স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
অগ্ৰগতিৰ ধাৰা অব্যাহত ৰাখি ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৭৮শতাংশত উপনীত হৈছে
চিকিসাধীন ৰোগীতকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যা ২৮লাখ অধিক
৫খন সৰ্বাধিক প্ৰভাৱিত ৰাজ্যত মুঠ আক্ৰান্ত ৬০% ৰোগী আছে
14 SEP 2020 11:11AM by PIB Guwahati
ভাৰতত আৰোগ্যৰ অগ্ৰগতিৰ ধাৰাই এক নতুন লক্ষ্যত উপনীত হৈছে৷ ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পোৱা আৰোগ্যৰ হাৰে ৭৮.০০%ত উপনীত হৈছে, যিটোৱে প্ৰতিদিনে সৰ্বাধিক আৰোগ্যৰ সংখ্যাকে প্ৰতিফলিত কৰিছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৭৭,৫১৩গৰাকী ৰোগীক ডিছচাৰ্জড দিয়া হৈছে৷ দেশত মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা ৩৭,৮০,১০৭জন হৈছে৷ আৰোগ্য আৰু চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পাই আজি প্ৰায় ২৮ লাখ হৈছে৷
বৰ্তমান দেশত ৯,৮৬,৫৯৮গৰাকী ক’ভিড ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷ উল্লেখ্য যে মুঠ আক্ৰান্তৰ ৬০ শতাংশতকৈ অধিক ৰোগী ৫খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, উত্তৰপ্ৰদেশ আৰু তামিলনাডুৰ৷ ইফালে মুঠ আৰোগ্যৰ ৬০শতাংশ লোকে এই পাঁচখন ৰাজ্যৰে৷
দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯২,০৭১গৰাকী লোক নতুনকৈ ক’ভিডত আক্ৰান্ত হৈছে৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ২২,০০০তকৈ অধিক লোক আক্ৰান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশত ৯,৮০০তকৈ অধিক লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
ইফালে, বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১,১৩৬গৰাকী ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷ এই মৃত্যু হোৱাৰ লোকৰ ৫৩%ই তিনিখন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক আৰু উত্তৰপ্ৰদেশৰ৷ কালি দিনটোত মহাৰাষ্ট্ৰত ৪১৬গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷
#
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ নাম
