীৎয়েং থখি। এম্স, নই দিল্লীদগী লাকপা হীরম অসিগী এক্সপর্তশিংনা ‘নেস্নেল ই-আই.সি.য়ু. ওন কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত’ এক্সর্সাইজ পাঙথোকখিবা অদুনা চাউনা কান্নবা ফংহনবা ঙমখি। অসিগুম্বা সেসন ২০ অসি ইন্সতিত্যুত ২৭৮ অমসুং সেন্তর্স ওফ এক্সিলেন্সকা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮দা পাঙথোকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports steady trend of higher New Recoveries than New Cases for the 6th successive day
13 States/UTs have more Recoveries than New Cases
74% of New Recoveries from 10 States/UTs
24 SEP 2020 11:12AM by PIB Delhi
With its focussed strategies and effective people-centric measures, India is reporting exponential increase in recoveries.
New recoveries in India have exceeded the new cases for the last six days. This is a result of focus on testing, tracing, treatment, surveillance and clear messaging, as highlighted by Prime Minister in his review meeting with seven high focus States/UTs yesterday.
87,374 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country, while the number of new confirmed cases stands at 86,508. With this, the total number of recoveries are 46.7 lakh (46,74,987). The Recovery Rate has crossed 81.55%.
As India records more recoveries than the new cases, the gap between Recovered Cases and the Active Cases is continuously widening. The recovered cases (46,74,987) exceed the active cases (9,66,382) by more than 37 lakh. This has also ensured that the active caseload accounts for merely 16.86% of the total positive cases. This has sustained on its steady declining path.
Following the national lead, 13 States/UTs are also reporting higher number of new recoveries than the new cases.
Nearly 74% of the New Recovered cases are found in 10 States/UTs. Maharashtra has maintained this lead with 19,476 cases (22.3%) for the sixth consecutive day.
These sustained encouraging results have been made possible with the Centre-led proactive and calibrated strategy of TEST TRACK TREAT which has focussed on ‘Chase the Virus” approach. Early identification through high & aggressive testing, prompt surveillance & tracking combined with high quality medical care through Standard of Care protocol issued by the Centre has aided the high number of recoveries.
There has been sustained focus of the Union and State/UT governments on improved and effective clinical treatment in hospitals, supervised home isolation, use of non-invasive oxygen support, use of steroids, anticoagulants, and improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment. Tireless efforts of ASHA workers have ensured effective surveillance and tracking progress of the patients in supervised home isolation
The ‘eSanjeevani’ digital platform has enabled telemedicine services which have been successful in containing the spread of COVID while simultaneously enabling provisions for non-COVID essential healthcare. The Centre has focussed on building the clinical management capacities of the doctors manning the ICUs. The 'National e-ICU on COVID-19 Management' exercise conducted by domain experts from AIIMS, New Delhi have substantially helped in this. 20 such sessions with 278 Institutions and Centers of Excellence have been conducted in 28 States/UTs.