Prime Minister's Office
PM hails passage of Labour reforms bills; says labour reforms will ensure well being of workers and boost economy
23 SEP 2020 8:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has hailed the passage of Labour reforms bills by Parliament today.
In a series of tweets, the Prime Minister said, “Long due and much awaited Labour reforms have been passed by Parliament. The reforms will ensure well-being of our industrious workers and give a boost to economic growth. They are also shining examples of ‘Minimum Government, Maximum Governance.'
The new Labour code universalises minimum wages & timely payment of wages and gives priority to occupational safety of the workers. The reforms will contribute to a better working environment, which will accelerate the pace of economic growth.
The Labour reforms will ensure ‘Ease of Doing Business.’ These are futuristic legislations to empower enterprises by reducing compliance, red-tapism and ‘Inspector Raj.’ The reforms also seek to harness the power of technology for the betterment of the workers and industry both.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସଂସଦରେ ଶ୍ରମ ସଂଶୋଧନ ବିଲ୍‌ ଗୃହୀତ ହେବା ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା;
କହିଲେ, ଏଭଳି ଶ୍ରମ ସଂସ୍କାର ଦ୍ୱାରା ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ
ସହ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବ
23 SEP 2020 8:57PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ସଂସଦରେ ଶ୍ରମ ସଂଶୋଧନ ବିଲ୍‌ ଗୃହୀତ ହେବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ଏ ସଂପର୍କରେ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ଟୁଇଟ୍‌ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରମ ଆଇନରେ ଏଭଳି ସଂସ୍କାର ଅନେକ ଦିନୁ ଆବଶ୍ୟକ ପଡ଼ୁଥିଲା ଏବଂ ତାହା ଏବେ ସଂସଦରେ ଗୃହୀତ ହୋଇଛି । ଏହି ସଂସ୍କାର ଦ୍ୱାରା ଶିଳ୍ପ ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଓ ସମୃଦ୍ଧି ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇପାରିବ ଏବଂ ଏହା ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ବିକାଶ ଧାରାକୁ ମଧ୍ୟ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇବ । ଏହା “ସର୍ବନିମ୍ନ ସରକାର, ସର୍ବାଧିକ ସୁଶାସନ”ର ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଶ୍ରମ ଆଇନରେ ସାର୍ବଜନୀନ ସର୍ବନିମ୍ନ ଏବଂ ସମୟୋଚିତ ମଜୁରି ପ୍ରଦାନକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏଥିରେ ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ କର୍ମସ୍ଥଳୀରେ ନିରାପତ୍ତା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ମଧ୍ୟ ଅଗ୍ରାଧିକାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ସଂସ୍କାର ଦ୍ୱାରା ଦେଶରେ ଏକ ଉତ୍ତମ କାର୍ଯ୍ୟ ବାତାବରଣ ସୃଷ୍ଟି ହେବ ଯାହାକି ଆର୍ଥିକ ବିକାଶ ଧାରାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରମ ଆଇନରେ ସଂସ୍କାର ଅଣାଯିବା ଦ୍ୱାର ଏହା “ଇଜ୍‌ ଅଫ୍‌ ଡୁଇଂ ବିଜିନେସ”କୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ । ଏହା ଏକ ଭବିଷ୍ୟାକାଂକ୍ଷୀ ଆଇନ ଯାହା ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସଶକ୍ତ କରିବାରେ ସହାୟକ ହେବ । ଏହି ଆଇନ ଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କୁ ଅନୁପାଳନ ଦାୟିତ୍ୱ କମାଇବ ଓ ‘ଇନ୍ସପେକ୍ଟର ରାଜ’ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ । ଶ୍ରମ ସଂସ୍କାରରେ ଉଭୟ ଶ୍ରମିକ ଏବଂ ଶିଳ୍ପସଂସ୍ଥାମାନଙ୍କ ସକାଶେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଶକ୍ତିକୁ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଉପଯୋଗ କରିବା ଉପରେ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି ।