হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নোংমখক্তংদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা অনাবদগী ফগৎলকখিবগী রেজিস্তর তৌখ্রে
হৌখবা পুং ২৪সিদা কোবিদনা নারম্বদগী ৯৭,৪৭২ দিসচার্জ তৌখ্রে
খ্বাইদগী চাং ৱাংনা নাবা রাজ্য ৫ অসিগী চাং ৱাংনা ফগৎলকখিবগী রিপোর্তসু ফংলি
18 SEP 2020 12:04PM by PIB Imphal
ভারত্তা হান্না অমুক্কা থোকখিদ্রিবা মওংদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা ফগৎলকখি হায়বা রেকোর্দ থমখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা এক্তিব কেস ৯৭,৪৭২ অসি নারম্বদগী ফগৎলকখিদুনা য়ুমদা/ফেসিলিতীদা নিংথিনা য়েংশিনবদগী অমসুং হোসপিতালশিংদগী অমদি দিসচার্জ তৌখ্রে।
হৌখিবা নুমিৎ ১১নিদগী ৭০,০০০দগী হেন্না নোংমদা ফগৎখিবগী চাং য়াম্না চাং ৱাংনবগী রিপোর্ত অসি অসি লেপ্তনা রিপোর্ত তৌরক্লি।
ফগৎলকখিবগী চাং অসি মখা তানা কাখৎলক্তুনা ঙসি ৭৯.৯৬% ওইরে। অপুনবা ওইনা ফগৎলকখিবা কেসশিং অসি ৪১,১২,৫৫১ ওইরে।
এক্তিব কেশিংদগী ফগৎলকখিবা অসি ৩০,৯৪,৭৯৭ ওইখিদুনা ফগৎলকখিবা অসি শরুক ৪.০৪ ওইখ্রে। খ্বাইদগী চাং ৱাংনা এক্তিব ওইবা রাজ্য ৫ অসিদসু চাং ৱাংনা ফগৎলকখিবগী রিপোর্ত ফংলি।
মহারাস্ত্রা, অন্ধ্র প্রদেশ, তমিল নাদু, কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশতগী ৫৯.৯% এক্তিব ওইবগী রিপোর্ত পীরকখি। রাজ্যশিং অসিদা অপুনবা ফগৎলকখিবগী চাং অসি ৫৯.৩%দা ওইরি।
রাজ্য ১৬ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদগী অনৌবা ফগৎখিবগী চাং ৯০%ওইবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
মহারাস্ত্র(১৯,৫২২)দা অনৌবা ফগৎলকখিবগী চাং অসি ২২.৩১% ওইখি অদুগা অন্ধ্র পর্দেশত(১২.২৪%), কর্নাতকা(৯.৩%), তমিল নাদু(৬.৩১%) অমসুং ছতিসগড়(৬.০%)না মতুংদা ইন্দুনা অনৌবা ফগৎলকখিবগী চাং অসি ৩২.৯% ওইখ্রে। হায়রিবা রাজ্যশিং অসিদা অনৌবা ফগৎলকখিবগী অপুনবা মশিং অসি ৫৫.১% ওইখ্রেয।
অনৌবা খুদম ফংবদা খুদক্তা তঙাই ফদনা তৌগদবশিং অদু খংহল্লকপগা লোয়ননা মতম-মতমগী ওইনা অপদেৎ তৌদুনা কেন্দ্র সরকারনা থোকপা লায়েং চত্থনবগী য়েংশিনবগী মওং অমদি লায়েংবগী প্রোতোকোল অসি য়াম্না চাং ৱাংবা থাক্তা ফগৎলকপা অসি লেপ্তনা লৈই অসি মখা তানা ৱাংখৎলক্লি। হকশেল মন্ত্রালয়না এম্সকা লোয়ননা নিংথিনা তেংবাংনদুনা খ্বাইদগী অফবা সেন্তরশিংদগী রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী আই.সি.য়ু.গী দোক্তরশিংনা থবক পাংথোকপা ‘কোবিদ-১৯গী মতাংদা য়েংশিন্দুনা থবক শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌবগী নেস্নেল ই-আই.