ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 78 ପ୍ରତିଶତ ଛୁଇଁଲା
● ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା 28 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ
● ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 60 ପ୍ରତିଶତ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ
14 SEP 2020 11:11AM by PIB Bhubaneswar
କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାରରେ ଦେଶ ଆଉ ଏକ ସଫଳତାର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଛୁଇଁଞ୍ଚି । ଏହି ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମଶଃ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ବେଳେ ଏହା ଶତକଡା 78 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 77,512 ଜଣ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାଫଳରେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 37,80,107ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଓ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ଦିନକୁ ଦିନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଦେଶରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 9,86,598 ଜଣ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ଥିବା ବେଳେ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 27,93,509ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଶତକଡା 60 ଭାଗରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ଵ 5ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଓ ତାମିଲନାଡୁରୁ ଆସିଛନ୍ତି । ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକରୁ ଶତକଡା 60 ଭାଗ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ ମଧ୍ୟ କରିଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 92,071ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 22,000 ଓ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରୁ 9,800ରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ଵ ରହିଛନ୍ତି । ପାଖାପାଖି ମୋଟ ମାମଲାର ଶତକଡା 60 ଭାଗ 5ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ତାମିଲନାଡୁ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରୁ ରହିଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 1136 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ପାଖାପାଖି ଶତକଡା 53 ଭାଗ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ଏହା ପଛକୁ ତାମିଲନାଡୁ, ପଞ୍ଜାବ ଓ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ରହିଛନ୍ତି । ଗତକାଲି ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଶତକଡା 36 ଅର୍ଥାତ 416 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ନାମ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
ସୁନିଶ୍ଚିତ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ / ଡିଶ୍ଚାର୍ଜ/ସ୍ଥାନାନ୍ତରଣ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ମୃତ୍ୟୁ
14.09.20 ସୁଦ୍ଧା
14.09.20 ସୁଦ୍ଧା
13.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
14.09.20 ସୁଦ୍ଧା
13.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
14.09.20 ସୁଦ୍ଧା
13.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
ମୋଟ ମାମଲା
986598
4846427
4754356
92071
3780107
3702595
77512
79722
78586
1136
1
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
290716
1060308
1037765
22543
740061
728512
11549
29531
29115
416
2
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
99222
459445
449551
9894
352958
344556
8402
7265
7161
104
3
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
95072
567123
557587
9536
467139
457008
10131
4912
4846
66
4
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
68122
312036
305831
6205
239485
233527
5958
4429
4349
80
5
ତାମିଲନାଡୁ
47012
502759
497066
5693
447366
441649
5717
8381
8307
74
6
ଓଡିଶା
31539
150807
146894
3913
118642
115279
3363
626
616
10
7
ଛତିଶଗଡ
31505
63991
61763
2228
31931
27978
3953
555
539
16
8
ତେଲଙ୍ଗାନା
30532
158513
157096
1417
127007
124528
2479
974
961
13
9
କେରଳ
30140
108278
105139
3139
77699
75844
1855
439
425
14
10
ଦିଲ୍ଲୀ
28812
218304
214069
4235
184748
181295
3453
4744
4715
29
11
ଆସାମ
28161
141763
140471
1292
113133
110885
2248
469
453
16
12
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
23624
202708
199493
3215
175139
172085
3054
3945
3887
58
13
ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶ
20487
88247
85966
2281
65998
64398
1600
1762
1728
34
14
ହରିୟାଣା
20079
93641
91115
2526
72587
70713
1874
975
956
19
15
ପଞ୍ଜାବ
19787
79679
77057
2622
57536
55385
2151
2356
2288
68
16
ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀର
17481
54096
52410
1686
35737
35285
452
878
864
14
17
ରାଜସ୍ଥାନ
16654
102408
100705
1703
84518
82902
1616
1236
1221
15
18
ଗୁଜରାଟ
16407
113500
112174
1326
93883
92678
1205
3210
3195
15
19
ଝାଡଖଣ୍ଡ
14336
61474
60460
1014
46583
45074
1509
555
542
13
20
ବିହାର
14113
158285
156703
1582
143350
141499
1851
822
808
14
21
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
10519
31973
30336
1637
21040
20153
887
414
402
12
22
ତ୍ରିପୁରା
7429
19165
18910
255
11536
11132
404
200
194
6
23
ଗୋଆ
5173
24592
24185
407
19129
18576
553
290
286
4
24
ପୁଡୁଚେରୀ
4878
19833
19445
388
14570
14228
342
385
370
15
25
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
3364
9555
9229
326
6114
5962
152
77
73
4
26
ଚଣ୍ଡିଗଡ
2728
7991
7542
449
5170
4864
306
93
92
1
27
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
1732
6121
5975
146
4379
4253
126
10
10
0
28
ମଣିପୁର
1638
7875
7731
144
6191
6102
89
46
45
1
29
ମେଘାଳୟ
1623
3724
3615
109
2075
2020
55
26
25
1
30
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
1172
5083
5064
19
3901
3839
62
10
10
0
31
ଲଦାଖ
869
3345
3294
51
2436
2414
22
40
39
1
32
ମିଜୋରାମ
598
1428
1414
14
830
823
7
0
0
0
33
ସିକ୍କିମ
567
2086
2055
31
1505
1503
2
14
11
3
34
ଡିଏଣ୍ଡଡି ଏଣ୍ଡ ଡିଏଣ୍ଡଏନ
255
2745
2725
20
2488
2444
44
2
2
0
35
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
252
3546
3521
25
3243
3202
41
51
51
0
36
ଲାକ୍ଷାଦୀପ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
On a steep rising curve, India’s Recovery Rate touches 78%
There are 28 lakh more Recoveries than Active Cases
60% of Total Active Cases in 5 Most Affected States
14 SEP 2020 11:11AM by PIB Delhi
India’s journey of a fast growing Recovery Rate has crossed a milestone today. On a continuous upward trajectory, the Recovery Rate has touched 78.00% reflecting the increasing number of high recoveries per day.
