পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
পিএমইউৱাইৰ অধীনত ৰিফিলৰ চাহিদা
14 SEP 2020 2:18PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্বলা যোজনা (পিএমইউৱাই)ৰ অধীনত ৮ কোটি নতুন এলপিজি সংযোগৰ ব্যৱস্থা স্থিৰ কৰা হৈছিল আৰু এই লক্ষ্য ২০১৯ বৰ্ষৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত প্ৰাপ্ত হৈছে৷ তেল বিপণন উদ্যোগসমূহে (অ’এমচি) প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰিব কল্যাণ যোজনা পেকেজৰ অধীনত আগষ্ট ২০২০লৈ পিএমইউৱাই হিতাধিকাৰীসকলক ১৩০৬.৮৭ লাখ এলপিজি আৱণ্টিত কৰিছে৷
অ’এমচিসমূহে পিএমজিকেপিৰ অধীনত এলপিজি ক্ৰয় কৰাৰ বাবে পিএমইউৱাইৰ হিতাধিকাৰীসমূহলৈ ৯৬৭০.৪১ কোটি টকা স্থানান্তৰিত কৰিছে৷
এই তথ্যসমূহ আজি কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে লোকসভাত লিখিতৰূপত প্ৰদান কৰে৷
*****
YKB/SK/MANN
পৰিশিষ্ট
ৰাজ্য
প্ৰদান কৰা ৰিফিল (এপ্ৰিল- আগষ্ট ২০২০)
চট্টিশগড়
31,71,197
মেঘালয়
1,47,750
অসম
42,61,952
ত্ৰিপুৰা
3,79,414
নাগালেণ্ড
75,654
অৰুণাচল প্ৰদেশ
65,998
মধ্য প্ৰদেশ
98,07,942
লাক্ষাদ্বীৰ
460
ঝাৰখণ্ড
47,15,844
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী, দমন ডিউ
22,600
লাডাখ
17,039
গুজৰাট
44,31,673
মণিপুৰ
2,51,990
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
18,36,761
ৰাজস্থান
1,01,62,602
ওড়িশা
77,26,387
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ
20,769
কেৰালা
4,78,410
মিজোৰাম
51,690
বিহাৰ
1,44,39,342
তামিলনাডু
58,28,658
তেলেংগানা
17,65,085
গোৱা
2,024
কৰ্ণাটক
54,48,255
উত্তৰ প্ৰদেশ
2,58,12,057
উত্তৰাখণ্ড
7,29,948
পশ্চিমবংগ
1,65,21,610
মহাৰাষ্ট্ৰ
73,24,831
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
7,33,230
হিমাচল প্ৰদেশ
2,85,947
পুডুচেৰী
30,613
হাৰিয়ানা
14,90,015
ছিক্কিম
21,055
পাঞ্জাৱ
24,33,890
দিল্লী
1,94,869
চণ্ডীগড়
246
মুঠ
13,06,87,807

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Refill Demand under PMUY
14 SEP 2020 2:18PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Ujjwala Yojana(PMUY), a target to provide 8 crore new LPG connections was fixed and has been achieved in September, 2019. Oil Marketing Companies (OMCs) have issued 1306.87 lakh LPG refills to PMUY beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package(PMGKP) till August, 2020. State/UT-wise details of LPG refill delivered under PMGKP are at annexure.
OMCs have transferred an amount of Rs. 9670.41 crore to PMUY beneficiaries under PMGKP for buying LPG refills.
Average refill consumption of PMUY beneficiaries for the year 2019-20 was 3.01 cylinder of 14.2 kg. Adoption and use of LPG on sustained basis by a beneficiary of PMUY beneficiary household depends on several factors which include food habits, size of household, cooking habits, price of LPG, easy availability of free firewood and cow dung etc.
OMCs have reported that the executives of OMCs are not forcing the distributors to deliver the refill without the requirement of customer or low demand from them.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Lok Sabha today in a written reply.
*****
YKB/SK
Annexure
Annexure referred in part (a) of Unstarred Lok Sabha Parliament Question No. 89 to be answered on 14.09.2020 asked by Shri M.K. Raghavan regarding “Low Refill Demand under PMUY”.
State
Refill delivered against (April-August”20)
Chhattisgarh
31,71,197
Meghalaya
1,47,750
Assam
42,61,952
Tripura
3,79,414
Nagaland
75,654
Arunachal Pradesh
65,998
Madhya Pradesh
98,07,942
Lakshadweep
460
Jharkhand
47,15,844
Dadra and N. haveli, daman Diu
22,600
Ladakh
17,039
Gujarat
44,31,673
Manipur
2,51,990
Jammu and Kashmir
18,36,761
Rajasthan
1,01,62,602
Odisha
77,26,387
Andaman and Nicobar islands
20,769
Kerala
4,78,410
Mizoram
51,690
Bihar
1,44,39,342
Tamil Nadu
58,28,658
Telangana
17,65,085
Goa
2,024
Karnataka
54,48,255
Uttar Pradesh
2,58,12,057
Uttarakhand
7,29,948
West Bengal
1,65,21,610
Maharashtra
73,24,831
Andhra Pradesh
7,33,230
Himachal Pradesh
2,85,947
Puducherry
30,613
Haryana
14,90,015
Sikkim
21,055
Punjab
24,33,890
Delhi
1,94,869
Chandigarh
246
TOTAL
13,06,87,807