সি.য়ু’ অসি থবক পাংথোকখ্রে। চয়োল অমদা অনিরক লৈবাকপোকপা অমসুং ইরাইদা মসিগী সেসনশিং অসিনা ভারত্তা নিংথিনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎহল্লকখ্রে অমদি কেস ফর্তিলিতী রেৎ অসি হন্থহল্লকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৯গী হোসপিতাল ২৪৯দা অসিগুম্বা ই-আই.সি.য়ু. ১৯দা থবক পাংথোকহনখ্রে। ভারতনসু কোবিদ-১৯গী অনাবশিং অসি ফগৎপদা তেংবাং ওইনবা রামদেসেৱির, কোভেলেসেন্ত প্লাজমা অমসুং তোসিলিজুমাবগুম্বা ‘ইনভেস্তিগেস্নেল থেরাপী’শিং অমদি প্রোনিংগুম্বা পাম্বৈশিং, চাং ৱাংনা চেনবা ওক্সিজেন শিজিন্নবা, নন-ইনভেসিব ভেন্তিলেসন, এস্তেরোইদশিং অমদি এন্তি-কোৱাগুলেন্ত অসি মরম চানা শিজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রে। অনাবশিং অদু থুনা অমদি মতম চানা লায়েংনবগীদমক্তা য়ুমদা আইসোলেসন তৌদুনা য়েংশিনবিবা, অফবা এম্বুলেন্সকী হেন্না ফবা সর্ভিসশিং অসিনা লাইনা অমদি হৈ-শিংনা অনাবশিংগী থবক-শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌদুনা য়েংশিনবিবা ঙমহনখ্রে।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীনা হোৎনরিবশিং অসি শৌগৎপিনবগীদমক্তা কেন্দ্রনা সেন্ত্রেল মল্তী স্পিসিএলিস্ত তীমশিং থবক্তা য়াওহনখ্রে। চাং নাইনা য়েংশিনবনা হকশেলগী ফেসিলিতীশিংদা মেদিকেল ওক্সিজেন অসি মতিক চানা শোইদনা ফংহনবা ঙমখ্রে। মসিগীশিং অসিনা ভারতকী চাং ৱাংনা ফগৎলকপগী চাং অসিদা হকচিন্না অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি অমদি কেস ফেতিলিতী(কে.এফ.আর.)গী চাং অসি নেমথনা থমদুনা হৌজিক ১.৬২% লৈরে।
#
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী মমিং
এক্তিব কেসশিং
কনফর্ম কেসশিং
অপুনবা ওইনা নারম্বদগী ফগৎখ্রবা/ দিসচার্জ তৌখ্রবা/মাইগ্রেত তৌখ্রবাকেসশিং
অপুনবা ওইনা শিখিবশিং
১৯.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৯.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৭.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী অহোংবা
১৯.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৭.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী অহোংবা
১৯.০৯.২০২০
ফাওবদা
As on ১৭.০৯.২০২০
Change since yesterday
অপুনবা কেস মশিং
১০১৭৭৫৪
৫২১৪৬৭৭
৫১১৯২৫৩
৯৬৪২৪
৪১১২৫৫১
৪০২৫০৭৯
৯৭৪৭২
৯৪৩৭২
৯৩১৯৯
১১৭৪
১
মহারাস্ত্র
৩০২১৩৫
১১৪৫৯৪০
১১২১২২১
২৪৬১৯
৯১২৩৫৪
৭৯২৯৩২
১৯৫২২
৩১৩৫১
৩০৯৯৩
৪৬৯
২
কর্নাতকা
১০৩৬৫০
৪৯৪৩৫৬
৪৯৪৯৯০
৯৩৬৬
৩৯৩০৭৭
৩৭৫৯০৯
৭২৬৯
৭৬২৯
৭৫৩৬
৯৩
