রেলৱে মন্ত্রালয়
দিল্লীদা কিসান রেল য়ৌরক্লগনি
অনন্তপুর(অন্ধ্র প্রদেশ)তগী আদর্শ নগর(নই দিল্লী)ফাওবা য়ৌগদবা খা ভারতকী অহানবা রেল “কিসান রেল” লমথাখ্রে
লৌউ-শিংউগী পোত্থোকস্তা খ্বাইদগী নিংথিনা চাইথোকপা অমদি অমুক হল্লকহনবগী মথৌ তাই। ভারতকী লৌমীশিংনা মখোয় অসি কৈদৌনুংদা মহৌশানা অমাং-অতা থোকহনবা নত্রগী শিংনবনা থবক তৌদনা তোকহনবা ঙম্লোই হায়বা উৎখ্রে। কিসান রেল অসিনা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং অসি লৈবাক অসিগী কাচিন অমদগী কাচিন অমদা য়ৌহনবা ঙম্লগনি”- ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং, রুরেল দিভেলপমেন্ত অমসুং পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার
“ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লৌমীগী পোত্থোক অসি মার্কেত্তিং তৌনবগী খুদোংচাবা ফংহনগনি হায়না অচেৎপা ৱাফম থমখ্রে”-রেলৱেজগী রাজ্য মন্তরী শ্রী সুরেশ সি.অঙ্গাদী
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং, রুরেল দিভেলপমেন্ত অমসুং পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারঅমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ৱাই.এস. জগন মোহন রেদ্দীনা ঙসি সেপ্তেম্বর ৯, ২০২০দা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা অনন্তপুরদগী ন্যু দিল্লী ফাওবা য়ৌগদবা ত্রেন চেনবা হৌদোকপগী লমথাখ্রে
থৌরম অসি ভারত সরকারগী রেলৱ
09 SEP 2020 3:09PM by PIB Imphal
ঙসি সেপ্তেম্বর ৯, ২০২০দা অনন্তপুর(অন্ধ্র প্রদেশ)তগী আদর্শ নগর(নই দিল্লী)ফাওবা য়ৌগদবা খা ভারতকী অহানবা রেল “কিসান রেল” লমথাখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুানা শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা মসি লৌমীশিংদা কান্নহন্নবা খা ভারত্তগী লৈবাক অসিগী কোনুং য়ৌহনগদবা অহানবা কিসান রেলনি হায়না ফোংদোকখি। মসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীনা লমজিং লমতাক্না অমদি ইথীল পীবিবগী মহৈনা ঙসি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা খুঙ্গংশিং অমসুং লৌমীসিংবু পুক্নিং থৌগৎনবগী পান্দম্না ইন্দিয়ন রেলৱেজ সর্ভিস অসি হৌদোকপা ঙমহল্লিবনি হায়না ফোংদোকখি। “মসি লৌমীশিংগী ওইনদি অথোইবা নুমিৎ অমনি। কিসান রেল অসি বজেত্তা লাউথোকখি। লৌউ-শিংউগী পোত্থোকস্তা খ্বাইদগী নিংথিনা চাইথোকপা অমদি অমুক হল্লকহনবগী মথৌ তাই। ভারতকী লৌমীশিংনা মখোয় অসি কৈদৌনুংদা মহৌশানা অমাং-অতা থোকহনবা নত্রগী শিংনবনা থবক তৌদনা তোকহনবা ঙম্লোই হায়বা উৎখ্রে। কিসান রেল অসিনা লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিং অসি লৈবাক অসিগী কাচিন অমদগী কাচিন অমদা য়ৌহনবা ঙম্লগনি”।
শ্রী সুরেস সি. অঙ্গাদীনানা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন অমসুং বজেত্তা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না লৌমীশিংগী শেন্মিৎলোন অসি শরুক অনি হেনগৎহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা কিসান রেল অসি হৌদোকখিবনি হায়না ফোংদোকখি।
“মতম চুপ্পগী ওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লৌমীগী পোত্থোক অসি মার্কেত্তিং তৌনবগী খুদোংচাবা ফংহনগনি হায়না অচেৎপা ৱাফম থমখ্রে”। রেলৱেগী পরিংশিং অসি ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী থবক অসি অন্ধ্র প্রদেশকী রাজ্য অসিদা অচৌবা মওং অমদা পোংথোকখ্রে অমদি মসিগী কান্নবশিং অসি অন্ধ্র প্রদেশকী মীশিংনা ফংগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং, রুরেল দিভেলপমেন্ত অমসুং পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারঅমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ৱাই.এস. জগন মোহন রেদ্দীনা ঙসি সেপ্তেম্বর ৯, ২০২০দা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা অনন্তপুরদগী ন্যু দিল্লী ফাওবা য়ৌগদবা ত্রেন চেনবা হৌদোকপগী লমথাখি।
