Ministry of Railways
More than 9,79,000 mandays of work generated by Indian Railways till 18 September, 2020 under Garib Kalyan Rozgar Abhiyaan
These mandays of work generated in 6 States viz. Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh
Minister of Railways is monitoring the progress made in these projects and work opportunities generated for the migrant labours of these states under this Scheme
Till 18 September, 2020, payment of Rs 2056.97 crores have been released to the contractors for the projects being implemented
Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan being implemented in 116 districts in 6 states
164 Railway infrastructure projects are being executed in these states
20 SEP 2020 9:33AM by PIB Delhi
Indian Railways has generated 9,79,557 mandays of work till 18 September 2020 under Garib Kalyan Rozgar Abhiyaan in 6 States viz. Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh.
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry is closely monitoring the progress made in these projects and generation of work opportunities for the migrant labours of these states under this scheme. Around 164 Railway infrastructure projects are being executed in these states.
Till 18 September, 2020, 12,276 workers have been engaged in this Abhiyaan and the payment of Rs 2056.97 crores has been released to the contractors for the projects being implemented.
Railway has appointed nodal officers in each district as well as in the States so that a close coordination is established with the State Government.
Railway has identified no. of Railway works which are being executed under this scheme. The works are related to (i) construction and maintenance of approach roads for level crossings, (ii) development & cleaning of silted waterways, trenches and drains along the track, (iii) construction and maintenance of approach road to railway stations, (iv) repair and widening of existing railway embankments / cuttings, (v) plantation of trees at extreme boundary of railway land and (vi) protection works of existing embankments/ cuttings/bridges.
It may be noted that Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi launched a massive employment -cum- rural public works campaign named Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan to empower and provide livelihood opportunities in areas/ villages witnessing large number of returnee migrant workers affected by the devastating COVID-19 on 20th June 2020. The Prime Minister announced that an amount of Rs 50,000 crores would be spent for building durable rural infrastructure under the Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan.
This Abhiyaan of 125 days, is being undertaken in mission mode, and involves focused implementation of 25 categories of works/ activities in 116 districts, each with a large concentration of returnee migrant workers in 6 states of Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Jharkhand and Odisha. Public works is being undertaken during this campaign will have a resource envelope of Rs. 50,000 crores.
The Abhiyaan is a convergent effort between 12 different Ministries/Departments, namely; Rural Development, Panchayati Raj, Road Transport & Highways, Mines, Drinking Water & Sanitation, Environment, Railways, Petroleum & Natural Gas, New & Renewable Energy, Border Roads, Telecom and Agriculture, to expedite implementation of 25 public infrastructure works and works relating to augmentation of livelihood opportunities.

রেলৱে মন্ত্রালয়
গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৮ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মেনদেজ ৯,৭৯,০০০গী মথক্তা থবক পীখ্রে
রাজ্য ৬তা খুদম ওইনা বিহার, ঝারখন্দ, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশতা থবক পীখিবগী নুমিৎশিং