৩
অন্ধ্র প্রদেশ
৯৯১৯৭
৬০১৪৬২
৫৯২৭৬০
৯৭০২
৫০৯০৯৯
৪৯৭৩৭৬
১০৭১২
৫১৭৭
৫১০৫
৭২
৪
উত্তর প্রদেশ
৬৯২৩৫
৩৩৬২৯৪
৩৩০২৬৫
৬০২৯
২৬৩২৯৯
২৫৯৫৭৩
৪৭১৫
৪৭৭১
৪৬৯০
৯১
৫
তমিল নাদু
৪৬৬১০
৫২৫৪২০
৫১৯৯৬০
৫৫৬০
৪৭০১৯২
৪৬৪৬৬৯
৫৫২৪
৯৬১৯
৯৫৫৯
৫৯
৬
ছতিসগঢ়
৩৬০৩৬
৭৭৭৭৫
৭৩৯৬৬
৩৯০৯
৪১১১১
৩৫৯৯৫
৫২২৬
৬২৯
৬১১
১৭
৭
ওরিশা
৩৪৩৯০
১২২২১৪
১১৭৯৬৩
৪৩৫১
৯৭৩৪৫
৯৪৬০৯
২৭৩৭
৪৯৯
৪৯০
৯
৯
কেরলা
৩৩০২৬
১৬৭১৬১
১৬২৯২০
৪২৪১
১৩৩৪৬৬
১২৯৯৫৯
৩৬০৭
৬৬৯
৬৫৬
১৩
৯
তেলঙ্গনা
৩১৭২১
২৩৪৭০১
২৩০২৬৯
৪৪৩২
১৯৯১০৩
১৯৪৫১৬
৩৫৯৭
৪৯৭৭
৪৯৩৯
৩৯
১০
দিল্লী
৩০৬৭৩
১৬৭০৪৬
১৬৫০০৩
২০৪৩
১৩৫৩৫৭
১৩৩৫৫৫
১৯০২
১০১৬
১০০৫
১১
১১
অসাম
২৯২০৯
১৫০৩৪৯
১৪৯৯৬৯
১৩৯০
১২১৬১৩
১১৯৩৬৭
২২৪৬
৫২৯
৫১১
১৭
১২
নোংচুপ বঙ্গাল
২৪৩৩৬
২১৫৫৯০
২১২৩৯৩
৩১৯৭
১৯৭০৬১
১৯৪১১৩
২৯৪৯
৪১৯৩
৪১২৩
৬০
১৩
মধ্য প্রদেশ
২১৬৩১
৯৭৯০৬
৯৫৫১৫
২৩৯১
৭৪৩৯৯
৭১৫৩৫
২৯৬৩
১৯৭৭
১৯৪৪
৩৩
১৪
পঞ্জাব
২১৫৬৯
৯০০৩২
৯৭১৯৪
২৯৪৯
৬৫৯১৯
৬৩৫৭০
২২৪৯
২৬৪৬
২৫৯২
৫৪
১৫
হরিয়ানা
২১০১৪
১০৩৭৭৩
১০১৩১৬
২৪৫৭
৯১৬৯০
৭৯৯৩৭
২৭৫৩
১০৬৯
১০৪৫
২৪
১৬
জে.&কে. (য়ু.তি)
২০২৩৯
৫৯৭১১
৫৯২৪৪
১৪৬৭
৩৯৫২১
৩৭৯০৯
৭১২
৯৫১
৯৩২
১৯
১৭
রাজস্থান
১৭৪৯৫
১০৯৪৭৩
১০৭৬৯০
১৭৯৩
৯০৬৯৫
৯৯৩৫২
১৩৩৩
১২৯৩
১২৭৯
১৪
১৯
গুজরাত
১৫৯৭৫
১১৯৯২৬
১১৭৫৪৭
১৩৭৯
৯৯৬৯১
৯৯০২৯
১৬৫২
৩২৭০
৩২৫৬
১৪
১৯
ঝারখন্দ
১৩৭০৩
৬৭১০০
৬৬০৭৪
১০২৬
৫২৯০৭
৫১৩৫৭
১৪৫০
৫৯০
৫৭৯
১১
২০
ৃবিহার
১৩১৫৬
১৬৪০৫১
১৬২৪৬৩
১৫৯৯
১৫০০৪০
১৪৯৬৫৬
১৩৯৪
৯৫৫
৯৪৯
৭
২১
উত্তরাখন্দ
১১৭১৪
৩৭১৩৯
৩৫৯৪৭
১১৯২
২৪৯৬৫
২৪৪৩২
৫৩৩
৪৬০
৪৪৭
১৩
২২
ত্রিপুরা
৭১৬২
২০৯৪৯
২০৬৭৬
২৭৩
১৩৫৫৯
১২৯৫৬
৬০৩
২২৯
২২২
৬
২৩
গোৱা
৫৬১২
২৬৭৯৩
২৬১৩৯
৬৪৪
২০৯৪৪
২০৪৪৫
৩৯৯
৩২৭
৩১৯
৯
২৪
পুদুচেরী
৪৭৪৪
২১৪২৯
২১১১১
৩১৭
১৬২৫৩
১৫৯২৩
৩৩০
৪৩১
৪১৯
১৩
২৫
হিমাচল প্রদেশ
৪১৪৬
১১১৯০
১০৭৯৫
৩৯৫
৬৯৪৬
৬৫৫৯
৩৯৯
৯৯
৯১
৭
২৬
ছতিসগঢ়
৩০৯৫
৯২৫৬
৯৯৫৯
২৯৯
৬০৬২
৫৬৯৩
৩৭৯
১০৯
১০৪
৫
২৭
অরুনাচল প্রদেশ
১৯৯৩
৪৩৫৬
৪১৯৫
১৬১
২৩৪২
২২৬৪
৭৯
৩১
২৯
২
২৯
মেঘালয়
১৯৭১
৬৯৫১
৬৬৯২
১৫৯
৪৯৬৭
৪৭৯৭
১৯০
১৩
১৩
০
২৯
মনিপুর
১৯৪১
৯৪৩০
৯৩২০
১১০
৬৫৩৯
৬৫২১
১৭
৫১
৪৯
৩
৩০
নাগালেন্দ
১১৯৩
৫৩০৬
৫২৬৩
৪৩
৪০৯৯
৩৯৯৭
১১১
১৫
১৫
০
৩১
লদাখ(য়ু.তি.)
৯৭২
৩৫৭৬
৩৫৩৫
৪১
২৫৫৯
২৫৩৬
২২
৪৬
৪৬
০
৩২
সিক্কীম
৫৯৫
১৫৩৪
১৫০৬
২৯
৯৪৯
৯৩৯
১০
০
০
০
৩৩
মিজোরাম
৪৬৩
২২৭৪
২২২১
৫৩
১৭৯৯
১৭২২
৬৭
২২
১৯
৩
৩৪
দি.&দি. & দি.&এন.
২২১
২৯৩১
২৯১০
২১
২৬০৯
২৫৭৫
৩৩
২
২
০
৩৫
এ.&এন. ইথৎশিং
১৭৪
৩৬০৪
৩৫৯৩
১১
৩৩৭৯
৩৩৪৫
৩৩
৫২
৫২
০
৩৬
লক্ষদ্বীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০

Ministry of Health and Family Welfare