থৌরম অদু ভারত সরকারগী রেলৱেজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সুরেশ সি.অঙ্গাদীনা ময়াই তাইবল লৌখি।
খা ভারতকী অহানবা কিসান রেল:
• ইনৌ-নৌনা অহানবা ওইনা হৌদোকপা রেল অসি অন্ধ্র প্রদেশকী অনন্তপুর রেলৱে স্তেসন্দগী চৎপা হৌই অমসুং ন্যু দিল্লীগী আদর্স নগর স্তেসন্দা য়ৌই।
• রেক অসি পার্সেল ভেন ১৪দা হাপকৎখি-ভেন ৪ অসিনা নাগপুরগীনি অদুগা অতোপ্পা ১০ অসিনা আদর্শ নগরগীনি-পুন্না তোন ৩৩২।
• অনৌবা হৌদোকখিবা কিসান রেল অসিদা খামেন অশিনবা, লফোই, হৈথুম, অৱা থবী, খরবুজ অমদি হৈনৌশিং হাপখি।
• ত্রেন অসি অনন্তপুরদগী ন্যু দিল্লীফাওবা কিলোমিতর ২১৫০ অসি থুনা য়াংনা পুং ৪০দা য়ৌগনি।
• অনন্তপুর অসি অন্ধ্র প্রদেশকী হৈ ময়ামগী মফম থুনা য়াংনা ওইরক্লি। হৈ অমদি এঞ্জাং-নাপী মেত্রিক তোন লাক্ষ ৫৮কী চাদা ৮০ হেন্না রাজ্য অসিগী মপান্দা জিলাশিংদা মরুওইনা অৱাংথংবা দিল্লী, য়ু.পি., পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাদা মার্কেত্তিং তৌই। হান্নদি মসি লম্বিদা পুদুনা থাদুনা শুপ্নতগী মতম চংবদা নত্তনা লম্বিদা পুবদা পত্থ-পুথবনা মরম ওইদুনা লৌমীনা মমল তানসু ফংখি। রেলৱেদা পুথোক-পুশিন তৌবা অসিনা শোই-ঙামদবা, থাজনিংঙাই ওইবা অমসুং থুনা-য়াংনা পুথোক-পুশিন তৌদুনা লৌমীশিংদা সেল হেন্না ফংহনবদা মতেং পাংগনি অমদি লৌমীশিং অমসুং লল্লোন-ইতিক তৌবশিংনা শেন্মিৎলোন হেনগৎহনবদা মতেং পাংলি।
• জিলা লৈঙাক পায়রিবা অমসুং রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগী মতেংনা গুন্তাকলগী রেলৱে তীম(মরুওইনা বিজিনেস দিভেলপমেন্ত য়ুনিৎ)না রেলৱেজ লোদিং তৌবদা খুদোংচাবা পংহনবগী মতাংদা লৌমীশিং/লল্লোন-ইতিক তৌবশিং মিৎকুপ নাহুম শিংহনবদা অথোইবা থৌদাং লৌই।

Ministry of Railways
Delhi set to receive Kisan Rail
South India’s First “Kisan Rail” flagged off from Anantapur (Andhra Pradesh) to Adarsh Nagar (New Delhi)
Agriculture produce needs best possible distribution and returns. Indian farmers have proved that they would never be deterred by any calamity or challenge. Kisan Rail will ensure that agro products reach from one corner to another corner of the country”- Shri Narendra Singh Tomar, Minister of Agriculture and Farmer Welfare, Rural Development and Panchayat Raj Government of India
"Indian Railways is committed to the facilitation of marketing the farmer’s produce”- Shri Suresh C. Angadi, Minister of State for Railways
Shri Narendra Singh Tomar, Minister of Agriculture and Farmer Welfare, Rural Development and Panchayat Raj Government of India and Shri Y.S. Jagan Mohan Reddy, Chief Minister of Andhra Pradesh flagged off the Inaugural Run of Anantapur – New Delhi Kisan Rail through Video Link today i.e. 9th September, 2020
The Program was presided over by Shri Suresh C. Angadi, Minister of State for Railways, Government of India
09 SEP 2020 3:09PM by PIB Delhi
South India’s First “Kisan Rail” was flagged off from Anantapur (Andhra Pradesh) to Adarsh Nagar (New Delhi) today i.e. 9th September, 2020.