চিকিৎসাধীন ৰোগী
নিশ্চিত সংক্ৰমিত লোক
সামূহিক আৰোগ্য/ডিছচাৰ্জড/প্ৰব্ৰজিত ৰোগী
সামূহিক মৃত্যু
১৪.০৯.২০২০লৈকে
১৪.০৯.২০২০লৈকে
১৩.০৯.২০২০লৈকে
কালি সলনি কৰা
১৪.০৯.২০২০লৈকে
১৪.০৯.২০২০লৈকে
কালি সলনি কৰা
১৪.০৯.২০২০লৈকে
১৩.০৯.২০২০লৈকে
কালি সলনি কৰা
মুঠ আক্ৰান্ত
৯৮৬৫৯৮
৪৮৪৬৪২৭
৪৭৫৪৩৫৬
৯২০৭১
৩৭৮০১০৭
৩৭০২৫৯৫
৭৭৫১২
৭৯৭২২
৭৮৫৮৬
১১৩৬
১
মহাৰাষ্ট্ৰ
২৯০৭১৬
১০৬০৩০৮
১০৩৭৭৬৫
২২৫৪৩
৭৪০০৬১
৭২৮৫১২
১১৫৪৯
২৯৫৩১
২৯১১৫
৪১৬
২
কৰ্ণাটক
৯৯২২২
৪৫৯৪৪৫
৪৪৯৫৫১
৯৮৯৪
৩৫২৯৫৮
৩৪৪৫৫৬
৮৪০২
৭২৬৫
৭১৬১
১০৪
৩
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
৯৫০৭২
৫৬৭১২৩
৫৫৭৫৮৭
৯৫৩৬
৪৬৭১৩৯
৪৫৭০০৮
১০১৩১
৪৯১২
৪৮৪৬
৬৬
৪
উত্তৰপ্ৰদেশ
৬৮১২২
৩১২০৩৬
৩০৫৮৩১
৬২০৫
২৩৯৪৮৫
২৩৩৫২৭
৫৯৫৮
৪৪২৯
৪৩৪৯
৮০
৫
তামিলনাডু
৪৭০১২
৫০২৭৫৯
৪৯৭০৬৬
৫৬৯৩
৪৪৭৩৬৬
৪৪১৬৪৯
৫৭১৭
৮৩৮১
৮৩০৭
৭৪
৬
তেলংগানা
৩১৫৩৯
১৫০৮০৭
১৪৬৮৯৪
৩৯১৩
১১৮৬৪২
১১৫২৭৯
৩৩৬৩
৬২৬
৬১৬
১০
৭
ওড়িশা
৩১৫০৫
৬৩৯৯১
৬১৭৬৩
২২২৮
৩১৯৩১
২৭৯৭৮
৩৯৫৩
৫৫৫
৫৩৯
১৬
৮
অসম
৩০৫৩২
১৫৮৫১৩
১৫৭০৯৬
১৪১৭
১২৭০০৭
১২৪৫২৮
২৪৭৯
৯৭৪
৯৬১
১৩
৯
চত্তীশগড়
৩০১৪০
১০৮২৭৮
১০৫১৩৯
৩১৩৯
৭৭৬৯৯
৭৫৮৪৪
১৮৫৫
৪৩৯
৪২৫
১৪
১০
কেৰালা
২৮৮১২
২১৮৩০৪
২১৪০৬৯
৪২৩৫
১৮৪৭৪৮
১৮১২৯৫
৩৪৫৩
৪৭৪৪
৪৭১৫
২৯
১১
দিল্লী
২৮১৬১
১৪১৭৬৩
১৪০৪৭১
১২৯২
১১৩১৩৩
১১০৮৮৫
২২৪৮
৪৬৯
৪৫৩
১৬
১২
পশ্চিমবংগ
২৩৬২৪
২০২৭০৮
১৯৯৪৯৩
৩২১৫
১৭৫১৩৯
১৭২০৮৫
৩০৫৪
৩৯৪৫
৩৮৮৭
৫৮
১৩
মধ্যপ্ৰদেশ
২০৪৮৭
৮৮২৪৭
৮৫৯৬৬
২২৮১
৬৫৯৯৮
৬৪৩৯৮
১৬০০
১৭৬২
১৭২৮
৩৪
১৪
হাৰিয়ানা
২০০৭৯
৯৩৬৪১
৯১১১৫
২৫২৬
৭২৫৮৭
৭০৭১৩
১৮৭৪
৯৭৫
৯৫৬
১৯
১৫
পাঞ্জাৱ
১৯৭৮৭
৭৯৬৭৯
৭৭০৫৭
২৬২২
৫৭৫৩৬
৫৫৩৮৫
২১৫১
২৩৫৬
২২৮৮
৬৮
১৬
গুজৰাট
১৭৪৮১
৫৪০৯৬
৫২৪১০
১৬৮৬
৩৫৭৩৭
৩৫২৮৫
৪৫২
৮৭৮
৮৬৪
১৪
১৭
ৰাজস্থান
১৬৬৫৪
১০২৪০৮
১০০৭০৫
১৭০৩
৮৪৫১৮
৮২৯০২
১৬১৬
১২৩৬
১২২১
১৫
১৮
ঝাৰখণ্ড
১৬৪০৭
১১৩৫০০
১১২১৭৪
১৩২৬
৯৩৮৮৩
৯২৬৭৮
১২০৫
৩২১০
৩১৯৫
১৫
১৯
বিহাৰ
১৪৩৩৬
৬১৪৭৪
৬০৪৬০
১০১৪
৪৬৫৮৩
৪৫০৭৪
১৫০৯
৫৫৫
৫৪২
১৩
২০
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (কে. শা. অ)
১৪১১৩
১৫৮২৮৫
১৫৬৭০৩
১৫৮২