মিনিস্তর ওফ রেলৱেজনা স্কীম অসিগী মখাদা রাজ্যশিং অসিগী প্রোজেক্তশিং অদুদা কয়া য়াম্না খুমাং চাউশিল্লবগে অমসুং মাইগ্রেন্ত লেবরশিংগীদমক্তা থবক্কী খুদোংচাবা কয়াম পীরবগে হায়বা য়েংশিল্লি
২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৮ ফাওবদা লুপা করোর ২০৫৬.৯৭গী শেন্থং অমা পাইখৎলক্লিবা প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক্তা কন্ত্রেক্তরশিংদা থাদোকখ্রে
গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ান অসি রাজ্য ৬তা জিলা ১১৬তা থবক ওইনা পাইখৎলকখ্রে
হায়রিবা রাজ্যশিং অসিদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ১৬৪ পাইখৎলকখ্রে
20 SEP 2020 9:33AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রাজ্য ৬তা খুদম ওইনা বিহার, ঝারখন্দ, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশ গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৮ ফাওবদা নুমিৎ ৯,৭৯,০০০গী থবক পীখ্রে
শ্রী পিয়ুশ গোয়ল, রেলৱেজ অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রীনা স্কীম অসিগী মখাদা রাজ্যশিং অসিগী প্রোজেক্তশিং অদুদা কয়া য়াম্না খুমাং চাউশিল্লবগে অমসুং মাইগ্রেন্ত লেবরশিংগীদমক্তা থবক্কী খুদোংচাবা কয়াম পীরবগে হায়বা চেকশিন্না য়েংশিল্লি। রাজ্যশিং অসিদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত চাউরাক্না ১৬৪ পাইখৎলখখ্রে।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৮ ফাওবদা অভিয়ান অসিদা ৱার্কর ১২,২৭৬ থবক শুহনগনি অমসুং মসিগীদমক্তা পাইখৎলক্লিবা প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক্তা কন্ত্রেক্তরশিংদা লুপা করোর ২০৫৬.৯৭গী শেন্থং কাইথখ্রে।
রেলৱেনা রাজ্য সরকারগা নক্নবা মরী থমদুনা খুশম্ননা থবক তৌনবগীদমক্তা জিলা খুদিংমক্কা লোইন-লোইননা রাজ্যশিংদা নোদল ওফিসরশিং এপোইন্ত তৌখি।
রেলৱেনা স্কীম অসিগী মখাদা পাইখৎখিবা রেলৱেগী থবকশিং অদুগী মশিং খঙদোকখ্রে। হায়রিবা অসিগা মরী লৈনবা থবকশিং অদুদি (i) লেভেল ক্রোসিংশিংগীদমক্তা এপ্রোচ রোদশিংগী কন্সত্রক্সন অমসুং মেন্তিনেন্স (ii) ফুন্দুনা লৈরবা ইশিংগী খোলমশিং, ত্রেক্তা লৈবা ত্রেঞ্চশিং অমসুং দ্রেনশিংগী দিবেলপমেন্ত তৌবা অমসুং শেংদোকপা, (iii) রেলৱে স্তেশন তম্না লাক্লিবা লম্বিশিংগী কন্সত্রক্সন অমসুং মেন্তিনেন্স, (iv) লৈরিবা রেলৱে এম্বেঙ্কমেন্তশিং/কত্তিংশিং শেমজিনবা অমসুং পাকথোক-চাউথোকহনবা, (v) রেলৱেগী লমশিংগী মতাই ইথং থংবা শরুকশিংদা উ থাবা, (vi) লৈরিবা এম্বেঙ্কমেন্তশিং/কত্তিংশিং/ব্রিজশিংগী প্ররোতেক্সন ৱার্কশিং তৌবা।
খঙজিনগদবা অমনা ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ২০২০গী জুন ২০দা তমথিরবা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা মশিং য়াম্লবা হল্লক্লিবা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিং মায়োক্নরিবা মফমশিং/খুঙ্গংশিংদা হিংনবগী পাম্বৈশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা অমসুং পীনবা গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ান হায়না মিংথোনবা য়াম্না চাউরবা এমপ্লোইমেন্ত-কম-রুরল পব্লিক ৱার্কস কেমপেন অসি হৌদোকখি। গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা তুং কোইনগী চৎকদবা রুরল ইনফ্রস্তরকচর শেমগৎনবগীদমক্তা লুপা করোর ৫০,০০০গী শেনফম অমা কাইথরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি।
নুমিৎ ১২৫নিগী অভিয়ান অসি মিশন মোদতা পাইখৎখি, অমসুং জিলা ১১৬তা ৱারক্স/এক্তিভিতীশিংগী কেতেগোরী ২৫দা মিৎয়েং থমদুনা থবক তৌবা, মখোয় খুদিংমক্তা, রাজ্য ৬কী হায়বদি বিহার,উত্তর প্রদেশ, মথ্য প্রদেশ, রাজস্থান, ঝারখন্দ অমসুং ওরিশাগী হল্লক্লিবা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিংগী য়াম্লবা মীশিং লৈ। কেমপেন অসিগী মনুংদা পাইখৎলকখিবা পব্লিক ৱার্কশিং অদুগী লুপা করোর ৫০,০০০গী রিসোর্স লৈগনি।
অভিয়ান অসি পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর ৱার্কস ২৫ অমসুং হিংনবগী পাম্বৈগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনবগা মরী লৈনবা থবকশিং অদু পাইখৎপদা খুমাং চাউশিলহন্নবা তোঙান তোঙানবা মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত ১২, মিং ওইনা পল্লবদা; রুরল দিবেলপমেন্ত, পঞ্চায়তি রাজ, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ, মাইনস, দ্রিঙ্কিং ৱাতর অমসুং সেনিতেশন, এনভাইরনমেন্ত, রেলৱেজ, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, ন্যু অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জী, বোর্দর রোদস, তেলিকোম অমসুং এগ্রিকলচরগী মরক্তা পুন্সিন্নদুনা হোৎনখিবা থবক্নি।