Speaking on the occasion, Shri Narendra Singh Tomar said that, it is the first Kisan Rail from South India connecting to National capital for the benefit of the farmers. It was the guidance and inspiration by the Prime Minister, Shri Narendra Modi ji that Indian Railways have started Kisan Rail with a motive to encourage the villages and farmers. “It is a great day for farmers. Kisan Rail was announced in the budget. Agriculture produce needs best possible distribution and returns. Indian farmers have proved that they would never be deterred by any calamity or challenge. Kisan Rail will ensure that agro products reach from one corner to another corner of the country”.
Shri Suresh C. Angadi stated that Hon’ble Prime Minister’s vision and the pronouncement made in the budget materialized in introduction of Kisan Rail with the aim of doubling the income of farmers. As “lifeline of the nation Indian Railways is committed to the facilitation of marketing the farmer’s produce”. He also said that electrification of railway lines has been taken up in a big way in the state of Andhra Pradesh and its benefits will be enjoyed by the people of Andhra Pradesh.
Shri Narendra Singh Tomar, Minister of Agriculture and Farmer Welfare, Rural Development and Panchayat Raj Government of India and Shri Y.S. Jagan Mohan Reddy, Chief Minister of Andhra Pradesh flagged off the Inaugural Run of Anantapur – New Delhi Kisan Rail.
The Program was presided over by Shri Suresh C. Angadi, Minister of State for Railways, Government of India.
The first Kisan Rail of South India:
• The newly introduced Kisan Rail starts from Anantapur Railway Station in Andhra Pradesh and reaches Adarsh Nagar Station, New Delhi.
• The rake is loaded with 14 parcel vans – 04 vans load meant for Nagpur and another 10 Vans load for Adarsh Nagar – totalling 332 tonnes.
• The inaugural Kisan Rail loaded with Tomato, Bananas, Sweet Orange, Papaya, Muskmelons and Mangoes.
• The train provides fast transport connectivity between Anantapur to New Delhi with the distance of 2150 Km being covered in approximately 40 hours.
• Anantapur is fast becoming the Fruit Bowl of Andhra Pradesh. More than 80% of the 58 lakh MT of fruits & vegetables in the district is marketed out of the state, particularly to the north Indian States of Delhi, UP, Punjab and Haryana among others. Earlier this was being transported by roadways which was not only time taking but also leading to reduction in price realisation of the farmers due to enroute damages. Transportation by railway provides a safe, reliable and fast transportation which will aid in better price realisation for the farmers and thereby helping in better incomes for the farmers and traders.
• The Railway team at Guntakal (particularly the newly set up Business Development Unit) along with the cooperation of the District Administration and State Government Officials have played a crucial role in making the farmers/traders aware of the benefits in loading by railways, which led to today’s inaugural rail.