১৪৩৩৫০
১৪১৪৯৯
১৮৫১
৮২২
৮০৮
১৪
২১
উত্তৰাখণ্ড
১০৫১৯
৩১৯৭৩
৩০৩৩৬
১৬৩৭
২১০৪০
২০১৫৩
৮৮৭
৪১৪
৪০২
১২
২২
ত্ৰিপুৰা
৭৪২৯
১৯১৬৫
১৮৯১০
২৫৫
১১৫৩৬
১১১৩২
৪০৪
২০০
১৯৪
৬
২৩
গোৱা
৫১৭৩
২৪৫৯২
২৪১৮৫
৪০৭
১৯১২৯
১৮৫৭৬
৫৫৩
২৯০
২৮৬
৪
২৪
পুডুচেৰী
৪৮৭৮
১৯৮৩৩
১৯৪৪৫
৩৮৮
১৪৫৭০
১৪২২৮
৩৪২
৩৮৫
৩৭০
১৫
২৫
হিমাচলপ্ৰদেশ
৩৩৬৪
৯৫৫৫
৯২২৯
৩২৬
৬১১৪
৫৯৬২
১৫২
৭৭
৭৩
৪
২৬
চণ্ডীগড়
২৭২৮
৭৯৯১
৭৫৪২
৪৪৯
৫১৭০
৪৮৬৪
৩০৬
৯৩
৯২
১
২৭
অৰুণাচলপ্ৰদেশ
১৭৩২
৬১২১
৫৯৭৫
১৪৬
৪৩৭৯
৪২৫৩
১২৬
১০
১০
০
২৮
মনিপুৰ
১৬৩৮
৭৮৭৫
৭৭৩১
১৪৪
৬১৯১
৬১০২
৮৯
৪৬
৪৫
১
২৯
মেঘালয়
১৬২৩
৩৭২৪
৩৬১৫
১০৯
২০৭৫
২০২০
৫৫
২৬
২৫
১
৩০
নাগালেণ্ড
১১৭২
৫০৮৩
৫০৬৪
১৯
৩৯০১
৩৮৩৯
৬২
১০
১০
০
৩১
লাডাখ (কে.শা.অ)
৮৬৯
৩৩৪৫
৩২৯৪
৫১
২৪৩৬
২৪১৪
২২
৪০
৩৯
১
৩২
মিজোৰাম
৫৯৮
১৪২৮
১৪১৪
১৪
৮৩০
৮২৩
৭
০
০
০
৩৩
ছিকিম
৫৬৭
২০৮৬
২০৫৫
৩১
১৫০৫
১৫০৩
২
১৪
১১
৩
৩৪
দমন আৰু দিউ আৰু দাদৰা নগৰ হাভেলী
২৫৫
২৭৪৫
২৭২৫
২০
২৪৮৮
২৪৪৪
৪৪
২
২
০
৩৫
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দীপপুঞ্জ
২৫২
৩৫৪৬
৩৫২১
২৫
৩২৪৩
৩২০২
৪১
৫১
৫১
০
৩৬
লাক্ষাদীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০

Ministry of Health and Family Welfare
On a steep rising curve, India’s Recovery Rate touches 78%
There are 28 lakh more Recoveries than Active Cases
60% of Total Active Cases in 5 Most Affected States
14 SEP 2020 11:11AM by PIB Delhi
India’s journey of a fast growing Recovery Rate has crossed a milestone today. On a continuous upward trajectory, the Recovery Rate has touched 78.00% reflecting the increasing number of high recoveries per day.
77,512 patients have been discharged in the last 24 hours. The total recovered cases are 37,80,107. The gap between Recovered cases and Active cases is consistently increasing. This has touched nearly 28 lakh today (27,93,509).
The total number of active cases in the country stands at 9,86,598 as on date.
