ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
● ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥତାରେ ଭାରତର ଆଉ ଏକ ରେକର୍ଡ
● ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 81,533 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ
● ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 60 ପ୍ରତିଶତ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ
12 SEP 2020 11:33AM by PIB Bhubaneswar
ସୁଚିନ୍ତିତ ରଣନୀତି ଏବଂ ଦକ୍ଷ ଉପଚାର ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ଆଜି ଆଉ ଏକ ସଫଳତାର ଶିଖର ଛୁଇଁଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 81,533 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଏହା ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥତା ସଂଖ୍ୟା ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଶତକଡା 60 ଭାଗ ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରୁ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକ ହେଲା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ତାମିଲନାଡୁ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 14,000ରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 12,000ରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 36,24,196କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଥିବା ବେଳେ ଏହି ହାର 77.77 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ 97,570 ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 24,000 ଏବଂ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଓ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 9,000 ଲେଖାଏଁ ସଂକ୍ରମିତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
କେବଳ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ମୋଟ ମାମଲାର ଶତକଡା 60 ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସେହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକରୁ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ସୁସ୍ଥ ମଧ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 1,201ଟି ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଛି । ଗତକାଲି ହୋଇଥିବା ମୃତକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଶତକଡା 36 ଭାଗ ଅର୍ଥାତ 442 ଜଣ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଥିବା ବେଳେ 130 ଜଣ ମୃତକ କର୍ଣ୍ଣାଟକର ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ମୋଟ ମୃତକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଶତକଡା 69 ଭାଗ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଆସିଛନ୍ତି । ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକ ହେଲା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ତାମିଲନାଡୁ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ।
କ୍ର.ସଂ
ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
ସୁନିଶ୍ଚିତ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ / ଡିଶ୍ଚାର୍ଜ/ସ୍ଥାନାନ୍ତରଣ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ମୃତ୍ୟୁ
12.09.20 ସୁଦ୍ଧା
12.09.20ସୁଦ୍ଧା
11.09.20ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
12.09.20 ସୁଦ୍ଧା
11.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
12.09.20 ସୁଦ୍ଧା
11.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
ମୋଟ ମାମଲା
958316
4659984
4562414
97570
3624196
3542663
81533
77472
76271
1201
1
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
271934
1015681
990795
24886
715023
700715
14308
28724
28282
442
2
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
98345
440411
430947
9464
334999
322454
12545
7067
6937
130
3
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
96191
547686
537687
9999
446716
435647
11069
4779
4702
77
4
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ
67321
299045
292029
7016
227442
221506
5936
4282
4206
76
5
ତାମିଲନାଡୁ
47918
491571
486052
5519
435422
429416
6006
8231
8154
77
6
ତେଲଙ୍ଗାନା
32005
154880
152602
2278
121925
119467
2458
950
940
10
7
ଛତିଶଗଡ
31001
58643
55680
2963
27123
25855
1268
519
493
26
8
ଓଡିଶା
30450
143117
139121
3996
112062
108001
4061
605
591
14
9
ଆସାମ
29580
138339
135805
2534
108329
105701
2628
430
414
16
10
କେରଳ
27944
102254
99266
2988
73900
72578
1322
410
396
14
11
ଦିଲ୍ଲୀ
26907
209748
205482
4266
178154
175400
2754
4687
4666
21
12
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
23461
196332
193175
3157
169043
166027
3016
3828
3771
57
13
ପଞ୍ଜାବ
19096
74616
72143
2473
53308
51906
1402
2212
2149
63
14
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
18992
83619
81379
2240
62936
61285
1651
1691
1661
30
15
ହରିୟାଣା
18875
88332
85944
2388
68525
66705
1820
932
907
25
16
ଗୁଜରାଟ
16286
110809
109465
1344
91343
90103
1240
3180
3164
16
17
ରାଜସ୍ଥାନ
15859
99036
97376
1660
81970
80482
1488
1207
1192
15
18
ବିହାର
15190
155445
153568
1877
139458
137544
1914
797
785
12
19
ଝାଡଖଣ୍ଡ
15180
59040
58079
961
43328
42115
1213
532
517
15
20
ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀର
15169
50712
49134
1578
34689
34215
474
854
845
9
21
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
9405
29221
28266
955
19428
18783
645
388
377
11
22
ତ୍ରିପୁରା
7365
18281
17811
470
10734
10255
479
182
173
9
23
ଗୋଆ
5104
23445
22890
555
18065
17592
473
276
268
8
24
ପୁଡୁଚେରୀ
4878
19026
18536
490
13783
13389
394
365
353
12
25
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
2874
8784
8466
318
5839
5677
162
71
66
5
26
ଚଣ୍ଡିଗଡ
2606
7292
6987
305
4600
4331
269
86
83
3
27
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
1689
5825
5672
153
4126
4005
121
10
9
1
28
ମେଘାଳୟ
1534
3447
3296
151
1889
1842
47
24
20
4
29
ମଣିପୁର
1533
7579
7470
109
6002
5793
209
44
44
0
30
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
1134
4946
4636
310
3802
3792
10
10
10
0
31
ଲାଦାଖ
803
3228
3177
51
2387
2366
21
38
36
2
32
ମିଜୋରାମ
589
1379
1333
46
790
750
40
0
0
0
33
ସିକ୍କିମ
532
2026
2009
17
1486
1470
16
8
7
1
34
ଆଣ୍ଡାମାନ ଏଣ୍ଡ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
286
3494
3465
29
3157
3121
36
51
51
0
35
ଡିଏଣ୍ଡଡି ଏଣ୍ଡ ଡିଏଣ୍ଡଏନ
280
2695
2671
24
2413
2375
38
2
2
0
36
ଲାକ୍ଷାଦୀପ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
India scales yet another peak of Highest ever single day Recoveries
81,533 Patients recover in the last 24 hours
60% of Total Recoveries concentrated in 5 States
12 SEP 2020 11:33AM by PIB Delhi
With its focussed strategies and measures, India has been continuously reporting high number of recoveries. India has scaled yet another peak today. The highest ever single day recoveries of 81,533 have been registered in last 24 hours.
