স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া স্থিতি
ভাৰতত উচ্চ হাৰত আৰোগ্যৰ লাভৰ গতি অব্যাহত
আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ মুঠ সংখ্যা ৩৭ লাখৰো অধিক
৫খন ৰাজ্যৰ পৰাই দৈনিক আৰোগ্যৰ ৫৮শতাংশ লোক
13 SEP 2020 11:02AM by PIB Guwahati
ভাৰতত প্ৰতিদিনে ৭০,০০০ৰৰো অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ যি গতি আৰম্ভ হৈছিল সেয়া এতিয়াও অব্যাহত আছে। লক্ষ্য নিৰ্দিষ্ট, সমন্বিত, সতৰ্ক তথা প্ৰভাৱশালিতাৰে সম্পন্ন কৰা ক’ভিডৰ আগতীয়া পৰীক্ষণ, তত্কালীন নিৰীক্ষণ আৰু অনুসৰণৰ জৰিয়তে কৰা আক্ৰান্তৰ তত্কালীন চিনাক্তকৰণৰ সৈতে সংগতি ৰাখি মান-সম্পন্ন চিকিত্সা সেৱাৰ সুবাদত এই সাফল্য সম্ভৱ কৰিব পৰা গৈছে।
দেশত শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ৭৮,৩৯৯গৰাকী। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত সৰ্বমুঠ ৩,৭০২,৫৯৫গৰাকী লোকে এই পৰ্যন্ত আৰোগ্য লাভ কৰিছে। শেহীয়া হিচাপত আৰোগ্য লাভৰ শতাংশ হাৰ হ’ল ৭৭.৮৮%।
ইফালে দেশত সৰ্বাধিক ভাবে আক্ৰান্ত ৫খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, তামিল নাডু, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, কৰ্ণাটক আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ পৰাই নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ ৫৮%ৰ নাম পঞ্জীভুক্ত হৈছে। এইক্ষেত্ৰত ১৩,০০০গৰাকী আৰোগ্যৰে মহাৰাষ্ট্ৰই তালিকাৰ শীৰ্ষত স্থান লাভ কৰিছে। ইয়াৰ পিচত স্থান লাভ কৰিছে এদিনত ১০,০০০ৰৰো অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰা অন্ধ্ৰ প্ৰদেশে।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত নতুনৈ আক্ৰান্তৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে ৯৪,৩৭২ গৰাকী লোক। ইয়াতো সৰ্বাধিক ২২,০০০ৰৰো অধিক আক্ৰান্তৰে মহাৰাষ্ট্ৰই তালিকাৰ শীৰ্ষত স্থান লাভ কৰাৰ বিপৰীতে কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰ প্ৰদেশে প্ৰত্যেকেই ৯০০০কৈ আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় স্থান দখল কৰিছে।
আটাইতকৈ অধিক ভাবে আক্ৰান্ত ৫খন ৰাজ্যৰ পৰাই নতুনকৈ আক্ৰন্তৰ ৫৭% নাম পঞ্জীয়ণভুক্ত হৈছে। অৱশ্যে এইকেইখন ৰাজ্য পৰাই ৫৮% লোকে আৰোগ্যও লাভ কৰাৰ তথ্য লাভ কৰা গৈছে।
দেশত আজি তাৰিখত সক্ৰিয় ক’ভিড আক্ৰন্তৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ৯,৭৩,১৭৫গৰাকী।
ইয়াৰে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৮০,০০০গৰাকী, কৰ্ণাটকত ৯৭,০০০ৰৰো অধিক লোকৰ নাম পঞ্জীভুক্ত হৈছে।
সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্তৰ ৬০%ই পাঁচখন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ(২৮.৭৯%), কৰ্ণাটক(১০.০৫%), অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ(৯.৮৪%), উত্তৰ প্ৰদেশ(৬.৯৮%) আৰু তামিল নাডু(৪,৮৪%)ৰ।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ১,১১৪গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটিবলগীয়া হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰৰ ৩৯১গৰাকী, কৰ্ণাটকৰ ৯৪গৰাকী আৰু তামিল নাডুৰ ৭৬গৰাকী বুলি তথ্য নিশ্চিত কৰা হৈছে।
1.