India scales another peak of Single day Recoveries
87,472 COVID discharged in the last 24 hours
Top 5 states with High Active Caseload report High level of Recoveries too
18 SEP 2020 12:04PM by PIB Delhi
India has recorded an unprecedented high of single day recoveries.
87,472 active cases have recovered and been discharged in the past 24 hours from home/facility supervised care and hospitals.
India has been consistently reporting a very high level of daily recoveries of more than 70,000 since the past 11 days.
The Recovery Rate has further escalated to 78.86% today. The total recovered cases thus stand at 41,12,551.
Recovered Cases are 4.04 times the number of Active Cases as recoveries outnumber the latter by 30,94,797.
The top 5 States with high Active Caseload are also the ones which are presently reporting a high level of recoveries.
59.8% of the active cases are being reported from Maharashtra, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka and Uttar Pradesh. These States are also contributing to 59.3% of the total recoveries.
90% of the new recoveries are reported from 16 States and UTs.
Maharashtra (19,522) contributed 22.31% of the new recoveries while the States of Andhra Pradesh (12.24%), Karnataka (8.3%), Tamil Nadu (6.31%) and Chhattisgarh (6.0%) followed with 32.8% of the new recoveries. These States together contribute 55.1% of total new recoveries.
The continuous streak of very high level of recoveries is a testimony of the effective clinical management and treatment protocols issued by the Union Government which have been updated from time to time with the emergence of new evidence. The Ministry of Health in active collaboration with AIIMS has been conducting the 'National e-ICU on COVID-19 Management' exercise which handholds ICU doctors of State/UT hospitals through the Centers of Excellence. Held twice a week, on Tuesday and Friday, these sessions have played a major role in India's substantial rate of recovering and declining case fertility rate. So far, 19 such National e-ICUs have been held covering 249 hospitals of 28 States/UTs across the country.
