কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
তসেংবা মমলদা তঙাই ফদবা মেদিকেলগী খুৎলাইশিং ফংহন্নবা হায়দুনা এন.পি.পি.এ.না খু ইমপ্লান্ত তৌবগী সিলিং প্রাইস অসি সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২১ ফাওবা শাংদোকখ্রে
মসিনা মীয়ামগী লুপা করোর ১৫০০ তুংশিনবা ঙমহনগনি
17 SEP 2020 11:15AM by PIB Imphal
তসেংবা মমলদা তঙাই ফদবা মেদিকেলগী খুৎলাইশিং ফংহন্নবা হায়দুনা কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী ফার্মাস্যুতিকেলস বিভাগকী মখাদা লৈবা হিদাক্কী মমল লেপ্পগী থৌওং পায়খৎলিবা নেস্নেল ফার্মাস্যুতিকেলস প্রাইসিং ওথোরিতী (এন.পি.পি.এ.)না খু ইমপ্লান্ত তৌবগী সিলিং প্রাইস অসি চহি অমগা হেন্না সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২১ ফাওবা শাংদোকখ্রে।
হীরম অসিগী মতাংদা দ্রগ প্রাইস কন্ত্রোল ওর্দর (দি.সি.পি.ও.), ২০১৩ (এনেক্স-২)গী মখাদা এন.পি.পি.এ.না সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২০দা ৱারোল অমা থোকখ্রে।
এন.পি.পি.এ.গী ওগস্ত ১৬, ২০১৭কী ওর্দর মশিং এস.ও. ২৬৬৮(ই.)গী মতুং ইন্না ওর্থোপেদিক নি ইমপ্লান্তকী হেনবা য়াদবা মমল অসি চহি অমগী ওইনা লেপখিবনি। মসিবু চহি অমগা অমুক ওগস্ত ১৩, ২০১৮ ফাওবা অমসুং মখা তাবা ওইনা ওগস্ত ১৫, ২০১৯ ফাওবা শাংদোক্তুনা লাকখিবনি। মথক্তা পীরিবা অসিগী মতুং ইন্না মতম অসি ওগস্ত ১৫, ২০২০দা লোইখ্রবনি অমসুং নি ইমপ্লান্ত রীপ্লেস্মেন্ত সীস্তেমগী হেনবা য়াদবা মমল য়েংশিনবা অসি ওগস্ত ১৫, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা পাঙথোক্কদবনি।
এন.পি.পি.এ.না জুলাই ২০২০দা প্রাইমরী অমসুং রিবিজন নি সীস্তেম মপান্দগী পুশিল্লক্লিবা মীওইশিংদা জুলাই ২০১৮ অমসুং জুন ২০২০গী মনুংদা পোত্থোকশিং অসি য়োনবগী অকুপ্পা মরোলশিং অসি পীরক্নবা হায়দুনা কম্পেনীশিংদা হায়খিবা লৈখ্রবনি। ওগস্ত ৬, ২০২০দা পাঙথোকখিবা মীফমদা এন.পি.পি.এ.না কম্পেনী ১৪দগী খোমজিল্লবা দেতাশিং (মীরমদগী পোত্থোক পুশিল্লকপা ১০ অমসুং লৈবাকসিদা পোত্থোক শাজবা ৪) অসি নীংথিনা য়েংশিল্লবা মতুংদা ওগস্ত ১৫, ২০২০ ফাওবা চৎনরম্বা নি ত্রান্সপ্লান্ত তৌবগী মমল অসি সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২০ ফাওবা চৎনগনি হায়খিবনি।
সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২০দা পাঙথোকপা মীফম অনদা হীরম অসিগী মতাংদা অমুক্কা হন্না খন্নখি। মীফম অসিদা খঙখিবদা ২০১৭তা ওর্থোপেদিক নি ত্রান্সপ্লান্ত তৌবগী মমল অসিদা ৬৯%গী চাংদা তাথবা লৈখি অমসুং চহি অনিগী মনুংদা সরকারনা “আত্মানির্ভর ভারত”কী খোল্লাও লাউরিবা অসিগা লোয়ননা হীরম অসিগী ওইনা লৈবাক অসিদা পোত্থোক পুথোকপগী মার্কেতকী শ্যার অসিনা ১১% হেনবগী চাংদা হেনগৎখি।
হীরমশিং অসি য়েংদুনা মীয়ামগী অপাম্বগীদমক্তা মমল য়েংশিনবগী থবক অসি মখা তানা চত্থবগী তঙাই ফদবশিং খঙখি। মসিগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা মীওইশিংনা হৌজিক লৈরিবা মমল অসিবু চহি অমগা হেন্না (সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২১) শাংদোকপগী ৱারেপ লৌখি অমসুং সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২০দা ৱারোল অমা থোকখি। মসিগী থৌওং অসিনা লৈবাক অসিগী অচম্বা মীওইশিংগী লুপা করোর ১৫০০মুক তুংশিলহনবা ঙম্লগনি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
To guarantee accessibility of necessary medical devices at genuine cost NPPA extends ceiling prices of Knee Implants till 14th September 2021
This will enable to save 1500 crore Rupees of the common men
17 SEP 2020 11:15AM by PIB Delhi
To ensure accessibility of necessary medical devices to the common man at genuine cost ,drug price regulator, National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) under the Department of Pharmaceuticals ,Ministry of Chemicals & Fertilizers has extended ceiling prices of Knee Implants for another one year, i.e. till 14thSeptember 2021.
A notification dated 15 th September 2020 has been issued by NPPA under Drug Price Control Order(DPCO) ,2013 (Annex-II)in this regard.
NPPA vide Order No. S.O. 2668(E), dated 16th August, 2017 for the first time fixed the ceiling price of orthopaedic knee implants for a period of one year .This was extended for further one year in 13th August 2018 and then on 15th August 2019. The above period ended on 15th August 2020 and the ceiling prices for knee implants for knee replacement system was due for review by 15-Aug-2020.
NPPA in July 2020 directed all companies manufacturing and importing primary and revision knee system to submit sales data for the period July 2018 to June 2020. In its meetings held on 6th August 2020 , NPPA after observing the data collected from 14 major companies (10 importers and 4 domestic manufacturers) decided that the ceiling prices for knee implants as applicable on 15th August 2020 may be further extended up to one month up to 15th September 2020.
The matter was discussed again in the Authority Meeting held on 14th September 2020. In the meeting it was noted that fixing Ceiling Prices for Orthopaedic Knee Implants in the year 2017 had resulted in price reduction up to 69% and domestic manufacturers market share has risen by 11% over the period of two years, which is in line with the Government’s motto of ‘Atmanirbhar Bharat’.
Keeping this in view it was felt necessary that ceiling price system continue to be regulated in wider public interest. Accordingly the Authority decided to extend the existing ceiling prices for another one year (up to 14th September 2021) and notification dated 15th September 2020 was issued in this regard.The move has enable to save 1500 crore Rupees of the common man.