#
ৰাজ্য-
কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
সক্ৰিয়
আক্ৰান্ত
নিশ্চিত
আক্ৰান্ত
সৰ্বমুঠ আৰোগ্য
হাস্পটাল এৰাৰ সংখ্যা
প্ৰব্ৰজিত ৰোগী
সৰ্ব মুঠ মৃত্যু
13.09.2020 ত
13.09.2020 ত
12.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা তথ্য
13.09.2020 ত
12.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা তথ্য
13.09.2020 ত
12.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা তথ্য
মুঠ আক্ৰান্ত
973175
4754356
4659984
94372
3702595
3624196
78399
78586
77472
1114
1
মহাৰাষ্ট্ৰ
280138
1037765
1015681
22084
728512
715023
13489
29115
28724
391
2
কৰ্ণাটক
97834
449551
440411
9140
344556
334999
9557
7161
7067
94
3
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
95733
557587
547686
9901
457008
446716
10292
4846
4779
67
4
উত্তৰ প্ৰদেশ
67955
305831
299045
6786
233527
227442
6085
4349
4282
67
5
তামিল নাডু
47110
497066
491571
5495
441649
435422
6227
8307
8231
76
6
চত্তিশ গড়
33246
61763
58643
3120
27978
27123
855
539
519
20
7
তেলেংগাণা
31607
157096
154880
2216
124528
121925
2603
961
950
11
8
ওড়িশা
30999
146894
143117
3777
115279
112062
3217
616
605
11
9
অসম
29133
140471
138339
2132
110885
108329
2556
453
430
23
10
কেৰালা
28870
105139
102254
2885
75844
73900
1944
425
410
15
11
দিল্লী
28059
214069
209748
4321
181295
178154
3141
4715
4687
28
12
পশ্চিম বংগ
23521
199493
196332
3161
172085
169043
3042
3887
3828
59
13
মধ্য প্ৰদেশ
19840
85966
83619
2347
64398
62936
1462
1728
1691
37
14
হাৰিয়াণা
19446
91115
88332
2783
70713
68525
2188
956
932
24
15
পাঞ্জাৱ
19384
77057
74616
2441
55385
53308
2077
2288
2212
76
16
ৰাজস্থান
16582
100705
99036
1669
82902
81970
932
1221
1207
14
17
গুজৰাট
16301
112174
110809
1365
92678
91343
1335
3195
3180
15
18
জম্মু-কাশ্মীৰ
16261
52410
50712
1698
35285
34689
596
864
854
10
19
ঝাৰখণ্ড
14844
60460
59040
1420
45074
43328
1746
542
532
10
20
বিহাৰ
14396
156703
155445
1258
141499
139458
2041
808
797
11
21
উত্তৰাখণ্ড
9781
30336
29221
1115
20153
19428
725
402
388
14
22
ত্ৰিপুৰা
7584
18910
18281
629
11132
10734
398
194
182
12
23
গোৱা
5323
24185
23445
740
18576
18065
511
286
276
10
24
পুডুচেৰী
4847
19445
19026
419
14228
13783
445
370
365
5
25
হিমাচল প্ৰদেশ
3194
9229
8784
445
5962
5839
123
73
71
2
26
চণ্ডীগড়
2586
7542
7292
250
4864
4600
264
92
86
6
27
অৰুণাচল প্ৰদেশ
1712
5975
5825
150
4253
4126
127
10
10
0
28
মণ্পুৰ
1584
7731
7579
152
6102
6002
100
45
44
1
29
মেঘালয়
1570
3615
3447
168
2020
1889
131
25
24
1
30
নাগালেণ্ড
1215
5064
4946
118
3839
3802
37
10
10
0
31
লাডাখ
841
3294
3228
66
2414
2387
27
39
38
1
32
মিজোৰাম
591
1414
1379
35
823
790
33
0
0
0
33
ছিক্কিম
541
2055
2026
29
1503
1486
17
11
8
3
34
দমন আৰু ডিউ, দাদ্ৰা আৰু নগৰহাভেলী
279
2725
2695
30
2444
2413
31
2
2
0
35
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
268
3521
3494
27
3202
3157
45
51
51
0
36
লাক্ষা দ্বীপ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
India continues with High Number of Recoveries
Total number of Recovered Cases more than 37 lakh
58% Daily New Recoveries come from 5 States
13 SEP 2020 11:02AM by PIB Delhi
India continues to report high number of recoveries exceeding 70,000 every day. Focussed, collaborative, responsive & effective measures of early identification through high & aggressive testing, prompt surveillance & tracking coupled with standardised high quality clinical care have in tandem led to this result.
78,399 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. With this, the total number of recoveries has touched 3,702,595 taking the Recovery Rate to77.88%.
