স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত আৰোগ্যৰ হাৰৰ উথ্থান অব্যাহত : ২৪ঘণ্টাত ৭৩,৬৪২গৰাকী আৰোগ্যৰে এদিনত সৰ্বাধিক আৰোগ্যৰ অভিলেখ
একেৰাহে দুদিন ধৰি প্ৰতিদিনে ৭০,০০০ৰো অধিক ব্যক্তিয়ে লাভ কৰিলে আৰোগ্য
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Guwahati
দেশত ক’ভিড-১৯ আক্ৰন্ত ৰোগীৰ আৰোগ্য লাভৰ দৈনিক হাৰৰ দ্ৰুত উথ্থান অব্যাহত আছে। একেৰাহে দুটা দিন ধৰি প্ৰতিদিনে ৭০,০০০ৰো অধিক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে ভাৰতত।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সংখ্যা হৈছে মুঠ ৭৩,৬৪২গৰাকী। এইসকল ব্যক্তিয়ে ‘হোম কোৱাৰিণ্টাইন’, ‘আইছ’লেশ্যন’ কিম্বা চিকিত্সালয়ৰ পৰা আৰোগ্য লাভ কৰি ঘৰলৈ ওভতাৰ অনুমতি লাভ কৰিছে।
ইয়াকে ধৰি আজি পৰ্যন্ত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ প্ৰায় ৩২ লাখ(৩১,৮০,৮৬৫)। এই উথ্থানৰ ফলত দেশত আৰোগ্য লাভৰ শতকৰা হাৰ হৈছেগৈ ৭৭.৩২%।
দৃঢ় মনোভৱৰে লক্ষ্য নিৰ্দিষ্ট কৰি নেৰানেপেৰাকৈ আৰু সু-সমন্বিত ভাবে কেন্দ্ৰ, ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰসমূহে কৰা প্ৰয়াসৰ সুবাদত ভাৰতে এই সাফল্য লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ, আক্ৰান্তৰ আবদ্ধকৰণ আৰু চিকিত্সা প্ৰবন্ধনৰ বাবে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থালীৰ সু-সমন্বিত প্ৰয়াসৰ সুবাদত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দিনে দিনে কমিবলৈ ধৰিছে। ৰোগ নিৰ্ণয়ৰ বাবে সম্পন্ন কৰা পৰীক্ষাৰ হাৰ বৃদ্ধি পোৱাৰ ফলত পোণতে আক্ৰান্তৰ হাৰ বৃদ্ধি পোৱা পৰিলক্ষিত হৈছিল যদিও শেহতীয়া ভাবে এই হাৰ দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হোৱা দেখা গৈছে।
এনে প্ৰয়াসৰ পৰিণতিতে ভাৰতত ক’ভিড আক্ৰান্তৰ মৃত্যুৰ শতকৰা হাৰ আজি ১.৭২শতাংশলৈ অৱনমিত হৈছে। তদুপৰি মুঠ আক্ৰন্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা আজিৰ তাৰিখত ৮,৬২,৩২০গৰাকী আৰু এয়া দেহত ক’ভিডৰ উপস্থিতি নিশ্চিত হোৱা মুঠ ব্যক্তিৰ মাত্ৰ ২০.৯৬শতাংশ বুলি ঠাৱৰ কৰা হৈছে।
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় সবিশেষ, শুদ্ধ আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ত লগ ইন কৰিব পাৰে।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues with its Recoveries Spike: Highest ever single day record of 73,642 in last 24 hours
More than 70,000 Recoveries for 2 days consecutively
06 SEP 2020 1:40PM by PIB Delhi
The spike in the daily recovered COVID-19 patients continues in the country. For the second successive day, India has clocked a record recovery of more than 70,000 patients in a single day.
73,642 patients have recovered and been discharged from either home/facility isolation or hospitals in the last 24 hours.
The total numbers of recoveries have reached nearly 32 lakh (31,80,865) as of today.
With this surge in numbers of patients getting recovered on a daily basis, India’s Recovery Rate has been further pushed upwards to 77.32% .
Sustained efforts by the Centre and State/UT governments have substantially resulted in higher number of people getting identified at an early stage for the infection through very high levels of testing. This has enabled their timely treatment, guided by the Standard Treatment Protocol for both home/facility isolation and hospitalisation. The Centre, in collaboration with AIIMS, New Delhi has led the process of continuous upgradation of clinical management skills of the ICU doctors in the dedicated COVID hospitals across the country. These measures have resulted in saving more lives. India’s Case Fatality Rate, one of the lowest globally, continues to further compress. It is pegged at 1.72% today.
This has also ensured that the active caseload (8,62,320) accounts for merely 20.96% of the total positive cases so far.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.