India has also allowed for rational use of ‘Investigational Therapies’ like Remdesevir, convalescent plasma and Tocilizumab and adopted measures such proning, use of high flow oxygen, non-invasive ventilation, use of steroids and anti-coagulants to aid recovery in COVID patients. Supervised home isolation, improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment have enabled seamless and efficient patient management.
In order to support and assist efforts of State/UT Governments, the Centre has deputed central multi-specialist teams. Regular review has ensured adequate availability of medical oxygen in the health facilities. These have together have played a critical intervention role in India’s high recoveries and maintained low Case Fatality Rate (CFR), which currently stands at 1.62%.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 18.09.2020
As on 18.09.2020
As on 17.09.2020
Change since yesterday
As on 18.09.2020
As on 17.09.2020
Changes since yesterday
As on 18.09.2020
As on 17.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
1017754
5214677
5118253
96424
4112551
4025079
87472
84372
83198
1174
1
Maharashtra
302135
1145840
1121221
24619
812354
792832
19522
31351
30883
468
2
Karnataka
103650
494356
484990
9366
383077
375809
7268
7629
7536
93
3
Andhra Pradesh
88197
601462
592760
8702
508088
497376
10712
5177
5105
72
4
Uttar Pradesh
68235
336294
330265
6029
263288
258573
4715
4771
4690
81
5
Tamil Nadu
46610
525420
519860
5560
470192
464668
5524
8618
8559
59
6
Chhattisgarh
36036
77775
73966
3809
41111
35885
5226
628
611
17
7
Kerala
34380
122214
117863
4351
87345
84608
2737
489
480
9
8
Odisha
33026
167161
162920
4241
133466
129859
3607
669
656
13
9
Delhi
31721
234701
230269
4432
198103
194516
3587
4877
4839
38
10
Telangana
30673
167046
165003
2043
135357
133555
1802
1016
1005
11
11
Assam
28208
150349
148969
1380
121613
119367
2246
528
511
17
12
West Bengal
24336
215580
212383
3197
187061
184113
2948
4183
4123
60
13
Madhya Pradesh
21631
97906
95515
2391
74398
71535
2863
1877
1844
33
14
Punjab
21568
90032
87184
2848
65818
63570
2248
2646
2592
54
15
Haryana
21014
103773
101316
2457
81690
78937
2753
1069
1045
24
16
J&K (UT)
20239
59711
58244
1467
38521
37809
712
951
932
19
17
Rajasthan
17495
109473
107680
1793
90685
89352
1333
1293
1279
14
18
Gujarat
15975
118926
117547
1379
99681
98029
1652
3270
3256
14
19
Jharkhand
13703
67100
66074
1026
52807
51357
1450
590
579
11
20
Bihar
13156
164051
162463
1588
150040
148656
1384
855
848
7
21
Uttarakhand
11714
37139
35947
1192
24965
24432
533
460
447
13
22
Tripura
7162
20949
20676
273
13559
12956
603
228
222
6
23
Goa
5612
26783
26139
644
20844
20445
399
327
319
8
24
Puducherry
4744
21428
21111
317
16253
15923
330
431
418
13
25
Himachal Pradesh
4146
11190
10795
395
6946
6558
388
98
91
7
26
Chandigarh
3085
9256
8958
298
6062
5683
379
109
104
5
27
Meghalaya
1983
4356
4195
161
2342
2264
78
31
29
2
28
Arunachal Pradesh
1871
6851
6692
159
4967
4787
180
13
13
0
29
Manipur
1841
8430
8320
110
6538
6521
17
51
48
3
30
Nagaland
1193
5306
5263
43
4098
3987
111
15
15
0
31
Ladakh (UT)
972
3576
3535
41
2558
2536
22
46
46
0
32
Mizoram
585
1534
1506
28
949
939
10
0
0
0
33
Sikkim
463
2274
2221
53
1789
1722
67
22
19
3
34
D&D & D&N
221
2831
2810
21
2608
2575
33
2
2
0
35
A&N Islands
174
3604
3593
11
3378
3345
33
52
52
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0