58% of the new recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka and Uttar Pradesh. Maharashtra continues to lead with more than 13,000 recoveries while Andhra Pradesh has contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
94,372 new cases have been reported in the last 24 hours. Of this, Maharashtra alone has more than 22,000 cases followed by Andhra Pradesh and Karnataka with more than 9,000 cases each.
Nearly 57% of the new cases are reported from five States. These are also contributing 58% of the new recovered cases.
The total number of active cases in the country stands at 9,73,175 as on date.
Maharashtra has more than 2,80,000 cases followed by Karnataka with more than 97,000 cases.
Five states account for 60% of Total Active cases in the country viz. Maharashtra (28.79%), Karnataka (10.05%), Andhra Pradesh (9.84%), Uttar Pradesh (6.98%) and Tamil Nadu (4.84%).
1,114 deaths have been registered in the past 24 hours. Maharashtra has reported the maximum number of 391 deaths followed by Karnataka with 94 deaths, whereas Tamil Nadu has reported 76 deaths.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 13.09.2020
As on 13.09.2020
As on 12.09.2020
Change since yesterday
As on 13.09.2020
As on 12.09.2020
Changes since yesterday
As on 13.09.2020
As on 12.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
973175
4754356
4659984
94372
3702595
3624196
78399
78586
77472
1114
1
Maharashtra
280138
1037765
1015681
22084
728512
715023
13489
29115
28724
391
2
Karnataka
97834
449551
440411
9140
344556
334999
9557
7161
7067
94
3
Andhra Pradesh
95733
557587
547686
9901
457008
446716
10292
4846
4779
67
4
Uttar Pradesh
67955
305831
299045
6786
233527
227442
6085
4349
4282
67
5
Tamil Nadu
47110
497066
491571
5495
441649
435422
6227
8307
8231
76
6
Chhattisgarh
33246
61763
58643
3120
27978
27123
855
539
519
20
7
Telangana
31607
157096
154880
2216
124528
121925
2603
961
950
11
8
Odisha
30999
146894
143117
3777
115279
112062
3217
616
605
11
9
Assam
29133
140471
138339
2132
110885
108329
2556
453
430
23
10
Kerala
28870
105139
102254
2885
75844
73900
1944
425
410
15
11
Delhi
28059
214069
209748
4321
181295
178154
3141
4715
4687
28
12
West Bengal
23521
199493
196332
3161
172085
169043
3042
3887
3828
59
13
Madhya Pradesh
19840
85966
83619
2347
64398
62936
1462
1728
1691
37
14
Haryana
19446
91115
88332
2783
70713
68525
2188
956
932
24
15
Punjab
19384
77057
74616
2441
55385
53308
2077
2288
2212
76
16
Rajasthan
16582
100705
99036
1669
82902
81970
932
1221
1207
14
17
Gujarat
16301
112174
110809
1365
92678
91343
1335
3195
3180
15
18
J&K (UT)
16261
52410
50712
1698
35285
34689
596
864
854
10
19
Jharkhand
14844
60460
59040
1420
45074
43328
1746
542
532
10
20
Bihar
14396
156703
155445
1258
141499
139458
2041
808
797
11
21
Uttarakhand
9781
30336
29221
1115
20153
19428
725
402
388
14
22
Tripura
7584
18910
18281
629
11132
10734
398
194
182
12
23
Goa
5323
24185
23445
740
18576
18065
511
286
276
10
24
Puducherry
4847
19445
19026
419
14228
13783
445
370
365
5
25
Himachal Pradesh
3194
9229
8784
445
5962
5839
123
73
71
2
26
Chandigarh
2586
7542
7292
250
4864
4600
264
92
86
6
27
Arunachal Pradesh
1712
5975
5825
150
4253
4126
127
10
10
0
28
Manipur
1584
7731
7579
152
6102
6002
100
45
44
1
29
Meghalaya
1570
3615
3447
168
2020
1889
131
25
24
1
30
Nagaland
1215
5064
4946
118
3839
3802
37
10
10
0
31
Ladakh (UT)
841
3294
3228
66
2414
2387
27
39
38
1
32
Mizoram
591
1414
1379
35
823
790
33
0
0
0
33
Sikkim
541
2055
2026
29
1503
1486
17
11
8
3
34
D&D & D&N
279
2725
2695
30
2444
2413
31
2
2
0
35
A&N Islands
268
3521
3494
27
3202
3157
45
51
51
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0