Ministry of Chemicals and Fertilizers
CIPET will open two new CSTS Centers at Bhagalpur and Varanasi
08 SEP 2020 3:43PM by PIB Delhi
Central Institute of Petrochemicals Engineering & Technology (CIPET) under the Ministry of Chemicals and Fertilizers Department of chemicals and petrochemicals will be shortly establishing two new Centres for Skilling and Technical Support- CSTS at Bhagalpur (Bihar) and Varanasi (UP) .
Secretary, Chemicals and Petrochemicals Shri R.K Chaturvedi said that every year 1000 youths will be trained in each centres through Diploma & Skill Development programmes for gainful employment in petrochemicals & allied industries.
Technical Support Services offered by these centres will act as a catalyst for development and growth of new and existing industries in the region.
Presently CIPET is having 43 operational centres and 9 more centres are in the process of establishment across the country catering to the needs of Polymer and allied industries. The Institute has completed 50 years of its dedicated service to the Nation. Currently it also has 31 Skilling and Technology Support CST Centres (CSTS)where Diploma, PG Diploma and Skill development training programmes are being organized ) in the field of Polymer Science, Engineering and Technology.
CIPET is actively contributing towards several Govt. of India initiatives viz., Skill India, Make in India, Swatchh Bharat Abhiyan, Stand up India, Start Up India and Digital India etc.
CIPET's Alumni has more than one Lakh students and the passed out are enrolled on regular basis every year. Global presence, occupying key positions and entrepreneurship are some of the key attributes of CIPET.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
সি.আই.পি.ই.তি.না ভগলপুর অমসুং বরানাসিদা সি.এস.তি.এস. অনৌবা সেন্তর অনি হাংলগনি
08 SEP 2020 3:43PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ পেত্রোকেমিকেল ইঞ্জিন্যারিং অমসুং তেক্নোলোজী (এস.আই.পি.ই.তি.)না ভগলপুর (বিহার) অমসুং বরানাসি (য়ু.পি.)দা স্কিলিং অমসুং তেক্নিকেল সপ্পোর্ত- সি.এস.তি.এস.কী অনৌবা সেন্তর অনি অথুবা মতমদা হাংদোক্লগনি।
কেমিকেল অমসুং পেত্রোকেমিকেলকী সেক্রেতরী শ্রী আর.কে. চতুরবেদিনা সেন্তর অমমমদা চহি খুদিংগী ওইনা দিপ্লোমা অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগী খুত্থাংদা নহা ১০০০দা ত্রেনিং পীদুনা পেত্রোকেমিকেলস অমসুং মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিংদা থবক ফংহনবদা তেংবাংগনি হায়খ্রে।
সেন্তরশিং অসিনা পীগদবা তেক্নিকেল সপ্পোর্ত সর্বিসশিং অসিনা মফম অসিদা হান্ননা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীশিং চাউখৎহনবা অমসুং অনৌবা ইন্দস্ত্রীশিং শেমগৎপদা তেংবাংবতা নত্তনা খোঙজেলসু য়াঙহনগনি।
হৌজিক্কী ওইনা এস.আই.পি.ই.তি.গী লৈবাক শিনবা থুংবগী পোলীমর অমসুং মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিংদা তঙাই ফদবশিং পীনবা থবক তৌরিবা সেন্তর ৪৩ লৈরি অমসুং সেন্তর ৯ অমা শেম-শাবগী থবক চত্থরি। ইন্সতিত্যুসন অসিনা লৈবাক অসিগী সেবা তৌরকপগী মশক থোকপা চহি ৫০ শুখ্রে। হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা ইন্সতিত্যুসন অসিগী স্কিলিং অমসুং তেক্নোলোজী সপ্পোর্ত সেন্তর (সি.এস.তি.এস.) ৩১ লৈরি অমসুং মখোয়না পোলীমর সাইন্স, ইঞ্জিন্যারিং অমসুং তেক্নোলোজীগী হীরমদা দিপ্লোমা, পি.জি. দিপ্লোমা অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম কয়া শিন-লাঙলি।
এস.আই.পি.ই.তি.না স্কিল ইন্দিয়া, মেক ইন ইন্দিয়া, স্বচ্ছ ভারত অভিয়ান, স্তেন্দ অপ ইন্দিয়া, স্তার্ত-অপ ইন্দিয়া অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়ানচিংবা ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা খোঙথাং কয়াদা থৱাই য়াওনা তেংবাংলি।
এস.আই.পি.ই.তি.গী এলুম্নিদা মহৈরোয় লাখ ১ হেন্না লৈ অমসুং মসিদগী মাই পাকখিবাশিংনা এলম্নি অসিদা চহি খুদিংগী চাং নাইনা য়াওরি। এস.আই.পি.ই.তি.না মালেমদা মফম কনবা, মরু ওইবা ফম পায়বা অমসুং ওন্তোপ্রিনর ওইবা কয়া পুথোকপা ঙম্বা অসি মসিগী মগুন অমনি।