More than 60% of the Active Cases are concentrated in 5 States viz Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. These States are also reporting 60% of the total recovered cases.
92,071 new cases have been reported in the last 24 hours in the country. Maharashtra continues to contribute a high number. In the last 24 hours it has reported more than 22,000 new cases. Andhra Pradesh has contributed more than 9,800 new cases.
Nearly 60% of the total cases are being contributed by five States viz. Maharashtra, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka and Uttar Pradesh.
1,136 deaths have been logged in the past 24 hours. Of the new deaths, nearly 53% are concentrated in three States of Maharashtra, Karnataka, and Uttar Pradesh. These are followed by Tamil Nadu, Punjab and Andhra Pradesh.
More than 36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra (416 deaths).
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 14.09.2020
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Change since yesterday
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Changes since yesterday
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
986598
4846427
4754356
92071
3780107
3702595
77512
79722
78586
1136
1
Maharashtra
290716
1060308
1037765
22543
740061
728512
11549
29531
29115
416
2
Karnataka
99222
459445
449551
9894
352958
344556
8402
7265
7161
104
3
Andhra Pradesh
95072
567123
557587
9536
467139
457008
10131
4912
4846
66
4
Uttar Pradesh
68122
312036
305831
6205
239485
233527
5958
4429
4349
80
5
Tamil Nadu
47012
502759
497066
5693
447366
441649
5717
8381
8307
74
6
Odisha
31539
150807
146894
3913
118642
115279
3363
626
616
10
7
Chhattisgarh
31505
63991
61763
2228
31931
27978
3953
555
539
16
8
Telangana
30532
158513
157096
1417
127007
124528
2479
974
961
13
9
Kerala
30140
108278
105139
3139
77699
75844
1855
439
425
14
10
Delhi
28812
218304
214069
4235
184748
181295
3453
4744
4715
29
11
Assam
28161
141763
140471
1292
113133
110885
2248
469
453
16
12
West Bengal
23624
202708
199493
3215
175139
172085
3054
3945
3887
58
13
Madhya Pradesh
20487
88247
85966
2281
65998
64398
1600
1762
1728
34
14
Haryana
20079
93641
91115
2526
72587
70713
1874
975
956
19
15
Punjab
19787
79679
77057
2622
57536
55385
2151
2356
2288
68
16
J&K (UT)
17481
54096
52410
1686
35737
35285
452
878
864
14
17
Rajasthan
16654
102408
100705
1703
84518
82902
1616
1236
1221
15
18
Gujarat
16407
113500
112174
1326
93883
92678
1205
3210
3195
15
19
Jharkhand
14336
61474
60460
1014
46583
45074
1509
555
542
13
20
Bihar
14113
158285
156703
1582
143350
141499
1851
822
808
14
21
Uttarakhand
10519
31973
30336
1637
21040
20153
887
414
402
12
22
Tripura
7429
19165
18910
255
11536
11132
404
200
194
6
23
Goa
5173
24592
24185
407
19129
18576
553
290
286
4
24
Puducherry
4878
19833
19445
388
14570
14228
342
385
370
15
25
Himachal Pradesh
3364
9555
9229
326
6114
5962
152
77
73
4
26
Chandigarh
2728
7991
7542
449
5170
4864
306
93
92
1
27
Arunachal Pradesh
1732
6121
5975
146
4379
4253
126
10
10
0
28
Manipur
1638
7875
7731
144
6191
6102
89
46
45
1
29
Meghalaya
1623
3724
3615
109
2075
2020
55
26
25
1
30
Nagaland
1172
5083
5064
19
3901
3839
62
10
10
0
31
Ladakh (UT)
869
3345
3294
51
2436
2414
22
40
39
1
32
Mizoram
598
1428
1414
14
830
823
7
0
0
0
33
Sikkim
567
2086
2055
31
1505
1503
2
14
11
3
34
D&D & D&N
255
2745
2725
20
2488
2444
44
2
2
0
35
A&N Islands
252
3546
3521
25
3243
3202
41
51
51
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0