Ministry of Petroleum & Natural Gas
Refill Demand under PMUY
14 SEP 2020 2:18PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Ujjwala Yojana(PMUY), a target to provide 8 crore new LPG connections was fixed and has been achieved in September, 2019. Oil Marketing Companies (OMCs) have issued 1306.87 lakh LPG refills to PMUY beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package(PMGKP) till August, 2020. State/UT-wise details of LPG refill delivered under PMGKP are at annexure.
OMCs have transferred an amount of Rs. 9670.41 crore to PMUY beneficiaries under PMGKP for buying LPG refills.
Average refill consumption of PMUY beneficiaries for the year 2019-20 was 3.01 cylinder of 14.2 kg. Adoption and use of LPG on sustained basis by a beneficiary of PMUY beneficiary household depends on several factors which include food habits, size of household, cooking habits, price of LPG, easy availability of free firewood and cow dung etc.
OMCs have reported that the executives of OMCs are not forcing the distributors to deliver the refill without the requirement of customer or low demand from them.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Lok Sabha today in a written reply.
*****
YKB/SK
Annexure
Annexure referred in part (a) of Unstarred Lok Sabha Parliament Question No. 89 to be answered on 14.09.2020 asked by Shri M.K. Raghavan regarding “Low Refill Demand under PMUY”.
State
Refill delivered against (April-August”20)
Chhattisgarh
31,71,197
Meghalaya
1,47,750
Assam
42,61,952
Tripura
3,79,414
Nagaland
75,654
Arunachal Pradesh
65,998
Madhya Pradesh
98,07,942
Lakshadweep
460
Jharkhand
47,15,844
Dadra and N. haveli, daman Diu
22,600
Ladakh
17,039
Gujarat
44,31,673
Manipur
2,51,990
Jammu and Kashmir
18,36,761
Rajasthan
1,01,62,602
Odisha
77,26,387
Andaman and Nicobar islands
20,769
Kerala
4,78,410
Mizoram
51,690
Bihar
1,44,39,342
Tamil Nadu
58,28,658
Telangana
17,65,085
Goa
2,024
Karnataka
54,48,255
Uttar Pradesh
2,58,12,057
Uttarakhand
7,29,948
West Bengal
1,65,21,610
Maharashtra
73,24,831
Andhra Pradesh
7,33,230
Himachal Pradesh
2,85,947
Puducherry
30,613
Haryana
14,90,015
Sikkim
21,055
Punjab
24,33,890
Delhi
1,94,869
Chandigarh
246
TOTAL
13,06,87,807

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা রিফিল তৌনবা দিমান্দ
14 SEP 2020 2:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী উজ্বালা য়োজনা (পি.এম.য়ু.ৱাই.)গী মখাদা ২০১৯ সেপ্তেম্বরদা অনৌবা এল.পি.জি. কন্নেক্সন করোর ৮ ফংহন্নবা পান্দম মাই পাকখি। ওইল মার্কেতিং কম্পনীশিং (ও.এম.সি.শিং)না ওগস্ত ২০২০ ফাওবা প্রধান মন্ত্রী করিব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)গী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী এনিফিসরীশিংগী এল.পি.জি. লাখ ১৩০৬.৮৭ রিফিল তৌদুনা ফংহনখ্রে। পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা রিফিল তৌদুনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রবা এল.পি.ই.গী অকুপ্পা ৱারোল এনেকচরদা পীরি।
পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা এল.পি.জি. রিফিলশিং লৈবগী পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনিফিসরীশিংদা ও.এম.সি.শিংনা লুপা করোর ৯৬৭০.৪১গী শেনফম ত্রান্সফর তৌখ্রে।
পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনিফিসরীশিংনা ২০১৯-২০গী চহিদা চাংচৎ ওইনা শীজিন্নখিবা রিফিল অসি ১৪.২ কে.জি.গী ওইনা ৩.০১ ওইখি। পি.এম.য়ু.ৱাই.গী বেনিফিসরী অমগী ইমুং মনুংনা এল.পি.জি. অসি শীজিন্নবা কুইনা চৎপা চত্তবা হায়বা অসি তোঙান তোঙানবা মচাকশিংগী মখা পোল্লি মদুদা চাবগী মওং মতৌশিং, ইমুং মনুংগী মীওইগী মশিং, চাক থোংবগী মওং মতৌশিং, এল.পি.জি.গী মমল, লেম্না ফংবা শীং নত্রগা শনথী লায়না ফংবা য়াওরি।
ও.এম.সি.শিংগী একজিক্যুতিবশিংনা দিস্ত্রিব্যুতরশিংদা কস্তমর নত্রগা মখোয়গী দিমান্দ হন্থবগী মথৌ তাবা য়াওদনা রিফিল ফংহল্লি হায়না ও.এম.সি.শিংনা রিপোর্ত তৌরক্লি।
ই-পাউ অসি লোক সভাদা অইবা চেরোল অমা ওইনা কেন্দ্রগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পীশিনখি।
এনেকচর
শ্রী এম.কে রঘবন্না “পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা রিফিলগী দিমান্দ ফংবা ৱাৎপা”গী মতাংদা হাংখিবা অনস্তার্দ লোক সভা সংশৎকী ৱাহং নম্বর ৮৯কী ১৪.০৯.২০২০.দা পীগদবা পাউখুম অদু এনেকচরগী পার্ত (এ)দা পীরি
রাজ্য
(এপ্রিল-ওগস্ত’২০) ফাওবদা পীখিবা রিফিল
ছত্তিসগর
৩১,৭১,১৯৭
মেঘালয়
১,৪৭,৭৫০
অসাম
৪২,৬১,৯৫২
ত্রিপুরা
৩,৭৯,৪১৪
নাগালেন্দ
৭৫,৬৫৪
অরুনাচল প্রদেশ
৬৫,৯৯৮
মধ্য প্রদেশ
৯৮,০৭,৯৪২
লক্ষদ্বীপ
৪৬০
ঝারখন্দ
৪৭,১৫,৮৪৪
দদ্রা অমসুং এন.হবেলি, দমন দিয়ু
২২,৬০০
লদাখ
১৭,০৩৯
গুজরাত
৪৪,৩১,৬৭৩
মনিপুর
২,৫১,৯৯০
জম্মু অমসুং কাশমির
১৮,৩৬,৭৬১
রাজস্থান
১,০১,৬২,৬০২
ওরিশা
৭৭,২৬,৩৮৭
অন্দামান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
২০,৭৬৯
কেরেলা
৪,৭৮,৪১০
মিজোরাম
৫১,৬৯০
বিহার
১,৪৪,৩৯,৩৪২
তামিল নাদু
৫৮,২৮,৬৫৮
তেলঙ্গনা
১৭,৬৫,০৮৫
গোৱা
২,০২৪
কর্নাতকা
৫৪,৪৮,২৫৫
উত্তর প্রদেশ
২,৫৮,১২,০৫৭
উত্তরাখন্দ
৭,২৯,৯৪৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,৬৫,২১,৬১০
মহারাস্ত্র
৭৩,২৪,৮৩১
অন্ধ্র প্রদেশ
৭,৩৩,২৩০
হিমাচল প্রদেশ
২,৮৫,৯৪৭
পুদুচেরী
৩০,৬১৩
হরিয়ানা
১৪,৯০,০১৫
সিক্কিম
২১,০৫৫
পঞ্জাব
২৪,৩৩,৮৯০
দিল্লী
১,৯৪,৮৬৯
চান্দিগর
২৪৬
অপুনবা
১৩,০৬,৮৭,৮০৭