77,512 patients have been discharged in the last 24 hours. The total recovered cases are 37,80,107. The gap between Recovered cases and Active cases is consistently increasing. This has touched nearly 28 lakh today (27,93,509).
The total number of active cases in the country stands at 9,86,598 as on date.
More than 60% of the Active Cases are concentrated in 5 States viz Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. These States are also reporting 60% of the total recovered cases.
92,071 new cases have been reported in the last 24 hours in the country. Maharashtra continues to contribute a high number. In the last 24 hours it has reported more than 22,000 new cases. Andhra Pradesh has contributed more than 9,800 new cases.
Nearly 60% of the total cases are being contributed by five States viz. Maharashtra, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka and Uttar Pradesh.
1,136 deaths have been logged in the past 24 hours. Of the new deaths, nearly 53% are concentrated in three States of Maharashtra, Karnataka, and Uttar Pradesh. These are followed by Tamil Nadu, Punjab and Andhra Pradesh.
More than 36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra (416 deaths).
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 14.09.2020
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Change since yesterday
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Changes since yesterday
As on 14.09.2020
As on 13.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
986598
4846427
4754356
92071
3780107
3702595
77512
79722
78586
1136
1
Maharashtra
290716
1060308
1037765
22543
740061
728512
11549
29531
29115
416
2
Karnataka
99222
459445
449551
9894
352958
344556
8402
7265
7161
104
3
Andhra Pradesh
95072
567123
557587
9536
467139
457008
10131
4912
4846
66
4
Uttar Pradesh
68122
312036
305831
6205
239485
233527
5958
4429
4349
80
5
Tamil Nadu
47012
502759
497066
5693
447366
441649
5717
8381
8307
74
6
Odisha
31539
150807
146894
3913
118642
115279
3363
626
616
10
7
Chhattisgarh
31505
63991
61763
2228
31931
27978
3953
555
539
16
8
Telangana
30532
158513
157096
1417
127007
124528
2479
974
961
13
9
Kerala
30140
108278
105139
3139
77699
75844
1855
439
425
14
10
Delhi
28812
218304
214069
4235
184748
181295
3453
4744
4715
29
11
Assam
28161
141763
140471
1292
113133
110885
2248
469
453
16
12
West Bengal
23624
202708
199493
3215
175139
172085
3054
3945
3887
58
13
Madhya Pradesh
20487
88247
85966
2281
65998
64398
1600
1762
1728
34
14
Haryana
20079
93641
91115
2526
72587
70713
1874
975
956
19
15
Punjab
19787
79679
77057
2622
57536
55385
2151
2356
2288
68
16
J&K (UT)
17481
54096
52410
1686
35737
35285
452
878
864
14
17
Rajasthan
16654
102408
100705
1703
84518
82902
1616
1236
1221
15
18
Gujarat
16407
113500
112174
1326
93883
92678
1205
3210
3195
15
19
Jharkhand
14336
61474
60460
1014
46583
45074
1509
555
542
13
20
Bihar
14113
158285
156703
1582
143350
141499
1851
822
808
14
21
Uttarakhand
10519
31973
30336
1637
21040
20153
887
414
402
12
22
Tripura
7429
19165
18910
255
11536
11132
404
200
194
6
23
Goa
5173
24592
24185
407
19129
18576
553
290
286
4
24
Puducherry
4878
19833
19445
388
14570
14228
342
385
370
15
25
Himachal Pradesh
3364
9555
9229
326
6114
5962
152
77
73
4
26
Chandigarh
2728
7991
7542
449
5170
4864
306
93
92
1
27
Arunachal Pradesh
1732
6121
5975
146
4379
4253
126
10
10
0
28
Manipur
1638
7875
7731
144
6191
6102
89
46
45
1
29
Meghalaya
1623
3724
3615
109
2075
2020
55
26
25
1
30
Nagaland
1172
5083
5064
19
3901
3839
62
10
10
0
31
Ladakh (UT)
869
3345
3294
51
2436
2414
22
40
39
1
32
Mizoram
598
1428
1414
14
830
823
7
0
0
0
33
Sikkim
567
2086
2055
31
1505
1503
2
14
11
3
34
D&D & D&N
255
2745
2725
20
2488
2444
44
2
2
0
35
A&N Islands
252
3546
3521
25
3243
3202
41
51
51
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0