60% of the total recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka and Uttar Pradesh.
Maharashtra has alone contributed more than 14,000 and Karnataka has contributed more than 12,000 to the new single day recoveries.
With this, the total number of recoveries has crossed 36 lakh (3,624,196)taking the Recovery Rate to77.77%.
97,570 new confirmed cases have been added in the last 24 hours in the country.Maharashtra has more than 24,000 of the additional cases. Andhra Pradesh and Karnataka both have contributed more than 9,000.
60% of the total cases are reported from only five States. These Stateshave also reported maximum new recoveries in the past 24 hours.
In the past 24 hours,1,201 deaths have been registered.36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 442 deaths followed by Karnataka with 130deaths.
Of the total deaths, 69% deathsare concentrated in five States/UT of Maharashtra, Tamil Nadu, Karnataka, Andhra PradeshandDelhi.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 12.09.2020
As on12.09.2020
As on 11.09.2020
Change since yesterday
As on12.09.2020
As on 11.09.2020
Changes since yesterday
As on12.09.2020
As on 11.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
958316
4659984
4562414
97570
3624196
3542663
81533
77472
76271
1201
1
Maharashtra
271934
1015681
990795
24886
715023
700715
14308
28724
28282
442
2
Karnataka
98345
440411
430947
9464
334999
322454
12545
7067
6937
130
3
Andhra Pradesh
96191
547686
537687
9999
446716
435647
11069
4779
4702
77
4
Uttar Pradesh
67321
299045
292029
7016
227442
221506
5936
4282
4206
76
5
Tamil Nadu
47918
491571
486052
5519
435422
429416
6006
8231
8154
77
6
Telangana
32005
154880
152602
2278
121925
119467
2458
950
940
10
7
Chhattisgarh
31001
58643
55680
2963
27123
25855
1268
519
493
26
8
Odisha
30450
143117
139121
3996
112062
108001
4061
605
591
14
9
Assam
29580
138339
135805
2534
108329
105701
2628
430
414
16
10
Kerala
27944
102254
99266
2988
73900
72578
1322
410
396
14
11
Delhi
26907
209748
205482
4266
178154
175400
2754
4687
4666
21
12
West Bengal
23461
196332
193175
3157
169043
166027
3016
3828
3771
57
13
Punjab
19096
74616
72143
2473
53308
51906
1402
2212
2149
63
14
Madhya Pradesh
18992
83619
81379
2240
62936
61285
1651
1691
1661
30
15
Haryana
18875
88332
85944
2388
68525
66705
1820
932
907
25
16
Gujarat
16286
110809
109465
1344
91343
90103
1240
3180
3164
16
17
Rajasthan
15859
99036
97376
1660
81970
80482
1488
1207
1192
15
18
Bihar
15190
155445
153568
1877
139458
137544
1914
797
785
12
19
Jharkhand
15180
59040
58079
961
43328
42115
1213
532
517
15
20
J&K (UT)
15169
50712
49134
1578
34689
34215
474
854
845
9
21
Uttarakhand
9405
29221
28266
955
19428
18783
645
388
377
11
22
Tripura
7365
18281
17811
470
10734
10255
479
182
173
9
23
Goa
5104
23445
22890
555
18065
17592
473
276
268
8
24
Puducherry
4878
19026
18536
490
13783
13389
394
365
353
12
25
Himachal Pradesh
2874
8784
8466
318
5839
5677
162
71
66
5
26
Chandigarh
2606
7292
6987
305
4600
4331
269
86
83
3
27
Arunachal Pradesh
1689
5825
5672
153
4126
4005
121
10
9
1
28
Meghalaya
1534
3447
3296
151
1889
1842
47
24
20
4
29
Manipur
1533
7579
7470
109
6002
5793
209
44
44
0
30
Nagaland
1134
4946
4636
310
3802
3792
10
10
10
0
31
Ladakh (UT)
803
3228
3177
51
2387
2366
21
38
36
2
32
Mizoram
589
1379
1333
46
790
750
40
0
0
0
33
Sikkim
532
2026
2009
17
1486
1470
16
8
7
1
34
A&N Islands
286
3494
3465
29
3157
3121
36
51
51
0
35
D&D & D&N
280
2695
2671
24
2413
2375
38
2
2
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0